Toshiba Satellite A500Toshiba Satellite A500A 16 hüvelykes Satellite A500 multimédiás szolgáltatásokkal jelenik meg a középkategóriás piaci szegmensben.

 

   A Toshiba,  bemutatta Satellite termékcsaládjának legújabb tagját, a 16 hüvelykes, multimédiás funkciókkal rendelkező Satellite A500 laptopot.

Toshiba Satellite A500Toshiba Satellite A500A 16 hüvelykes Satellite A500 multimédiás szolgáltatásokkal jelenik meg a középkategóriás piaci szegmensben.

 

   A Toshiba,  bemutatta Satellite termékcsaládjának legújabb tagját, a 16 hüvelykes, multimédiás funkciókkal rendelkező Satellite A500 laptopot.

A teljesítményigényes multimédiás és szórakoztató feladatok ellátására kialakított, többujjas (multi-touch) touch paddal ellátott Satellite A500 a kiváló minőségű videó- és hangszolgáltatások széles körét biztosítja.

Az új A500 modelleken Eco alkalmazás is elérhető: segítségével kontrollálható az energiafogyasztás, míg Eco üzemmódban gazdaságossá tehető a laptophasználat. Az új notebookok 2009 nyarától érhetők el Európában.

„Egyre több vásárló számára a multimédia nem kizárólag egyszerű tartalomfogyasztást jelent, hanem az alkotást és a közzétételt is. Egyre többen készítenek vagy szerkesztenek videókat, amelyeket később feltöltenek videomegosztó és közösségi oldalakra. A Satellite A500-at kifejezetten ilyen, és ehhez hasonló szórakoztató és multimédiás funkciók használatára terveztük" – mondta Szabó Tamás, a Toshiba Europe GmbH notebook üzletágának magyarországi marketing vezetője.

„Az általános felhasználásra szánt termékek piaci szegmensében megfizethető áron biztosítjuk a prémiumkategóriás termékek kifinomult szolgáltatásait, így ügyfeleink tartalomfogyasztás mellett alkotótevékenységüknek is hódolhatnak" – tette hozzá Szabó Tamás.

A Satellite A500 fekete külső borítása egy új, az In-Mold Rolling (IMR) technológiára alapuló Toshiba Fusion-felülettel rendelkezik. Az új Satellite laptopok szegélyeit ezüst bevonattal látták el, ezzel is hozzájárulva az elegáns külsőhöz. A háttérvilágítással rendelkező, lapos billentyűkből álló, mattfekete bevonatú billentyűzet varázsolja elegáns multimédiás erőművé a Satellite A500-at. 

A Satellite A500 billentyűzetén numerikus billentyűk is vannak. A többujjas (multi-touch) touch pad megkönnyíti a görgetést és más, gyakran alkalmazott műveletek használatát. A Toshiba az első olyan gyártó, amely a HDMI CEC specifikációt beépítette hordozható számítógépeibe. A nyolc érintőgomb közvetlen hozzáférést biztosít a hang- és videószolgáltatásokhoz, illetve a Toshiba Eco alkalmazásához, amely egyszerűvé és áttekinthetővé teszi az áramfogyasztás csökkentését.

A Toshiba ConfigFreeTM lehetővé teszi a vezeték nélküli hálózat konfigurálását, valamint az internet elérését a beépített WLAN-felület és a Bluetooth 2.1 + EDR segítségével. 

A multimédiás készülék 16" HD Toshiba TruBrite®, 16:9 képarányú kijelzővel rendelkezik, melynek felbontása 1366×768 képpont, fényereje pedig 200 cd/m². A tökéletes hangzásról pedig a csúcskategóriás Harman Kardon® sztereó hangszórók gondoskodnak.

A Satellite A500 beépített DVD Super Multi (kétrétegű) meghajtóval, egy 5-in-1 Bridge Media – a népszerűbb adathordozó-kártyákat támogató – kártyaolvasóval, három USB 2.0 csatlakozással és egy további eSATA/USB csatlakozóval rendelkezik.

Ez utóbbi támogatja a Sleep-and-Charge funkciót, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a notebook kikapcsolt állapotában is feltölthessék MP3-lejátszójukat, mobiltelefonjukat vagy más eszközüket.

A Satellite A500-ban egy Core 2 Duo (Satellite A500) processzor található. Az új Satellite A500 laptop legfeljebb 8 GB DDR memóriát és 500 GB kapacitású merevlemezt képes befogadni.

A Satellite A500 64 GB-os SSD (mozgó alkatrészek nélküli) meghajtóval is megvásárolható. A HD webkamera széles formátumú videók rögzítésére alkalmas. A fejlett grafikai teljesítmény érdekében a Satellite A500 akár 1 GB DDR3 VRAM-mal rendelkező ATI Mobility RadeonTM HD grafikus kártyával rendelhető.

Felelősségteljes globális szereplőként a Toshiba minden új laptopja – az RoHS-szabályozásnak megfelelően – korlátozott mennyiségben tartalmaz ólmot, higanyt és egyéb veszélyes anyagokat, így hatékonyan csökkenti a környezetre gyakorolt káros hatásokat.

Emellett a Toshiba Eco alkalmazás és a PC Health Monitor csökkenti az áramfogyasztást. Az új Toshiba Satellite A500 megfelel az ENERGY STAR® 5.0 előírásainak (a tanúsítás még folyamatban van).

http://www.toshiba.hu/ 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük