2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Róbert Károly Magánkórház — erre is van fizetőképes kereslet Magyarországon

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/98146"><img class="image image-preview" src="/files/images/robert_0.jpg" border="0" width="220" height="80" /></a></span>A Róbert Károly magánkórház már régóta jelen van a magyar egészségügyben a Róbert Károly magánklinika jogutódja, amit 2007-ben alapítottak. Most jelentős felújitáson esett keresztül Életképességét mutatja, hogy van igény a magyar egészségügyi rendszerben megfizethető fizetős ellátásra is. Nem az ingyenes állami egészségügyi rendszer helyett, hanem mellette mintegy annak kiegészítéseként.</p> <p> 

A Róbert Károly magánkórház már régóta jelen van a magyar egészségügyben a Róbert Károly magánklinika jogutódja, amit 2007-ben alapítottak. Most jelentős felújitáson esett keresztül Életképességét mutatja, hogy van igény a magyar egészségügyi rendszerben megfizethető fizetős ellátásra is. Nem az ingyenes állami egészségügyi rendszer helyett, hanem mellette mintegy annak kiegészítéseként.

 

A Róbert Károly magánkórház már régóta jelen van a magyar egészségügyben a Róbert Károly magánklinika jogutódja, amit 2007-ben alapítottak. Most jelentős felújitáson esett keresztül Életképességét mutatja, hogy van igény a magyar egészségügyi rendszerben megfizethető fizetős ellátásra is. Nem az ingyenes állami egészségügyi rendszer helyett, hanem mellette mintegy annak kiegészítéseként.

 

Magyarországon, lehet még ebben a szegmensben is nyereségessé válni ha az üzemméret megfelelő  azaz az intézmény egy bizonyos üzemméret feletti – mondta Lantos Csaba a Róbert Károly Magánkórház többségi tulajdonosa azután, hogy befejezték a kórház teljes körű felújítását. Nemcsak tere és piaci lehetősége van a magán-egészségügyi szolgáltatóknak hanem folyamatos igénynövekedést látnak a magyar piacon. Pénteken sajtótájékoztatón ismertették ennek részleteit.

 

Az elmúlt két év során, 2014-2015-ben 4000 négyzetmétert érintő felújítás zajlott le a Róbert Károly Magánkórházban, az elmúlt 8 évben összesen 1 milliárd forint beruházást hajtottak végre az egészségügyi intézményben  A Telki Kórház Kft. 1200 négyzetméteres rendelőintézetének tavalyi megvásárlásával – amely már Róbert Rendelő néven működik -, a Róbert Kórház a legkomplexebb egészségügyi szolgáltatást nyújtó magyarországi magán-egészségügyi intézmény lett.

Tavaly a két intézmény együttes árbevétele megközelítette az 1,6 milliárd forintot, ez évre is 15 százalékos bővülést terveznek.

Lantos Csaba kifejtette: az elmúlt nyolc év alatt 100 ezer beteget láttak el, 20 ezer műtétet végeztek orvosaik, 2000 lombikprogramot hajtottak végre és 4500 kisbaba született a magánkórházban.

Rámutatott: számításaik szerint a 8 év alatt együttesen 4 milliárd forintot takarítottak meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak (OEP-nek), vagyis ekkora értékű szolgáltatást végeztek el az OEP helyett. Közölte: 55 kórházi ágyat tartanak fenn jelenleg, 160 orvossal dolgoznak, emellett 100 egészségügyi dolgozót alkalmaznak. Maga a magánkórház 2015-ben 1,3 milliárd forintos árbevételt ért el, már nyereségesen működnek, tavaly 50 millió forint nyereséget mutattak ki.

Lantos Gabriella, a magánkórház operatív igazgatója sajtótájékoztató kapcsán kifejtette, hogy a  a felújított meddőségi központon és szülészeti osztályon, valamint az új műtőblokkokon kívül 3 csillagos hotel színvonalú, 1-2 ágyas, fürdőszobás, klimatizált szobákkal, családias szülőszobákkal, és személyes menedzserek által megszervezett kezelési tervekkel várják a pácienseiket. A 2016-os stratégiai terveik szerint tovább bővül a szolgáltatási paletta gasztroenterológiai, kardiológiai, gyermek-járóbeteg és esztétikai helyreállító sebészeti részleggel.

Lantos Gabriella a kórház működtetése során szerzett tapasztalatai alapján hangsúlyozta,  a magán-egészségügyi szolgáltatókhoz forduló betegek elvárásai sokat változtak az elmúlt időszakban. Egészségügyi ellátásukat ma már egy teljes körű szolgáltatást nyújtó rendszerben, valamint az otthonuk komfortját biztosító környezetben képzelik el.

A Róbert Kórház és a Szinapszis Kft. 2015 májusában készített közvélemény-kutatásának eredményei egyértelműen rávilágítottak a privát betegek legfontosabb igényeire. Ezek között kiemelt helyen áll, hogy ne kelljen várakozniuk a rendelőben, otthonos környezetben fogadják őket, egyénre szabott bánásmódban részesüljenek, az állapotukkal kapcsolatban megfelelő információt kapjanak, valamint a szolgáltatásokért ne kelljen hálapénzt fizetniük.

A beruházáshoz a CIB Bank a jegybank növekedési hitelprogram keretében nyújtott hitelt, ezenkívül a felújítással párhuzamosan az orvosi eszközök korszerűsítésére lízingmegoldásokat kínált a pénzintézet.

 

http://www.robertkorhaz.hu/

A szerkesztőség úgy döntött, hogy az egészségügyben kialakult piaci árviszonyok tisztázására közli a kórház aktuális árjegyzékét, ami letölthető a cikk végéről. Szokatlan de szerintünk a teljes informálás érdekében szükséges lépés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.