Nem kirakat rockereknek! A RockPart'14 fesztivál egyesíti magában a rock-és metálkoncertek pörgését és a nyári Balaton varázsát. Ez a fesztivál, ami pont annyit ígér, amennyit teljesít: hiánypótló zenekarok kiváló koncertjeit esténként, a Balaton hűsítő habjait napközben.

 

Nem kirakat rockereknek! A RockPart'14 fesztivál egyesíti magában a rock-és metálkoncertek pörgését és a nyári Balaton varázsát. Ez a fesztivál, ami pont annyit ígér, amennyit teljesít: hiánypótló zenekarok kiváló koncertjeit esténként, a Balaton hűsítő habjait napközben.

 

A négy napos fesztivál jobbnál-jobb, híresebbnél-híresebb zenekarokat hoz el a Balaton partjára a klasszikus és újhullámos rock- és metál zene kedvelői számára. Köztük olyanokat, akik ritkán, vagy még egyáltalán nem léptek fel országunkban! Ennek szelemében a 2014-es év külföldi húzónevei a germán thrash metal meghatározó együttese a Kreator, az amerikai azaz pontosabban a híres Brooklyn-i banda a  Biohazard, a lengyel extrém metal underground opusza a Behemoth és a  finn viking metal együttes Helsinkiből, akik a „hősies folk metal" jeles képviselői,  az Ensiferum.

 

A tavaly még I. Rockbeach Fesztivál néven ismertté lett rendezvény idén egy újabb szabadtéri nagyszínpaddal bővül, és egy – a bérletesek számára ingyenes 0. nappal július 24-én, amelyen a Magyar Rocklegendák lépnek fel: a Lord, Pokolgép, Deák Bill Gyula és a P. Mobil. Ezzel egy időben a fesztiválsátorban a legjobb magyar tribute együttesek a világ rock-történetének legjobbjait idézik meg.

 

Július 25-27. között minden nap 3 helyszínen szól majd a zene. A nagyszínpadon minden nap külföldi együttes/együttesek mellett a legjobb hazai bandák lépnek fel, a fesztiválsátorban a magyar élmezőny többi tagja adja a jobbnál jobb koncerteket, míg az amatőr színpadon feltörekvő magyar bandák kapnak bemutatkozási lehetőséget.

 

Ami tehát nem változik: kiváló külföldi zenekarok, valamint a magyar élvonal jobbnál jobb koncertjei, nyári hangulat, balatoni fürdőzés a forró délutánokon, kedves, segítőkész személyzet és baráti árak.

 

A szombat este, július 26-án fellépő két bandának az összes rocker nagyon örül majd, hiszen két legendáról beszélhetünk.

Az egyik a svéd Tiamat, akik a black metal vonalán kezdték, de számos hasonló bandával együtt az ezredforduló környékén kísérletezősebb, kifinomultabb albumaik jelentek meg, ezzel együtt a saját jellegzetes hangzásukat meg tudták őrizni. Az együttesről terjedő hírek szerint ráadásul könnyen elképzelhető, hogy ez az utolsó turnéjuk, és az egyik utolsó koncertjük.

A német Freedom Call ugyancsak nagy múltra tekinthet vissza, hiszen 1998 óta zúzzák a heavy metalt és legutóbbi albumuk idén jelent meg Beyond címmel.

 

2014. július 24-27.

RockPart'14 fesztivál

Balatonszemes

 

http://www.rockpart.hu/

https://www.facebook.com/pages/RockPart/235830693274687?ref=stream

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük