2023.március.30. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Samsung Galaxy S9 és S9+ megérkezett

11 perc olvasás

samsung-galaxy-s9-and-s9-e.jpgA Samsung Galaxy S9 és S9+ készülékei új szintre emelik az eddig ismert kommunikációs eszközöket. Az újragondolt kamerával rendelkező Samsung Galaxy S9 és S9+ telefonokkal a felhasználók innovatív módon oszthatnak meg tartalmakat képek, hangulatjelek és videók segítségével. A telefon duál kamerája, amellyel akár szuperlassított videók is készíthetők, valamint a személyre szabott AR (Augmented Reality, Kiterjesztett Valóság) hangulatjelek gondoskodnak arról, hogy minden pillanatot a maga tökéletességében ragadjunk meg.

 

A Samsung Galaxy S9 és S9+ okostelefonok AKG sztereó hangszórói, és a Dolby Atmos által kínált térhatású hangzás új szintre emelik a szórakozást, a teljes előlapot borító kijelző[1] (Infinity Display, Határtalan kijelző) pedig a kifinomult megjelenést biztosítja. A Samsung Galaxy S9 és S9+ készülékek az új SmartThings applikációval érkeznek, amely a Samsung összes IoT (Internet of Things, A Dolgok Internete) szolgáltatását egyetlen kezelőplatformon egyesíti.

 

„Az okostelefonok használata a kommunikáció és önkifejezési technológiák fejlődésével párhuzamosan változott meg – mondta el DJ Koh, a Samsung IT és mobilkommunikációs divíziójának vezetője és elnöke. – Az új Samsung Galaxy S9 és S9+ okostelefonok az újragondolt kamerát hozzák el. Az új készülékek azonban nemcsak kiváló minőségű képek és videók készítését teszik lehetővé, hanem az önkifejezés egy teljesen személyre szabott módját is.”

 

A kamera újragondolva

Napjaink kameráival nem csupán képeket készítünk, de az egymás közötti kommunikációban is jelentős szerepet játszanak. Ahhoz, hogy a felhasználók kiváló minőségű képekkel mondhassák el személyes történeteiket, a legkorszerűbb technológiákra épülő okostelefon-kamerára van szükségük. A Samsung Galaxy S9 és S9+ készülékek tervezésekor ezt is figyelembe vették: a hatékony képfeldolgozási képességgel rendelkező Super Speed Duál Pixel Szenzor és az egy kép készítése során akár 12 képkockát kombináló memória kivételesen jó minőségű képeket készít.

 

A Samsung Galaxy S9 és S9+ okostelefonok speciális kamerafunkciói

  • Szuperlassított videó: Tedd a mindennapokat még dinamikusabbá slow-mo videókkal, amelyek 960 képkockát rögzítenek másodpercenként! A Samsung Galaxy S9 és S9+ okostelefonok mozgásérzékelő funkcióval érkeznek, amely, ha mozgást érzékel, automatikusan rögzíti a tartalmakat. A Szuperlassított videó készítésekor a felhasználók 35 különféle előretelepített hátterzenéből vagy akár saját lejátszási listájukból is választhatnak, a képernyő érintésével pedig három izgalmas stílusban készíthetnek, szerkeszthetnek és oszthatnak meg GIF fájlokat.

 

  • Kiváló képek kedvezőtlen fényviszonyok között is: A kiváló fotó titka a jó megvilágítás, ugyanakkor gyakran rossz fényviszonyok között kell elkészíteni a képeket. A legtöbb okostelefon-kamera fix rekeszértékkel rendelkezik, ezért nem képesek igazodni a sötétebb vagy épp világosabb környezethez, ezért az elkészült felvételek szemcsések vagy elmosódottak lehetnek. Hasonlóan ahhoz, ahogy az ember pupillája kitágul, vagy épp összeszűkül, a Samsung Duál Rekesz[2] (F1.5 – F2.4) megoldása automatikusan több fényt enged be sötétben, és kevesebbet, amikor túl világos van, így készíthetők tiszta és éles fotók.

 

  • AR hangulatjelek:

Az új Samsung telefonokkal a felhasználók saját képükre formálhatják a hangulatjeleket. Olyan emojikat készíthetnek, amelyek kinézetben, hangban és viselkedésben is hasonlítanak rájuk. Az AR Hangulatjel funkció egy olyan adatbázis alapú, tanulásra képes algoritmust használ, amely elemzi a felhasználóról készült 2D képet, és feltérképez több mint 100 különböző tulajdonságot az arcon. Ez alapján aztán egy 3D modellt készít, ami tükrözi az arckifejezéseket, a kacsintást és a bólintást, hogy valóban egyedivé varázsolja a képet.

Az AR Hangulatjelnek köszönhetően nem csak videó formájában, de egy sor, standard AGIF formátumú matrica segítségével is megoszthatók a valódi érzések. Az egyedi emojik a legtöbb üzenetmegosztó platformon megoszthatók.

 

  • Bixby: A Samsung kamerába integrált intelligens platformja a kiterjesztett valóság és a mély tanulás technológiáját használva hasznos információkat nyújt a felhasználó környezetéről.[3] Valós idejű tárgyfeltérképzés és -felismerés funkciójának köszönhetően a Bixby képes azonnal információkkal szolgálni, és ezeket egyenesen a kamerán látható kép fölé vetíteni. Az intelligens asszisztensnek köszönhetően a felhasználók többet tudhatnak meg a környezetükről, azonnal megvásárolhatják a körülöttük található termékeket, vagy éppen követhetik a napi kalóriabevitelüket, az Élő Fordítás funkció segítségével pedig valós időben fordíthatják le az idegen nyelvű szövegeket és válthatják át a különböző valutákat.[4]

 

Szórakoztatás újragondolva

Az okostelefonunkra akkor is számítunk, ha szórakozásról van szó, éppen ezért a Samsung a prémium hangzás érdekében AKG sztereó hangszórókkal alkotta meg legújabb készülékét. Legyen szó akár filmlejátszásról, akár a kedvenc előadónk legfrissebb albumának streameléséről, a hangok mindig tiszták, élesek és magas minőségűek. A Samsung Galaxy S9 és S9+ okostelefonok a Dolby Atmos® szolgáltatást is támogatják, így 360 fokos hangzást biztosítanak.

 

A Samsung Galaxy S9 és S9+ készülékek kiváló hangzását a Samsung forradalmi, káva nélküli kijelzője, az Infinity Display egészíti ki. A Samsung Galaxy S8 készülékekből ismert, formabontó és fényes Super AMOLED Infinity Display gyakorlatilag keretmentes kijelzőt biztosít. Az alkalmazkodó kontrasztállítási funkciónak köszönhetően a kijelző még közvetlen napfényben is jól látható.

 

Egy készülék a csatlakoztatott életmódhoz

Az új SmartThings alkalmazásnak köszönhetően a Samsung Galaxy S9 és S9+ készülékek a csatlakoztatott életmód központjává válnak. Az új okostelefonokkal az összekapcsolt eszközök bárhonnan könnyen és kényelmesen irányíthatók. Az applikációt, amely nem csupán Samsung készülékekkel kompatibilis, az S9 és S9+ okostelefonokkal egy időben mutatják be.

 

Az új generációs Samsung DeX dokkoló megkönnyíti azok életét, akik folyton úton vannak, hiszen nagy, teljes képernyős élményt biztosít egy mobil eszközön is. Az új dokkoló rendszer, a DeX Pad segítségével a felhasználók könnyedén csatlakoztathatják Galaxy S9 és S9+ készülékeiket egy nagyobb monitorhoz, billentyűzethez, illetve egérhez, így a mobilozás élménye a fejlett dokumentumkezelési funkciókkal, illetve a teljes képernyős játékkal bővül.[5] Emellett a Galaxy S9 és S9+ telefonok képernyőjét a felhasználók Érintő Egérré alakíthatják a DeX Pad segítségével.[6]

 

A Galaxy telefonoknál a tökéletesség alapkövetelmény

A Samsung készülékei az IP68[7] por- és vízállóságukkal és a vezeték nélküli töltéssel új mércét állítanak az okostelefonok elé. A Samsung Galaxy S9 és S9+ okostelefonok azonban még ezt is felülmúlják, hiszen Micro SD kártya segítségével akár 400 GB-ig bővíthető memóriával és a legmodernebb alkalmazás-processzorokkal rendelkeznek, amelyek kivételes teljesítményt és kifinomult képfeldolgozást biztosítanak.

