2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sebfelelőst minden osztályba!

2 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/7345"><img class="image thumbnail" src="/files/images/magyarifjusagi.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.mivk.hu" title="www.mivk.hu" width="100" height="100" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.mivk.hu/">www.mivk.hu</a> </strong></span></span>  <p><strong>A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt az Országos Mentőszolgálattal sebfelelős kampányt indít. A cél, hogy a sebkezelés, sebellátás alapjait megismertessék a tanulóifjúsággal</strong>.</p><p>

www.mivk.huwww.mivk.hu  

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt az Országos Mentőszolgálattal sebfelelős kampányt indít. A cél, hogy a sebkezelés, sebellátás alapjait megismertessék a tanulóifjúsággal.

www.mivk.huwww.mivk.hu  

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt az Országos Mentőszolgálattal sebfelelős kampányt indít. A cél, hogy a sebkezelés, sebellátás alapjait megismertessék a tanulóifjúsággal.

A kampányt beharangozó sajtótájékoztatón Grubert Roland a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elnöke ismertette az akció célkitűzéseit. 1.500 általános iskolába indul a képzés, hogy a jövő év végére valamennyi felső tagozatos osztályban legyen olyan  sebellátásban jártas felelős, aki szakszerű ellátást nyújthat balesetek ellátásában

2008 tavaszán pedig Zánkára várják a résztvevőket, az egyszerre, egyidőben, egyhelyen, legtöbb sebkezelő Guinness- rekord kísérletre. Az érdeklődők a 061 438 0814-es telefonszámon kaphatnak bővebb információt.

Dr. Göndöcs Zsigmond, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója a mentés hatékonyságának jelentőségét emelte ki. Dr. Xantus János a tudatos egészségnevelési kampány jelentőségét hangsúlyozta. Az iskolai hiányzások jelentős részét baleseti okok teszik ki. A sérülések nem csak az iskolai és a szabadidős tevékenységek terén jelent kiesését, de sok esetben a szülők is táppénzre kényszerülnek az ápolás idejére. Ebből a szempontból is lényeges, hogy a fiatalok  játékos köntösben elsajátítsák a sebellátás alapjait.

Dr. Vadász Ágnes a Pharmax Kft. ügyvezető igazgatója az égési sebek kezelési lehetőségeiről szólt,  Soós Adrienn és Farkas Orsolya a Dr.Peithner Budapest Kft gyártmányait mutatta be. Ezek a termékek szerepelnek azokban az elsősegély dobozokban, amelyeket minden iskolába juttatnak el.

A sajtótájékoztatón demonstráció keretében tették érzékletessé a gyors elsősegélynyújtás hatékonyságát.

A szervezők várják a játszva tanítás iránt érdeklődő iskolák, osztályok, tanárok és igazgatók jelentkezését.

Tausz Anikó  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.