2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sajtótájékoztatóval és díszbemutatóval debütált a Terápia

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65381"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/HBO_Terapia_sajttaj.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a magyar HBO új, saját gyártású sorozata, a Terápia sajtótájékoztatója és díszbemutatója. A délutáni sajtótájékoztatón különösen nagy számban jelentek meg a sajtó képviselői, a látványos, nagy filmfesztiválokat idéző díszbemutató pedig mindenkit meggyőzhetett róla, hogy a magyar HBO csatorna legfontosabb szempontja a prémium minőség. </p> <p><strong> </strong>

hbo terapia sajttaj.thumbnailHatalmas érdeklődés mellett zajlott a magyar HBO új, saját gyártású sorozata, a Terápia sajtótájékoztatója és díszbemutatója. A délutáni sajtótájékoztatón különösen nagy számban jelentek meg a sajtó képviselői, a látványos, nagy filmfesztiválokat idéző díszbemutató pedig mindenkit meggyőzhetett róla, hogy a magyar HBO csatorna legfontosabb szempontja a prémium minőség.

 

hbo terapia sajttaj.thumbnailHatalmas érdeklődés mellett zajlott a magyar HBO új, saját gyártású sorozata, a Terápia sajtótájékoztatója és díszbemutatója. A délutáni sajtótájékoztatón különösen nagy számban jelentek meg a sajtó képviselői, a látványos, nagy filmfesztiválokat idéző díszbemutató pedig mindenkit meggyőzhetett róla, hogy a magyar HBO csatorna legfontosabb szempontja a prémium minőség.

 

A magyar HBO a saját gyártású dokumentumfilmjei és a tavaly bemutatott Társas játék után elkészítette második, saját gyártású, folytatásos sorozatát, a Terápiát. A Terápia premierje alkalmából az HBO csatorna 2012. október 17-én délután egy sajtótájékoztatón mutatta be a sorozatot, ugyanaznap este pedig egy elegáns díszbemutató keretében vetített le részeket a Terápia első heti epizódjaiból a hazai kulturális élet kiemelkedő képviselőinek.  

 

A Terápia sajtótájékoztatóján a sorozat alkotói mellett megszólaltak az HBO képviselői is.

Miután egy interjúkkal tarkított összeállítást láthattunk a sorozat epizódjaiból, Lévai Balázs műsorvezető irányításával egyfajta színpadi terápia zajlott, melynek keretében a Terápia rendezői, színművészei beszélgettek a sorozatról, a forgatásról és a meghatározó élményeikről.

Mácsai Pál kiemelte, hogy a sorozatban megjelenő történetek a kiváló adaptációknak köszönhetően a mi életünkről szólnak, olyan problémákkal találkozunk, amelyek a Magyarországon esnek meg, és amelyekkel életünk egyes szakaszaiban mindannyian találkozunk.

Elmondta, hogy mindenki milyen nagy, személyes ambícióval tekintett a munkára, és biztos benne, hogy ez érzékelhető lesz a képernyőn. Reméli, hogy ez a negyven epizód virtuóz dramaturgiájával és az alakítások kidolgozottságával izgalmat és örömet szerez nézőinek. Hozzátette, hogy a szerepet színészi pályája fontos állomásának tarja, és szerencsésnek érzi magát, hogy, mint mondta: „egy értelmes és gyönyörű fél évet tölthetett" a kamerák előtt.  

Csákányi Eszter a sorozat másik főszereplője bevallotta, hogy a Terápia forgatása alatt visszanyerte a filmezésbe vetett hitét.

 

A sajtótájékoztatón is bebizonyosodott a Terápia szlogenje, miszerint „Mindenki rejteget valamit", a Terápia rendezői: Enyedi Ildikó, Gigor Attila és színművészei: Mácsai Pál, Csákányi Eszter, Marozsán Erika, Sztarenki Dóra, Szamosi Zsófia, Für Anikó, Nagy Ervin, Nagy Zsolt is elárulták a sajtó képviselőinek egy-egy eddig őrzött személyes titkukat.

