2023.január.29. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Saját felhő a Cisco, a VMware és az EMC összefogásával

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64371"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_142.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="68" /></a></span>A múlt heti San Franciscó-i VMworld konferencián a Cisco bejelentette, hogy tovább bővíti együttműködését az EMC-vel és a VMwarerel a felhő-infrastruktúrák következő generációjának kifejlesztése érdekében.

images 142.thumbnailA múlt heti San Franciscó-i VMworld konferencián a Cisco bejelentette, hogy tovább bővíti együttműködését az EMC-vel és a VMwarerel a felhő-infrastruktúrák következő generációjának kifejlesztése érdekében.

images 142.thumbnailA múlt heti San Franciscó-i VMworld konferencián a Cisco bejelentette, hogy tovább bővíti együttműködését az EMC-vel és a VMwarerel a felhő-infrastruktúrák következő generációjának kifejlesztése érdekében.

„A Cisco, a VMware és az EMC együttműködésének erősödéséből közép-európai ügyfeleink is profitálhatnak, mindenekelőtt a programozható eszközök és a szoftver-alapú  adatközponti architektúrák megjelenése révén. A fizikai és virtuális erőforrások egyszerűbb összehangolása megkönnyíti az üzemeltetést és csökkenti a költségeket. Mindennek a hálózat a lelke" – tette hozzá Patrick Schmidt, a közép-európai adatközpont értékesítési igazgatója.

Cisco-VMware stratégiai partnerség az új generációs felhő-infrastruktúrákért

A Cisco és VMware a meglevő stratégiai partnerséget olyan integrált termékekre és szolgáltatásokra terjeszti ki, amelyek révén megvalósíthatóvá válnak a szoftver-alapú adatközpontok. A két cég jelentős befektetéseket tervez és bővíti a közös mérnöki kapacitást mindenekelőtt a számítási és a hálózati szolgáltatások, a munkaterhelés és -mobilitás, a végponttól végpontig terjedő átláthatóság illetve a teljes fizikai és virtuális infrastruktúrára kiterjedő hibaelhárítás fejlesztése terén.

A két vállalat az évtizedes partnerségre építve újabb lehetőségeket kínál a nagyvállalati és szolgáltatói ügyfelei számára a felhő-infrastruktúrák kialakításához. A Cisco és az EMC közösen kialakított architektúrákat, partner programokat és ügyféltámogatást nyújt a felhő felé vezető úthoz, amelynek főbb elemei:

 

1)     A piacon elérhető legjobb termékekből összeállított, egyedi tervezésű infrastruktúra megvalósítása

2)     Ellenőrzött referenciaarchitektúrák (Cisco Validated Designs, CVD) telepítése a már bevált infrastruktúrához illeszkedő Cisco megoldásokkal.

·        A két új referencia-architektúrát KKV-k és középvállalatok számára alakították ki.

 

3)     A VCE Vblock[1] rendszerhez előre integrált konvergens infrastruktúra lehetővé teszi az életciklus-menedzsment és a folyamat szabványosítását, ami fokozza az alkalmazások hatékony elérhetőségét valamint támogatja a VCE által nyújtott egyedülálló élményt.

 

A Cisco, EMC és VMware együttműködés eddigi mérföldkövei

Nexus 1000V – 2009-ben a VMware és a Cisco olyan megosztott virtuális switchcsel állt elő, amely egyszerűbbé teszi a hálózati adminisztrátorok számára a fizikai és virtuális környezetek közötti hálózatfelügyeletet. Piaci bevezetése óta több mint 6000 ügyfél vette igénybe ezt a közös megoldást.

Cisco UCS – 2009-ben a Cisco bemutatta egységes adatközponti platformját (Unified Computing System, UCS), egy olyan új x86-os platformot, amely gyökeresen leegyszerűsíti a számítási, a tárolási, a hálózati és a virtualizációs erőforrások menedzselését. Szorosan integrált a VMware vSphere platformmal, így lehetővé teszi a virtuális és felhő-infrastruktúráikat kiterjesztő ügyfelek beruházási és működési költségeinek csökkentését.

Konvergens infrastruktúra – A Cisco és az EMC a VMware-rel közösen, az Intel befektetésével  2009-ben megalapította az egységes infrastruktúra fejlesztését célzó VCE koalíciót. A VblockTM Infrastruktúra Platformok jelentős szerepet játszanak a nagyvállalati munkaterhelés privát és nyilvános felhőkre terelésének gyorsításában.    

Cisco VXI és VMware View – 2012-ben a Cisco és a VMware együttműködésében olyan egységes csoportmunka-megoldás született, amely a VMware felhő-infrastruktúra, a VMware View és a Cisco UCS, a Cisco Wide Area Application Services és a Unified Communications platformok előnyeit kihasználva biztosítja az ügyfeleknek a nyitottabb, mobilabb és tartalmasabb munkakörnyezetre átállás lehetőségét a PC utáni korszakban.


[1] A VCE – a Cisco, az EMC és a VMware 2009-ben indult együttműködése – áttörést jelentő integrált adatközponti megoldás teljes körű gyártói támogatással, gyors piaci bevezetés és a konvergens felhő-infrastruktúra alacsony összköltséggel. A VCE gyorsan terjed a nagyvállalati adatközpontokban és a felhő-szolgáltatóknál: világszerte már több száz VCE Vblock rendszer áll üzemben az üzleti működés szempontjából kritikus adatközpontokban. A VCE iránti kereslet gyors növekedése az előző pénzügyi negyedévben is folytatódott, így éves szinten elérhető az 1 milliárd dolláros bevétel.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.