 

Emellett, a Samsung Galaxy S9 és S9+ tulajdonosok mindig biztonságban tudhatják adataikat, hiszen a telefonok a Samsung legújabb biztonsági platformjával, a Knox 3.1-gyel érhetők el. A Samsung Galaxy S9 és S9+ készülékek három különböző biometrikus azonosítási módot kínálnak: íriszszkennert, ujjlenyomat-olvasót és arcfelismerő rendszert. Az Intelligent Scan funkció pedig az íriszszkenner és az arcfelismerés technológia erejét kombinálja, hogy a felhasználók, gyorsan és kényelmesen oldhassák fel okostelefonjukat. A Samsung Galaxy S9 és S9+ készülékek támogatják a Dedicated Fingerprint funkciót is, amellyel a vásárlók egy másik ujjlenyomattal férhetnek hozzá a biztonsági mappához, mint amivel a telefon képernyőjét feloldják.

 

A Samsung Galaxy S9 és S9+ telefonok vigyáznak a felhasználók egészségére[8] is: egy továbbfejlesztett optikai szenzor a lehető legpontosabb információt szolgáltatja az egészségügyi állapotukról, illetve valós időben figyeli a szívterhelésüket is.

 

Hazánkban a Samsung Galaxy S9 279.990 Ft-os, az S9+ pedig 309.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron 2018. február 25-én, 19 órától, március 15-én, 23 óra 59 percig előrendelhetők lesznek. Ebben az időszakban a vásárlók az eredeti árnál 30 000 forinttal olcsóbban vásárolhatják meg az új csúcskészülékeket, amennyiben a vásárlást megelőzően, a régi okostelefonjukat visszaküldik a kijelölt partnereknek. Az előrendelők ráadásul akár már hét nappal a Samsung Galaxy S9 és S9+ okostelefonok bevezetése előtt kézhez kaphatják a választott készüléküket.

 

A Galaxy S9 és S9+ Magyarországon 2018. március 16-tól lesz elérhető orgonalila, korallkék és éjfekete színekben.

 

http://www.samsung.com/hu/smartphones/galaxy-s9/

http://www.samsungmobilepress.com

www.news.samsung.com/galaxy

www.samsung.com/galaxy

 

Samsung Galaxy S9 és S9+ termékjellemzők

 

Galaxy S9

Galaxy S9+

Operációs rendszer

Android 8 (Oreo)

Kijelző

5,8 colos Quad HD + Curved Super AMOLED, 18.5:9[9],[10] (529ppi)

6,2 colos Quad HD + Curved Super AMOLED, 18.5:97, 8 (570ppi)

Váz

147.7mm x 68.7mm x 8.5mm, 163g, IP68[11]

158.1mm x 73.8mm x 8.5mm, 189g, IP689

Kamera

Hátlapi: Super Speed Dual Pixel 12MP AF szenzor OIS-szel (F1.5/F2.4)

Előlapi: 8MP AF (F1.7)

 

Hátlapi: Dual kamera Dual OIS-szel

–       Széles látószög: Super Speed Dual Pixel 12MP AF szenzor (F1.5/F2.4)

–       Teleobjektív: 12MP AF szenzor (F2.4)

Előlapi: 8MP AF (F1.7)

AP

10nm, 64-bit, nyolcmagos processzor (2.7 GHz Quad + 1.7 GHz Quad)[12]

10nm, 64-bit, nyolcmagos processzor (2.8 GHz Quad + 1.7 GHz Quad)

Memória

4GB RAM

64GB/128GB/256GB + Micro SD Slot (maximum 400 GB)[13]

6GB RAM

64GB/128GB/256GB + Micro SD Slot (maximum 400GB)11

SIM-kártya

Single SIM: Nano SIM

Dual SIM (Hybrid SIM): Nano SIM + Nano SIM vagy MicroSD kártya

Akkumulátor

3,000mAh

3,500mAh

Vezetékes gyorstöltés QC 2.0 kompatibilitással

Vezeték nélküli gyorstöltés WPC és PMA kompatibilitással

Hálózat

Továbbfejlesztett 4X4 MIMO / CA, LAA, LTE Cat.18

Csatlakoztathatóság

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM, Bluetooth® v 5.0 (LE 2Mbps-ig), ANT+, USB type-C, NFC, Lokáció (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)[14]

Fizetési lehetőségek

NFC, MST

Szenzorok

Íriszszenzor, nyomásszenzor, sebességérzékelő, barométer, ujjlenyomat-olvasó, giroszkóp, geomagnetikus szenzor, Hall-érzékelő, HR érzékelő, közelség érzékelő, RGB fényérzékelő

Hitelesítés

Képernyőzár-feloldás: minta, PIN-kód, jelszó

Biometrikus azonosítás: íriszszkenner, ujjlenyomat-olvasó, arcfelismerés

Intelligens szkennelés: multimodális biometrikus hitelesítés íriszszkenneléssel és arcfelismeréssel

Audio

Az AKG által készített sztereó hangszórók, surround hangzás a Dolby Atmos technológiával

Auduo playback formátum: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

Videó

MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

 

*A jelen dokumentumban szereplő funkciók, jellemzők, specifikációk és a termékre vonatkozó más információk, beleértve, de nem kizárólag a termék előnyeire, kialakítására, árára, összetevőire, teljesítményére, rendelkezésre állására és képességeire vonatkozó információkat is, előzetes figyelmeztetés vagy kötelezettségvállalás nélkül változhatnak.

###

 

[1] Infinity Display: egy majdnem keretmentes, teljes előlapot borító kijelző, amely a készülék szélétől széléig ér.

[2] A Duál Rekesz megoldás az F1.5 és F2.4 beállításokat támogatja. A Duál Rekesz megoldás a hátlapi kamerában (Galaxy S9) és a hátlapi, széles látószögű kamerában (Galaxy S9+) található.

[3] A Bixby szolgáltatáshoz való hozzáférés és az intelligens asszisztens funkciói országonként és viszonteladótól függően eltérőek lehetnek. A hangvezérlés funkció angol (USA), kínai (mandarin) és koreai nyelveken érhető el, azonban nem minden akcentust, dialektust vagy kiejtést ismer fel. A hangvezérlés funkció csak egyes, ám egyre nagyobb számú Samsung- és harmadik féltől származó alkalmazással használható. A kompatibilis alkalmazások listájához, kérjük, tekintse meg az „Appok hangvezérléssel” listát a Bixby szolgáltatáson belül!

[4] Piactól vagy mobilszolgáltatótól függően eltérhet.

[5] Egyes, Android 8.0 vagy újabb operációs rendszert használó Samsung okostelefonokon elérhető. A DeX Pad-del érkező, eredeti HDMI kábel és töltő használata javasolt. A DeX Pad, a billentyűzet, az egér és a monitor külön vásárolható meg.

[6] A DeX Pad dobozában egy HDMI kábel, egy vezetékes töltő, és egy adatkábel található. További tartozékok, köztük a monitor, külön vásárolható meg. A DeX Pad csomagjában található, eredeti HDMI kábel és töltő használata ajánlott. A DeX Pad kompatibilis Galaxy S8, S8+ és Not8 készülékekkel is.

[7] A mérést 1,5 méter mélyen végezték, édesvízben, 30 perc alatt. A készüléket öblítse le, majd szárítsa meg.

[8] Kizárólag általános wellness és fitnesz célokra.

[9] A képernyő átmérőjének hossza, a teljes téglalapra vonatkozóan, a lekerekített sarkokat leszámítva.

[10] Az alapértelmezett felbontás Full HD+, amely a beállítások menüpontban Quad HD+ (WQHD+) felbontásra állítható.

[11] A mérést 1,5 méter mélyen végezték, édesvízben, 30 perc alatt.

[12] Országtól és viszonteladótól függően változhat.

[13] Országtól és viszonteladótól függően változhat. A használható memória kevesebb mint a teljes memória az operációs rendszer és más, az eszközt működtető szoftverek által elfoglalt hely miatt. A tényleges felhasználható memória szolgáltató függvényében eltérhet, és szoftverfrissítések után megváltozhat.

[14]A Galileo és a BeiDou lefedettsége korlátozott lehet.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.