A Budapest-Looks Essential Tavasz 2012 keretében az első márciusi hétvégén három napig a divat uralta a Millenáris Parkban a Teátrumot. Két napon keresztül divattervezőink színe-java mutatta be kollekcióját, míg vasárnap a fodrászok vették birtokba a kifutót, ugyanis ez volt a Schwarzkopf Professional fodrász nap.

 

A Budapest-Looks Essential Tavasz 2012 keretében az első márciusi hétvégén három napig a divat uralta a Millenáris Parkban a Teátrumot. Két napon keresztül divattervezőink színe-java mutatta be kollekcióját, míg vasárnap a fodrászok vették birtokba a kifutót, ugyanis ez volt a Schwarzkopf Professional fodrász nap.

 

A Schwarzkopf Professional bemutatta 2012 tavasz / nyár hajszín trendjeit a divat tükrében, a legfrissebb innovációk találkoztak magyar divattervezők kollekcióival. A zsúfolásig megtelt Teátrumban a kifutóra két szék került, melyen modellek foglaltak helyet és kezdetét vette a mesterfodrászok bemutatója. Minden kellék adva volt a sikerhez, óriás kivetítőn nézhettük a hajszobrászok munkáját, akik kihangosítva, mindenki számára hallhatóan kommentálták tevékenységüket. A tökéletesen bevilágított fejeken villogtak a fésűk, selymes fénnyel lebbentek a hajak, szállt a lakkpermet és a nagyérdemű szájtátva figyelt. A műsorvezető hölgy néhány szóval faggatta a mestereket, akik elmondták a színek és hajkölteményeik ars poeticáját, például így: „Szőkébe hajló hajvégek, három féle szőkeséggel hullámosan, meghatározó az alsó rész textúrája a nagyon kemény, nagyon konkrét frufruval." Mit mondjak. Nem semmi. A hangulat akkor csapott ámulatba, mikor kiderült, hogy a mesterek között a fodrász hierarchiának megfelelően a szakma nagykövetei és konzuljai formázzák a frizurákat.

 

Színpadra lépett és bemutatót tartott Szabó Ádám a Trevor Sorbie International plc. Covent Garden nemzetközi mesterfodrásza. (gyönyörű ajánlás, még leírni is kellemes)

Szabó Ádám közel három éve él Londonban és nagyon örült, hogy hazahívták és itt lehetett, produkálhatott egy bemutatót. Mielőtt kiköltözött, itthon háromszor nyerte meg az Év Fodrásza díjat, tehát munkássága mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Ádám még játszik a karrier gondolatával, de a célja inkább egy szép család alapítása. Édesapja, nagyapja fodrász volt, gyakorlatilag fodrászatban nőtt fel, de talán 17 éves kora óta veszi komolyan.

És hogy mi a titka? …a véleménye szerint „csak" megpróbálta jól csinálni.

Trevor Sorbi filozófiája különben a mindig újat alkotni, ami aztán beilleszkedik a fodrászatba. Ádám feladata a bemutatók, és az új technikák kitalálása, emellett oktatás, de pl. inspirációs estéket is tartanak. (vajon nálunk van ilyen?)

 

Az információ-zuhatagból megtudtuk, hogy a vendégek egyre jobban környezettudatosak, hiszen nemcsak azt nézik meg mit használnak a bőrükre, hanem nagyon megválogatják azt is, ami a hajukra kerül. Eljött a minőségi hajápolás korszaka és a vendégekben is dolgozik a természetesség utáni vágy. Hatalmas a szín-tár, több mint 120 színnel dolgoznak. A színek korfüggetlenek, tehát nemcsak kismamáknak és nagymamáknak, hanem fiatal lányoknak is ajánlják, hiszen csillogó élő hajszínt varázsol az archoz és az egyéniséghez harmonizálva.

 

A Schwarzkopf képviselője szerint a tavalyi év sikerei mutatták, hogy jó úton haladnak és az idén sokak számára elérhetőbbé, populárisabbá vált az esemény. Számukra nagyon fontos, hogy a fodrászvilág még közelebb kerülhessen a divatszakmához, hiszen a fodrászat szerves része a divatnak. A fodrászok szemléletbeli változása és hozzáállása nagyon fontos, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben  az egész iparág és vele a fodrászatok hatékonyak és tartósan sikeresek maradhassanak. Nemcsak trendeket szerettek volna bemutatni, hanem azt is, hogy a fodrászok hogyan tudnak különbözni a társaktól és hogyan tudják a trendeket becsempészni a mindennapokba, vagyis a vendég kiszolgálásába. A bemutatóik nemcsak a trendeket mutatják be, hanem a hajkészítési technikákat is, amelyeket időben általában fél év csúszással beépítenek a szalonok munkájába.

Nagyon szeretnének a fodrászoknak sok mindent megmutatni, mert akkor lesz a szakma több, ha mindenki azt veszi ki a trendekből, irányzatokból, ami számára az adott helyen, adott városban, vagy akár kis faluban eladható a vendégeknek.

Attól lesz sikeres a fodrász, ha meg tudja találni a stílusát.

A Schwarzkopf egyik nagy pillére az oktatás ezért igazán nagyszerű érzés volt látni, hogy ez valóban ennyi fodrászt érint – itt is közel 700-an voltak jelen – és ezek azok a pillanatok, amikért szakmai szemmel érdemes élni és van értelme annak, amit csinálnak.

