2024.június.17. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Samsung Omnia 7 – hamarosan Windows Phone 7 rendszerű okostelefon

5 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/44181"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/GT-I8700_ADImage.thumbnail.jpg" border="0" alt="Samsung GT-I8700" title="Samsung GT-I8700" width="67" height="100" /></a><span style="width: 65px" class="caption"><strong>Samsung GT-I8700</strong></span></span> <p>A T-Mobile bemutatja a Microsoft új mobil operációs rendszerére, a Windows Phone 7-re épülő Samsung OMNIA 7 telefont, amely jelentősen különbözik az okostelefonok piacának többi  versenyzőjétől. <a name="_GoBack" title="_GoBack"></a> </p><p> 

 samsung gt-i8700Samsung GT-I8700

A T-Mobile bemutatja a Microsoft új mobil operációs rendszerére, a Windows Phone 7-re épülő Samsung OMNIA 7 telefont, amely jelentősen különbözik az okostelefonok piacának többi  versenyzőjétől.  

 

 samsung gt-i8700Samsung GT-I8700

A T-Mobile bemutatja a Microsoft új mobil operációs rendszerére, a Windows Phone 7-re épülő Samsung OMNIA 7 telefont, amely jelentősen különbözik az okostelefonok piacának többi  versenyzőjétől.  

 

Az új készülék azoknak készült, akik pörgős életvitelük mellett a szórakoztató alkalmazások szerelmesei. Az Európában és Ázsiában piacra kerülő OMNIA 7 az első Samsung okostelefon, amely a Microsoft Windows® Phone 7 operációs rendszerével van felszerelve.

Az elmúlt években az okostelefonok piacának folyamatos növekedésével egyre nehezebben megkülönböztethetővé váltak a készülékek. A Windows Phone 7 tervezésekor az embereket valójában segítő, feladataik elvégzését leegyszerűsítő okostelefon lebegett célként a mérnökök szeme előtt. Annak érdekében, hogy a korábbi kötöttségek ne hátráltassák a fejlesztést, a Microsoft az eddigi rendszerek finomítása helyett teljesen új alapokról kezdett építkezni.

A Windows Phone 7 filozófiája eltér egyéb okostelefonokétól: tervezésekor a felhasználók által legsűrűbben gyakorolt tevékenységeket vették elsősorban figyelembe. Ennek következtében nemcsak hogy nem vész el a keresett információ, hanem az mindig áttekinthető formában és módon jelenik meg. A Windows Phone 7 segítségével leegyszerűsödnek az olyan mindennapi feladatok, mint például az e-mailek ellenőrzése vagy a fényképek megosztása. A rendszer a felhasználók számára legfontosabb dolgokat, például a zenéket, fényképeket, játékokat, videókat vagy dokumentumokat egységes csoportokba, úgynevezett 'hub'-okba rendezi, így gyorsítva meg az ezekhez kapcsolódó tevékenységek, feladatok elvégzését.

A Windows Phone 7 egyesíti magában a Microsoft számos fejlesztését, gazdag tapasztalatát és széleskörű tudását. Erre bizonyíték a minden korábbi mobilra írt irodai szoftvernél hatékonyabb Word for Mobile, Excel for Mobile és Powerpoint for Mobile, amelyek révén problémamentesen tekinthetők meg és szerkeszthetők a dokumentumok, táblázatok és prezentációk. Szintén a felhasználók mindennapjait könnyíti meg a Microsoft keresőjéhez közvetlen hozzáférést nyújtó dedikált „Bing" gomb, amely intelligens kereséseket indít az internettől a telefonon található fájlokon át például a térképszolgáltatásig. A Windows Live pedig többek között a fotók megosztásában vagy a naptár rendbe tartásában segít, illetve a Find My Phone szolgáltatás révén távolról lezárható, törölhető, illetve megtalálható az elveszett telefon.

A Samsung OMNIA 7 így a Windows Phone 7 segítségével egy egészen újfajta, a modern életstílushoz tökéletesen illeszkedő intuitív, dinamikus felhasználói felületet nyújt. A telefon testre szabható indítóképernyője a megszokott ikonok helyett mindig aktuális tartalmakat mutat, mozaikok formában. A valós idejű frissítések révén az internetes tartalmak, hírek, találkozók, közösségi hálózati információk azonnal megjelennek a telefon képernyőjén, a különböző 'hub'-ok (People, Picture, Office, Marketplace, Games és Music & Video) pedig biztosítják, hogy minden tartalom pontosan a helyére kerüljön. Az OMNIA 7 ezeken felül hozzáférést nyújt egy egész sor közösségi és képmegosztó oldalhoz. Csak egy gombnyomás, és a barátok máris megkapják a küldött képet!

A Samsung első Windows® Phone 7 operációs rendszerrel rendelkező mobiltelefonja számos új lehetőséget kínál, maximálisan igazodva a felhasználók életstílusához. A készülék 4 inches SUPER AMOLED érintőképernyővel, 1 GHz-es processzorral, 5 megapixeles kamerával és LED vakuval rendelkezik. A minimalista kialakítású, sallangmentesen egyszerű külsejű OMNIA 7 telefont eleganciája, fémhatású borítása igazi stílusos kiegészítővé teszi, mely bármilyen környezetben remekül érvényesül.

A T-Mobile kiváló minőségű szélessávú (3G/HSPA) hálózatán a gyors adatátvitel sem jelenthet problémát: egy 4 MB-os zene letöltése mindössze 4-6 másodpercet, egy 40 MB-os videóé pedig hozzávetőlegesen 1 percet igényelhet. A térhatású hangzás (surround sound) és a kiváló hangminőség révén a bizalmas beszélgetések és az üzleti tárgyalások olyan jó minőségben folytathatók le, mintha a beszélgetőpartner csupán karnyújtásnyira állna.

 

"A Samsung OMNIA 7 az első Windows Phone 7 operációs rendszert használó okostelefonunk. Hisszük, hogy vásárlóinkat el fogja bűvölni az a sebesség és elegancia, ahogy a telefon az igazi modern szórakoztatás élményét biztosítja, igazodva a felhasználó dinamikus életstílusához." nyilatkozta J.K. Shin, a Samsung Electronics Mobile Communications Business részlegének elnök-vezérigazgatója. „Számunkra is nagy élményt jelentett, hogy ezt a jelentős eredményt a Microsofttal együttműködve érhettük el" tette hozzá.

A Samsung és a T-Mobile a Microsoft a legfontosabb partnerei közé tartoznak abban a törekvésünkben, hogy a Windows Phone 7 rendszerű okostelefonokat hazánkban is eljuttathassuk a vásárlókhoz" mondta Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. "Nagyon örülünk a három vállalat közt kialakult szoros kapcsolatnak, amelyből a fogyasztók is profitálhatnak, hiszen a T-Mobile és a Samsung a Microsofthoz hasonlóan jól ismert innovációs hajlamáról és kiváló minőségű termékeiről, szolgáltatásairól."

Örülünk, hogy a Microsoft, a számítógépes operációs rendszerek terén piacvezető vállalat a nagy sikerű Windows 7 mobilos változatát is elérhetővé teszi. Nagyszerű, hogy ebben a premierben a Samsunggal közösen a T-Mobile, Magyarország vezető mobilszolgáltatójaként meghatározó szerepet játszhat" – hangsúlyozta Király István, a Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettese, kiemelve: „A T-Mobile széles okostelefon választékot biztosít ügyfeleinek, és a Windows Phone 7-es készülékek megjelenése tovább bővíti a vonzó kínálatot." 

Az OMNIA 7 hazánkban elsőként a T-Mobile kínálatában lesz kapható. A készüléket megvásárolni szándékozók hamarosan a www.t-mobile.hu  oldalon regisztrálhatnak a készülékre. A Windows Phone 7 mobil operációs rendszerről bővebb információ angol nyelven a http://www.windowsphone.com/ oldalon található.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.