 

A sajtótájékoztató után megnyíltak a kapuk a Terápia díszbemutatójára érkező vendégek előtt, akik között a sorozat alkotói és az HBO képviselői mellett megjelentek a magyar kulturális élet kiválóságai, a filmes, televíziós szakma jeles személyiségei és a sajtó prominens egyéniségei is.

A díszbemutatón feltűntek az HBO első saját gyártású sorozatának, a tavaly bemutatott Társas játéknak a szereplői is.

A vendégek látványos külsőségek közepette vonultak be a vörös szőnyegen a Terápia díszbemutatójára. A sorozat sztárjai elegáns autókkal érkeztek melyeket a Wallis Motor biztosított, majd az összesereglett fotósok előtt pompáztak a vörös szőnyeg reflektorfényében. A prémium sorozat női sztárjait elismert divattervezők öltöztették a jeles alkalomra: Marozsán Erika és Sztarenki Dóra Anh Thuan, míg Für Anikó és Szamosi Zsófia Kata Szegedi kollekciójában tündökölt a vörös szőnyegen.

A vörös szőnyeg, a ruhák, a reflektorok, a vakuk villogása, a várakozással teli izgatott hangulat valódi hollywoodi hangulatot árasztott, felejthetetlen élményt garantálva a díszbemutató minden vendégének.

 

A teremben Lévai Balázs a különleges este házigazdája köszöntötte a vendégeket, majd Benda Gergely a magyar HBO country managere azt emelte ki, hogy a csatorna az egyedi tartalmú, saját gyártású produkcióival szeretne hozzájárulni az igényes szórakoztatáshoz.

Benda beszéde után a Terápiát gyártó cég, a Cafe Film producere Hutlassa Tamás méltatta a sorozatot és a magyar HBO csatornát, majd a Terápia egyik rendezője Enyedi Ildikó kapott szót. Beszédében a következőképpen emlékezett vissza a Terápia készítésére: „Nemcsak nagyon sokat kellett dolgozni: azt kérték tőlünk, azt adhattuk bele ebbe a munkába mindannyian, ami a legjobb bennünk, amire a tehetségünkből talán a legbüszkébbek vagyunk. Néhányan – köztük én is -, először élhettük át, hogy ez a fajta teljes involváltság átélhető a saját ego középpontba helyezése nélkül is. Nagy iskola volt. Örülök, hogy végigcsináltam."

 

A vendégek a 40 részes sorozatból az első hét epizódjainak történéseit ismerhették meg: a tartalmilag is összekapcsolódó hétfői, csütörtöki és pénteki epizódokat teljes hosszában, míg a keddi és a szerdai részekből egy rövidebb ízelítőt mutatott be az HBO csatorna. A Terápia epizódjait – maximális elégedettsége jeléül – vastapssal köszönte meg a közönség, akik a sorozat közreműködőit is méltán jutalmazták elismerésükkel. A meghajlás és a taps után, Mácsai Pál a Terápia főszereplője köszönte meg az HBO csatornának a nagyszerű színészi lehetőséget.

A díszbemutatót állófogadás zárta, a vacsora alatt a Váczi Eszter Quartet zenélt.

 

A magyar HBO csatorna 2012. október 22-én, hétfőn, egy bárki által hozzáférhető kódolatlan* napon mutatja be új saját gyártású drámasorozatának, a Terápiának az első epizódját. A 40 részes szériát nyolc héten keresztül, 2012. december 15-ig minden hétköznap 21.00 órától élvezhetik a nézők a magyar HBO csatornán.

Az HBO GO szolgáltatásán keresztül 2012. október 22-től a Terápia első öt epizódja lesz mindenki számára elérhető, egészen az év végéig: www.hbogo.hu.

http://www.hbo.hu/terapia

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.