A hazai távköltési fogyasztóA hazai távköltési fogyasztó

A "SciamuS – A Telekommunikációs Tanácsadó" szerint a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács, a természetes személy előfizetőkkel kötendő „hűségszerződésekre" vonatkozó ajánlása semmitmondó, elsősorban csak propagandacélokat szolgál, érdemi változást nem eredményez.

 A hazai távköltési fogyasztóA hazai távköltési fogyasztó

A "SciamuS – A Telekommunikációs Tanácsadó" szerint a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács, a természetes személy előfizetőkkel kötendő „hűségszerződésekre" vonatkozó ajánlása semmitmondó, elsősorban csak propagandacélokat szolgál, érdemi változást nem eredményez.

A SciamuS független telekommunikációs tanácsadóként üdvözli a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács kezdeményezését, de hangsúlyozza, a kezdeményezés célja – miszerint az ügyfelek érdekeit védeni kell – ezzel az ajánlással nem valósult meg.

Bedő Erik, a SciamuS vezető tanácsadója szerint a vezetékes kommunikáció területén a hűségszerződések nem okoznak akkora gondot, mint a mobilszolgáltatók esetén. A mobilszolgáltatók a többszintű hűségnyilatkozatokkal úgy zárják be ügyfeleiket, hogy ezzel az esetek többségében az ügyfél nincs tisztában. A szolgáltatók célja a hűségnyilatkozatokkal, természetesen az ügyfelek szolgáltatóhoz kötése, melyet úgy tesznek meg, hogy mind a szerződések kötésekor, mind készülékvásárláskor „hűségre" kötelezik az ügyfelet átláthatatlan, „össze nem hangolt" lejárati dátumokkal, feltételekkel, túlzó lelépési követelésekkel. Emiatt lenne sürgető szigorú követelmények felállítása a szolgáltatókkal szemben.

A SciamuS több éve ügyfelei érdekeit képviseli a telekommunikációs szolgáltatókkal szemben, így tapasztalataira alapozva három igen fontos ponttal egészítené ki a 2007. októberében született dokumentumot:

–          A SciamuS véleménye szerint az automatikus szerződéshosszabbítás kizárólag a szolgáltatók érdeke. Mitöbb, minden esetben mikor ezzel a módszerrel élnek – a SciamuS véleménye szerint – kötelességük lenne a szerződés hosszabbítása előtt 60 nappal, az ügyfelek írásos tájékoztatása. A nyilatkozat sajnos, éppen ezzel ellentétes ajánlást tesz.

–          Előfizetések vásárlása esetén a hűségnyilatkozat nem fogadható el. Lelépési díj pedig csak abban az esetben jogos, amennyiben akciós készülékvásárlás történt. Sajnos, bizonyos mobilszolgáltatók előfizetés vásárlása esetén is megkövetelik ezt, akkor is, ha nem történt akciós készülékvásárlás.

–          Akciós készülék vásárlása esetén, kötelezővé kellene tenni a szolgáltató számára olyan ajánlat tételét, melyben a készülékvásárlás miatt megkötendő hűségnyilatkozat időtartama nem haladja meg a fő hűségnyilatkozat időtartamát. Hiszen a több, egymással nem összehangolt hűségnyilatkozat átláthatatlan, felbonthatatlan hálót sző az ügyfelek köré.

A SciamuS emellett, hiányolja a konkrét javaslatokat, illetve elítéli a sok esetben a szolgáltatók érdekei mellett szóló ajánlás pontjait.

A SciamuS reméli, hogy mind a szolgáltatók, mind a fogyasztó érdekeit képviselő szervek további lépéseket tesznek a probléma kezelésére.

t.

A SciamuS Kft.-t 2003-ban alapította a jelenlegi menedzsment, azzal a céllal, hogy ügyfeleik javára fordíthassák azt a tudást és tapasztalatot, melyet svédországi és magyarországi vezetői tevékenységük során szereztek.

Kezdetben a pénzügyi és vállalatvezetési tanácsadás mellett a telekommunikációs tanácsadás egyik ága volt tevékenységüknek, de a piac igényeihez és a technológia gyors fejlődéséhez alkalmazkodva ma már kizárólag telekommunikációval foglalkozik a cég.

A SciamuS egyedülálló eredményeit az általa fejlesztett 4C (Cut and Control the Communication Costs) módszernek köszönheti, melyet eddig több, mint 35 cégnél alkalmaztak nagy sikerrel, átlagosan 35%-os költségmegtakarítást elérve. Különlegessége, hogy teljesen testre szabva, minden költségtényező figyelembe vételével készítik el az ügyfél számára az átvilágítást, majd a projekt keretén belül végre is hajtják a javasolt intézkedéseket. Ezek a költségtényezők kiterjednek mind a műszaki megoldásokra, mind a felhasználói szokásokra illetve az érvényben levő szolgáltatói szerződésekre. Ma a SciamuS Magyarország vezető telekommunikációs tanácsadó cége.

http://www.sciamus.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük