Október közepén mutatták be a Thália Színházban, A férfiagy – avagy nincs itt valami ellentmondás? c. vígjátékot. Robert Dubac egyszemélyes játékának – fordította: Bárány Ferenc – főszereplője Sanyi, a hímsoviniszta férfi.

 

Október közepén mutatták be a Thália Színházban, A férfiagy – avagy nincs itt valami ellentmondás? c. vígjátékot. Robert Dubac egyszemélyes játékának – fordította: Bárány Ferenc – főszereplője Sanyi, a hímsoviniszta férfi.

 

Nem mintha létezne a világon másmilyen, de Sanyi legalább beismeri, hogy ő az. Két héttel ezelőtt elhagyta a menyasszonya, pontosabban épp két hét gondolkodási időt adott neki, hogy megválaszolja a nagy kérdést: „Mit akar a nő?"

 

A két hét leteltével, menyasszonya telefonhívására várva, a hiúságában sértett Sanyi elkeseredetten összegzi tépelődéseinek eredményét, és a „stand-up comedy" elemeit is ötvöző fergeteges előadásban idézi fel a nőkkel kapcsolatos emlékeit és tapasztalatait. Eközben a gondolkodását formáló más hímsoviniszta férfiak alteregóit is magára ölti, vagyis bár egyszemélyes színdarabot látunk mégis hat férfitípus elevenedik meg a színpadon, akik tanácsaikkal és történeteikkel inkább összezavarják Sanyit, semmint segítik abban, hogy a fenti, nagy kérdésre megtalálja a választ.

 

Hogy ez végül sikerül-e neki, egyelőre maradjon titok, legalábbis itt e sorokon. Kinek ajánlják a színdarabot? Egyrészt minden hímsoviniszta férfinak, másrészt valamennyi hímsoviniszta férfi környezetében élő nőnek; egyszóval mindenkinek. És persze azoknak is, akik – tévesen – úgy gondolják, hogy nem tartoznak a fenti kategóriák egyikébe sem, viszont szeretnének eltölteni egy felhőtlen és szórakoztató színházi estét abban a reményben, hogy végre bepillantást nyerhetnek a Férfiagy és persze a női lélek rejtelmeibe.

 

És hogy „Mit akar a nő" nos, a téma örökké aktuális és mindig vitákat generál, de nem lettem okosabb. Csányi Sándor viszont cseppet sem lankadva komédiázik, bejátssza az egész színpadot a közönség harsány nevetésétől buzdítva, átváltozásai élményszámba menően sikerülnek. Aki kedveli Csányi Sándort, annak azért, aki nem kedveli, annak meg azért kell megnéznie ezt a (remek) előadást.

 

A Thália Színházban november 16., 26., és 30-án 20 órakor kezdéssel tekinthető meg a vígjáték.

 

Robert Dubac: A férfiagy – avagy nincs itt valami ellentmondás?

Játssza: Csányi Sándor.

Közreműködik: Fodor Annamária, Schell Judit, Vida Péter.

Díszlet- és jelmeztervező: Menczel Róbert – zenei szerkesztő: Kocsák Tibor – színpadi effekt: Hajnóczy Soma – rendezőasszisztens: Szalai Péter, súgó: Serfőző Anna.

Rendező: Szirtes Tamás.

http://www.thalia.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük