2014. február 22-én egy igazi családi musical bemutató lesz a Thália Színházban. Rozsda lovag és a kísértet, na meg a többiek, sárkány, várkisasszony és egyéb hősök veszik birtokba a színpadot. És hogy kinek ajánljuk? Nos, 3 éves kortól mindenki jól fog szórakozni.

 

2014. február 22-én egy igazi családi musical bemutató lesz a Thália Színházban. Rozsda lovag és a kísértet, na meg a többiek, sárkány, várkisasszony és egyéb hősök veszik birtokba a színpadot. És hogy kinek ajánljuk? Nos, 3 éves kortól mindenki jól fog szórakozni.

 

Önfeledt nevetés tarkította a fotóspróbát, ami nem volt véletlen, hiszen sziporkáztak a poénok, mert Szabó Győző sárkánya füstöl, tüzet okád, lángra lobbant, szóval minden látványelem be van vetve. Szól a rep, és közben persze tánc fülbe mászó zenei kísérettel, fényjátékok színezik a teret, szellemek mászkálnak színpadon, levegőben, de nem félelmetesen és a lovagi harc is mosolyra fakaszt, miközben azért szorítunk a jó lovagért. Minden együtt van, ami kell egy látványos és szórakoztató mese musicalhoz.

 

És, hogy miről is szól a mese? 

Egy otthontalan szellem kísért Rozsda lovag várában, a Páncélvárban, aki később a házisárkánnyal kísértetshow-t rendez. Összesereglik számos vasvitéz és bádoglovag, jelen van Szélvész várkisasszony, Ólomláb király elfuserált udvari írnokával együtt és természetesen megjelenik maga Rozsda lovag is. Végül egy fényes lovagi tornának lehetünk tanúi, amely óriási meglepetést tartogat Rozsda lovag számára. 

Szereplők:

Rozsda Lovag: Mohai Tamás

Szélvész várkisasszony: Bánovits Vivianne

A várkisasszony beszélő süvege: Egri Bálint

Koksz, a sárkány: Szabó Győző

Kísértet: Vati Tamás

Postás; Pacapocok, királyi udvari írnok: Vida Péter

Ólomláb király, az Elfuserált: Mészáros András

1. lovag, 2. lovag, 3. lovag: Gombai Szabolcs,

Székely Szilveszter, Vislóczki Szabolcs

Tüzespatkó, a paripa:

Kísértetbalett (ad libitum): Hasznos Dóra, Szarvas Kriszta, Tóth Andrea.

 

Szövegét írta és színpadra alkalmazta: Jörg Hilbert
Zenéjét szerezte és hangszerelte: Felix Janosa,
Rendező-koreográfus: Bozsik Yvette

 

A Thália Színház meghirdette az előadás apropóján az alábbi játékot:

„Vegyél részt farsangi jelmezversenyünkön! Keressük a legötletesebb lovag, királylány, sárkány és kísértet öltözetet – fotózd le, töltsd fel, szavazz, és nyerj jegyet az egész családnak a Rozsda lovag és a kísértet előadására!"

https://www.facebook.com/thaliaszinhaz/app_469930046405481

 

2014. február 22. 15:00 – Premier

Rozsda lovag és a kísértet – Családi musical

Thália Színház

1065 Budapest, Nagymező utca 22-24.

 

http://www.thalia.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük