2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

SÁRKÁNYHAJÓ FESZTIVÁLOK 2010 — Szegedi Sárkányhajó Fesztivál (2010. szeptember 4-5.)

3 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/42677"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image3_110.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="38" /></a></span>Az Európa-bajnok legénységek Szegeden ismét vízre szállnak. A 19 érmet hozó amszterdami Európa-bajnokság után idén 2010.  szeptember 4-én és 5-én ismét a szegedi halfesztiválon láthatja viszont a közönség az Európa-bajnok magyar sárkányhajós legénységeket.</p><p>

 

image3 110.thumbnailAz Európa-bajnok legénységek Szegeden ismét vízre szállnak. A 19 érmet hozó amszterdami Európa-bajnokság után idén 2010.  szeptember 4-én és 5-én ismét a szegedi halfesztiválon láthatja viszont a közönség az Európa-bajnok magyar sárkányhajós legénységeket.

 

image3 110.thumbnailAz Európa-bajnok legénységek Szegeden ismét vízre szállnak. A 19 érmet hozó amszterdami Európa-bajnokság után idén 2010.  szeptember 4-én és 5-én ismét a szegedi halfesztiválon láthatja viszont a közönség az Európa-bajnok magyar sárkányhajós legénységeket.

A Dragon Aktív Kft. a Magyar Sárkányhajó Szövetség szakmai támogatásával idén hetedik alkalommal rendezte meg az öt helyszínen zajló fesztiválsorozatot. A Fesztiválok Éve jegyében zajló rendezvénysorozat eddigi állomásain is már több mint 180 legénység mérte össze tudását. A győri, faddi és budapesti versenyeket követően Szegeden szólalnak meg a sárkányhajók dobjai.

image3 111.thumbnailAz évek óta sikeresen zajló fesztivál immár hagyományos szeptember eleji állomására ebben az évben is a Tiszai Halfesztivállal egy időben kerül sor. Idén is 70-80 legénységet várnak a rendezők. A szegedi sárkányhajó fesztivál két napja alatt nemcsak az Európa-bajnokságot megjárt legénységek, de más egyesületi, gyakorlottabb, kevésbé gyakorlott és több teljesen kezdő csapat is rajthoz áll, hogy 2 X 150 valamint a maratoni 2000 méteres távon, kategóriájának (női, open – férfi -, vegyes), korosztályának és gyakorlottságának (első bálozók, újabb lehetőségek, team és céges kupák, magyar bajnokság futamai) megfelelő szinten lapátoljon a győzteseknek járó kupákért.

A hazánkban is egyre népszerűbb sportágat már csaknem 600 versenyzési engedéllyel bíró "A" és "B" licences sportoló űzi a Magyar Sárkányhajó Szövetség égisze alatt. Emellett sok egyesületi, céges és baráti csapat szerveződik az ország minden pontján. A fesztivál nem titkolt célja, hogy egyre többeket bevonjanak ebbe a nem mindennapi, csapatépítésben élenjáró, szép környezetben zajló sportágba.

Az idei fesztiválok újdonsága volt, hogy minden helyszínen páros (férfi, női és vegyes) outrigger versenyeket is rendeztek a sárkányhajós legénységek arra jelentkező tagjainak és a vállalkozószellemű jelentkezőknek. Az outrigger versenyek nemvárt sikert arattak. Több helyszínen a meghirdetett futamok mellett újabb időpontokat is ki kellett írni, hogy minden lelkes jelentkező elindulhasson. A kecses polinéziai eredetű oldaltámaszos hajókat a dragonosok sokszor használják edzéseiken, de most minden fesztiválon induló kipróbálhatja, hisz minden sárkányhajós kupában induló legénység ingyen nevezhet egy párost az outrigger futamokra.

A "Sárkányok a vízen" c. gyermekrajz pályázata is lassan végéhez érkezik. A szervezők mind az öt helyszínen biztosították ill. biztosítják a csemeték alkotó műhelyét. Minden 14 év alatti gyermeket várnak, hogy remekműveikkel indulhassanak az októberi értékelésen. A legjobb pályamunkát családi wellness hétvégével jutalmazzák, a ceglédi Aquarius Hotel**** jóvoltából.

http://www.sarkanyhajofesztivalok.hu/

Dobi Ildikó

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.