A Safer Internet Day-t, vagyis a Biztonságos Internet Napot világszerte mindenhol február elején, ugyanazon a napon rendezik meg – ma már több mint 60 országban – köztük Magyarországon is.

 

A Safer Internet Day-t, vagyis a Biztonságos Internet Napot világszerte mindenhol február elején, ugyanazon a napon rendezik meg – ma már több mint 60 országban – köztük Magyarországon is.

Itthon először 2004. február 6-án szervezték meg ezt az eseményt.

A Safer Internet Day célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Plus program akciótervének keretein belül világszerte ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális vagy káros jelenségekre és tartalmakra. A szervezők emellett fontosnak tartják azt is, hogy tájékoztassák a gyermekeket, szülőket és pedagógusokat a problémákról és azok lehetséges kezeléséről.  

Az életed több, mint játék!"

A SID idei szlogenje – arra ösztönöz, hogy vegyük közelebbről szemügyre a virtuális életünket és vizsgáljuk meg, hogy valódi énünk hogyan éli meg virtuális élményeinket.

Az Insafe a SID idei üzenetét az alábbi adatokkal is alátámasztja:

A játékosok átlagosan heti 8 órát töltenek online játékkal és 13 millióan játszanak a világ legnagyobb online szerepjátékával a World of Warcraft-tal, a felhasználók havonta 700 milliárd percet töltenek a Facebook-on.

A Safer Internet Plus (SIP) program magyarországi konzorciuma (http://www.saferinternet.hu)/ a SID kapcsán több programmal is készül február 8-án, így kerekasztal beszélgetésekkel, biztonságos internet foglalkozásokkal országszerte, rövidfilmmel.

Illetve, ezen a napon kerül sor a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj 2011, a Gyermekbarát Média 2011 Különdíj és a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Közönségdíj 2011 kiosztására is.

Továbbá a rendezők a hazai szervezeteket, intézményeket, játékszakértőket, gyermekvédelmi szakembereket, webes biztonsági szakembereket, az úgynevezett stakeholdereket is (távközlők, internetszolgáltatók, non-profit szövetségek, multinacionális cégek képviselői, tanárok stb.) meghívnak az eseményre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük