2022.05.29.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Saját kárán tanulta meg a mobilvédelem fontosságát Paris Hilton

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/53226"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/ph_0.thumbnail.jpg" border="0" width="80" height="100" /></a></span>Bár gyakran úgy érezzük, hogy a telefonunk hozzánk van "ragadva",  mégis egy pillanat műve alatt egyik kézből a másikba kerülhet. Így járt Paris Hilton is a héten, aki két mobilkészüléket is elvesztett utazgatása során. A celeb joggal aggódik, hiszen bárki aki megtalálja a készülékeket, könnyen hozzáférhet a személyes adataihoz és a fontos telefonszámokhoz.

Bár gyakran úgy érezzük, hogy a telefonunk hozzánk van "ragadva",  mégis egy pillanat műve alatt egyik kézből a másikba kerülhet. Így járt Paris Hilton is a héten, aki két mobilkészüléket is elvesztett utazgatása során. A celeb joggal aggódik, hiszen bárki aki megtalálja a készülékeket, könnyen hozzáférhet a személyes adataihoz és a fontos telefonszámokhoz.

Bár gyakran úgy érezzük, hogy a telefonunk hozzánk van "ragadva",  mégis egy pillanat műve alatt egyik kézből a másikba kerülhet. Így járt Paris Hilton is a héten, aki két mobilkészüléket is elvesztett utazgatása során. A celeb joggal aggódik, hiszen bárki aki megtalálja a készülékeket, könnyen hozzáférhet a személyes adataihoz és a fontos telefonszámokhoz.

 Paris számára nem ez az első eset, amikor meggyűlt a baja a mobilbiztonsággal: 2005-ben ugyanis feltörték a telefonját, és feltették az internetre a barátai és családja elérhetőségét.

 Az internetbiztonságban vezető Norton szerint fontos tudni, hogy a kifejezetten mobilplatformokat célzó vírusok és csalások száma jelentősen megnőtt az elmúlt évben. Hilton nagy horderejű vesztesége pedig még inkább felhívja a figyelmet a Norton mobilvédelmi megoldásaira http://us.norton.com/mobile-security/  , melyek jól jöhetnek ha távolról kell megkeresni, törölni vagy lezárni az androidos okostelefont.

 A Norton néhány egyszerű tippje segítségével a mobilfelhasználók megvédhetik magukat a a hackerek és az elveszett személyes adatok okozta fenyegettség érzésétől:

 

 Fontolja meg valamelyik mobilbiztonsági szoftver telepítését, amely lehetőséget nyújt az elveszett eszköz távoli megkeresésére, törlésére vagy lezárására, valamint ellenőrzi az alkalmazások biztonságát is.

 Mindig használjon jelszóvédelmet, vagy képernyőzárat arra az esetre, ha elveszne, vagy ellopnák a telefonját.

 Az alkalmazások engedélyezése során használja a józan eszét, hogy ezek valóban megfelelnek-e a biztonsági követelményeknek.

 Legyen óvatos és körültekintő szörfözés közben az okostelefonján, táblagépén vagy személyi számítógépén, és használjon webszűrő alkalmazást, mint amilyen a Norton DNS http://nortondns.com/

 Míg az átlagember mobilkészüléke nem tartogat olyan sok izgalmas adatot, mint annak, aki gazdag és híres, de ugyanúgy tartalmazhat kritikus jelszavakat, közvetlen hozzáférést a bankszámlákhoz vagy közösségi oldalakhoz, privát üzeneteket vagy egyéb érzékeny információt. Minden harmadik felnőtt vesztette már el mobiltelefonját, ezt a frusztráló élményt azonban meg lehet szüntetni néhány egyszerű lépés követésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.