 

A mesterfodrászok bemutatója után a tavasz esküvői konty trendjével, valamint a Kreatív Sminkműhely jóvoltából a tavasz- és esküvői smink trendjeivel ismerkedhettünk meg. És a végén következett a hab a tortán, vagyis az ESSENTIAL LOOKS a SCHWARZKOPF PROFESSIONAL-től, a 2012. évi tavaszi-nyári trend irányzata.

Itt az alkalom kedves Olvasónk, hogy Ön is megismerje a trendeket, ha nem volt jelen e nagyszerű rendezvényen.

 

Az ESSENTIAL LOOKS a Schwarzkopf Professionaltől bemutatta a 2012-es tavaszi/nyári FLUX Kollekciót. Az Essential Looks eszköz a változáshoz a Schwarzkopf Professionaltől, hordható, kívánatos stílust ültet át egyenesen a fodrász szalonokba, mindezt olyan hozzáférhető formában, amely kiváltságossá teszi viselőjét. Immáron 16 éve sikeresen formálja a kifutók női ruhatervezését a mindennapokban is hozzáférhető valósággá.

Minden szezonban a hajszakértők kiválasztott csapata veti bele magát London, Párizs, Milánó és New York divatheteibe és töltődik fel inspirációval a fodrászoknak és vendégeiknek személyes stílusát kifejező, egyedülálló kollekció divatirányzatainak megalkotására.

 

Az ESSENTIAL LOOKS FLUX Kollekció 2012. tavaszi-nyári időszak négy fő trendirányzata:

 

COOL HUNTERS – a Cool Hunter nő forradalmár szellemű vállalkozó, aki utazik a földgolyó körül a következő nagy durranás után kutatva. Rejtélyes képessége van a korszellemre való ráhangolódásra és nem fél a változásoktól. Divatérzéke által kiemelkedik a tömegből, a jövőbe mutató irányzatok első képviselője. A frizurája határokat lebontó, melyben keverednek az egyértelmű színek a hangulatos vágásokkal, ezáltal biztosítva, hogy mindig a viselőjére szegeződjenek a tekintetek.

Esszenciális jellemzői a COOL HUNTERS trend követőinek: Határokat áttörő, a konvenciókat letörő globális nomádok, szeretik a kézműves, csodálatos gyöngyfűzéseket, a színes mintákat és a feltűnő nyomatokat. Ez a merész divatérzék a haj terén a merész színekben és éles precíziós vágásokban mutatkozik meg.

 

DARK ANGELS – a Darks Angels nő exkluzív éttermek és menő klubbok vendége. Ruhatára bővelkedik Dolce és Louis Vuitton kifinomult érzékiséget sugárzó, testhajlatokat láttatni engedő, de mindent fel nem fedő darabjaiban. Parázsló érzékisége a luxusban tükröződik luxusba illő, fényes, dús hajkölteményben. Az emo stílusú frufruk és a hihetetlenül gazdag, természetes hajszín csak tovább növeli csábos kacérságát.

A DARK ANGELS trend jellemzői: érzéki, fülledt, forró. Játékos frufruk, elragadó görbék és hűvös magabiztosság. A szín gyertyalángként fénylik, a ruhák lélegzetelállítóak és egyben szexik a has tájékán, a haj pedig igazán megfoghatatlan.

 

HIP OPULANTS – a Hip Opulant nő azt az elvet vallja, hogy majd ráér akkor aludni, ha már meghalt. Szeret bulizni – keményen. A fényűző, státuszt adó ruhákat részesíti előnyben, melyekkel garantált a helye a vendéglistákon. Gondoljunk Giambattista Valli marabu kabátjaira és zebra mintáira. És a haja? Figyelemfelkeltő szín, és elég sokoldalú vágás ahhoz, hogy a legszínvonalasabb étteremben és a leglazább medencés buliban is hordhassa. Esszenciális jellemzői a HIP OPULANTS trend követőinek: Az életüket gyorsan élő, keményen bulizó élvezethajhászok. Divatfüggők, akik szeretnek látni és feltűnést kelteni. Gondoljunk a maximális hatást nyújtó figyelemfelkeltő színekre, hihetetlenül sejtelmes vágásokkal.

 

SPORTS JUNKIES a Sports Junkies nő üdvözíti a testét, erejét, a pontosságát és a szenvedélyét. A ruháit arra tervezték, hogy jól mutassanak rajta, elhitessék és kihangsúlyozzák tökéletes alakját. Fontos neki a divat, de vágyik arra az érzésre, melyet Alexander Wang és Rag Bone egyszerű, célszerű és használatra tervezett darabjai nyújtanak. Ugyanezt a nemtörődöm, minimalista kinézetet szeretné a haján is viszontlátni, de tudja, hogy az egyszerű, letisztult és erőteljes stílus létrehozása bajnoki teljesítményt követel. A trend jellemzői: egyenes és csupasz hát. Kevésbé fényűző, tökéletes hi-tech anyagok és szemet gyönyörködtető színek. Neoprén, kapucnis pulcsi, elemekkel dacoló elegáns viselet, elegáns formák. A hajban a modern, minimalista stílus és a visszafogott luxus találkozása.

www.schwarzkopf-professional.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük