Amikor a jog jogtalanságba fordul...Amikor a jog jogtalanságba fordul…

2009. június 30-án, kedd reggel 9.30 órakor kilakoltatják otthonából Vékony Lászlót és családját tartozásai miatt. Az érintett otthona Budakeszin található, a Fő utca 2. szám alatt (bejárata a Gyöngyvirág u. felől). Elérhetőségük: 06 30 4570573, és 06 30 9456037. – aki tud kérem segítsen!

  Amikor a jog jogtalanságba fordul...Amikor a jog jogtalanságba fordul…

2009. június 30-án, kedd reggel 9.30 órakor kilakoltatják otthonából Vékony Lászlót és családját tartozásai miatt. Az érintett otthona Budakeszin található, a Fő utca 2. szám alatt (bejárata a Gyöngyvirág u. felől). Elérhetőségük: 06 30 4570573, és 06 30 9456037. – aki tud kérem segítsen!

Alább – az érintett felhatalmazásával – közreadjuk az ügyben elénk tárt levelét.

Tisztelt Jogvédő Szolgálat!

A telefonos segélyvonalukkal történt előzetes megbeszélésünk értelmében és tanácsukra  fordulunk önök felé. Sajnos már nem  látjuk lehetőségét a két éve húzódó kálváriánk megoldásának!

Sajnos 2006-ban Lízing Szerződést és nem hitelszerződést kötöttünk az ARGENTA LÍZING Zrt-vel. 3-4 hónapig a  kiesett munkánk miatt késedelemben voltunk a fizetéssel, amit természetesen közöltünk a céggel. Folyamatosan, ahogy tudtuk, fizettük  a közben tetemesen felemelkedett  törlesztő részleteket. A Lízing  Szerződést,  2007 . márciusában felmondták, annak ellenére, hogy kértünk határidőt az összeg visszafizetésére és a lízing kedvezőbb kamatozású hitellel történő kiváltására.

A  mai nap, 2009-06-26.án   déli  12 óra után felhívott minket  az ügyünkben eljáró egyik végrehajtó Úr és közölte, hogy csak „segítség  gyanánt" szól arról a tényről, hogyha  hétfőre nem prezentálunk egy bírói végzést a végrehajtás felfüggesztéséről, vagy megszüntetéséről, abban az esetben a házat kiürített állapotban adjuk át hétfőn délután. Amennyiben ezt nem tesszük meg, kedden reggel karhatalommal fogják a családunkat kilakoltatni, amelyet már meg is rendeltek!

Mind ezt annak ellenére tette, hogy többszöri személyes találkozásunkkor, a kilakoltatás időpontjára való utalásunkra és arra a  kérdésünkre, hogy abban az esetben, ha a bíróság netalán elutasítja az általunk beadott, végrehajtás felfüggesztési, ill. megszüntetési kérelmünket, mennyi idővel előtte kapunk értesítést az ingatlan kiürítéséről. A végrehajtó Úr megbízottja közölte, hogy ezt mindig a kilakoltatás előtt kb. 1 héttel 10 nappal előbb, írásban kell közölni az ügyféllel,és meghatározni a kiköltözés időpontját. Mivel két végrehajtó felé, ugyanazon Közjegyzői Okiratszámon futó  végzésben, két  különböző Adóst jelölt meg az ARGENTA ZRT, ugyanaz napon,  két Bíróságnál is, a PKKB-nél és a Budakörnyéki Bíróságnál, továbbá végrehajtás alá vonta a Meghatalmazott  további ingatlanait is, amikor a lízingbe vett ingatlan értéke fedezte a felvett hitel értékét, természetesen megkifogásoltuk ezen eljárásátit. Sajnos a mai napig sikertelenül! Végrehajtó Úr, személyes kérdésünkre közölte és kijelentette ( hármunk előtt), hogy természetesen megvárja a bíróság döntését, de a Végrehajtás kérő nagyon sürgeti, az ingatlan kilakoltatásával. Ezt a tényt minden személyes találkozásunkkor közölte Velünk, sőt írásban is rögzítette.

Természetesen hétfőre ,( amit Ők is tudnak, hiszen hétvége van) lehetetlenség bírói végzést a végrehajtó asztalára letenni ! Sőt annál az egyszerű oknál fogva, hogy a kijelölt bírósági titkár Úr, a múlt héten csütörtökön ( 2009.06.18.án) leadott legutolsó fellebbezésünket csak a mai napon vette át! Annak ellenére, hogy az első beadványunkat 2009. április 30.-án, személyesen nyújtottuk be a PKKB,  Markó utcai és a Tolnai utcai  ügyfélszolgálatára is.  Mivel nem kaptunk semmi visszajelentkezést és a folyamatos telefonon történt érdeklődésünkre csak azzal a válasszal tudtak szolgálni, hogy a bírósági titkár Úr otthon dolgozik és egy héten csak egyszer megy be a papírokért,  2009. május 11.-én, soronkívüli elbírálást kértünk , ugyanis a végrehajtó Úr közölte,  hogy a végrehajtást kérő (ARGENTA LÍZING Zrt ) minél előbb kéri, ( telefonon és írásban is ) sőt ragaszkodik hozzá, hogy karhatalmilag legyünk kilakoltatva!  Mi soha nem tagadtuk a tartozás tényét és több mint kettő éve szeretnénk visszavásárolni az ingatlanunkat. Ezt egy kedvezőbb banki hitelből szerettük volna  és szeretnénk a mai napig megoldani, sajnos a fent nevezett cég ebben nem volt partner és úgy látszik nem is akar segítséget nyújtani.

A két év alatt több ügyvédtől, könyvvizsgálótól szerettünk volna segítséget kérni, akik az első pár tárgyaláson, adategyeztetésen a leadott iratok alapján biztosítottak minket az igazunkról, majd mikor az ARGENTÁVAL beszéltek, mind lemondta a megbízását, volt olyan ,akit azóta sem tudunk elérni.

Ugyan ez vonatkozik a bankokra is!  Amikor már csak a szerződés ( adás-vétel ) megkötésére és a kifizetésre került volna a sor, visszamondták a hitel folyósítását, természetesen nekik ezt nem kellett megindokolni! Az elmúlt kettő évben legalább 5 ügyvédnél, sok-sok hitelirodánál,  8-10 banknál adtuk le hitelkérelmünket, melyeknél természetesen a járulékos költségeket fizetnünk kellett ( pl. hitelbírálati díj, értékbecslések stb. ).

Sajnos nem tudom egy oldalba sűríteni a leadott mellékletek, nyilatkozatok, kérvények és beadványok tartalmát, ezért kérném a segítségüket az ügyünk megoldásában. Természetesen mellékelem a bíróságra leadott fellebbezéseinket is.

Tudom, hogy az ügyünk megértéséhez és a lehetséges segítségükhöz az összes adatra és beadott iratra szükségük lenne, de kérném, hogy adjanak lehetőséget ezek bemutatására és nagyon várjuk a segítségüket, tanácsukat, mivel a megadott határidő, a hétfő nagyon-nagyon közel van.

Sajnos hétfőig nem tudunk sem összepakolni, sem elköltözni, mivel sem a hétvége sem az anyagi helyzetünk nem teszi lehetővé az azonnali 3 havi kaukció lerakását. Még abban az esetben sem, ha bármilyen  ingatlankiadó iroda dolgozna a hétvégén.

Továbbá kérnénk a tanácsukat abban is, hogy előzetes kiértesítés nélkül jogszerű-e a kilakoltatás, karhatalom elrendelése, abban az esetben, ha kettő bíróságnál is fellebbezéssel éltünk, melyekre a mai napig nem kaptunk választ!

Nagyon kérnénk segítségüket és minél előbbi válaszukat!

Tisztelettel és Köszönettel:

Budakeszi, 2009-06-26.

Tauszig Judit

Vékony  László

Vékony Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük