2022.05.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Segítség a helyes fogápoláshoz

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/80585"><img class="image image-preview" src="/files/images/130922_3385%20(Medium).preview.JPG" border="0" width="501" height="334" /></a></span>A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében évek óta járja az országot. A Szolgálat önkéntes fogorvosai a korábbi évekhez hasonlóan idén is több vidéki városban, a fővárosban és Erdélyben biztosítanak ingyenes fogászati szűrést, kezelést és szaktanácsadást gyermekek részére. Idén a programhoz csatlakozott a Colgate-Palmolive Magyarország is. A cég a vizsgált gyerekeknek fogkefét és fogkrémeket ajándékoz, segítve ezzel a helyes fogápolási szokások kialakítását.     <p> 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében évek óta járja az országot. A Szolgálat önkéntes fogorvosai a korábbi évekhez hasonlóan idén is több vidéki városban, a fővárosban és Erdélyben biztosítanak ingyenes fogászati szűrést, kezelést és szaktanácsadást gyermekek részére. Idén a programhoz csatlakozott a Colgate-Palmolive Magyarország is. A cég a vizsgált gyerekeknek fogkefét és fogkrémeket ajándékoz, segítve ezzel a helyes fogápolási szokások kialakítását.    

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében évek óta járja az országot. A Szolgálat önkéntes fogorvosai a korábbi évekhez hasonlóan idén is több vidéki városban, a fővárosban és Erdélyben biztosítanak ingyenes fogászati szűrést, kezelést és szaktanácsadást gyermekek részére. Idén a programhoz csatlakozott a Colgate-Palmolive Magyarország is. A cég a vizsgált gyerekeknek fogkefét és fogkrémeket ajándékoz, segítve ezzel a helyes fogápolási szokások kialakítását.    

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által működtetett mozgó fogászati rendelő az OTP Bank jóvoltából 1995 óta áll a Szolgálat rendelkezésére. A rendelőben a szervezet önkéntes fogorvosai ingyenes fogászati szűrést, kezelést, szaktanácsadást és szájhigiéniai felvilágosító munkát végeznek.

 

Az autóbuszban kialakított mozgó fogászati rendelővel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat gyermekek számára biztosít térítésmentes komplex fogászati szűrést. További cél a gyerekek fogápolási és szájhigiéniés felvilágosítása, szaktanácsadás, és nem utolsó sorban a fogorvostól, a fogászati vizsgálattól való félelmek leküzdése, mindez persze játékos módon. A roadshow helyszínein arcfestők és kézművesek szórakoztatják a várakozó kicsiket és nagyokat.

 

A roadshow idei első négy helyszíne az önkéntes orvos csoport májusi egyhetes erdélyi útján volt, illetve Magyarországon április 4-5-én, Kisvárdán az Életmód- és Családi Nap, április 10-én a BME Kármán Tódor Kollégiumában szervezett Egészségnap, április 19-én az Álomautó húsvéti rendezvénye és május 24-25-én a Gyermekmentő Szolgálat kétnapos ingyenes Gyermeknapja a budapesti Városligetben. A Városligeti Gyermeknapon az OTP Bank Kalandpark területén a bank érdekes programmal, játékokkal, ajándékokkal, arcfestéssel és kézműves foglalkozással várta az eseményre kilátogató több tízezer gyermeket és szüleiket.

 

Az OTP Bank Fogászati Roadshow további időpontjai és helyszínei:

 

május 28., szerda                                         „Bank a Parkban", 8-16 óra

5100 Jászberény, Lehel vezér tér 28.

 

május 29., csütörtök                                                Jászberény Város Óvodai Intézménye,
9-16 óra

5100 Jászberény, Bajcsy-Zsilinszky u. 10.

Június 1., vasárnap                                     Diabetes Nap, 10-17.30 óra

Budapest, Margitszigeti Atlétikai Centrum 

 

Június 3-4., kedd-szerda                             Pécs, 9-16 óra

ÁNK Agora, Apáczai Csere János tér 1.

 

Június 12., csütörtök                                   Hencidai Általános Iskola, 10-15 óra

4123 Hencida, Csokonai u. 2.

 

Június 13., péntek                                        Esztár, Irinyi Általános Iskola,  8.30-12.30 óra

4124 Esztár, Petőfi u.4/b

                                                          

Június 15., vasárnap                                    OTP-MOL Bozsik Tanévzáró, 9-17 óra

Globall Football Park (2089 Telki, Szajkó u. 39.)

                                                                      

 

Szeptember 26-28., péntek-vasárnap Nemzetközi Díjlovas és Lovasterápiás                                                                                                                          Verseny, 9-17 óra

Gyermekmentő Szolgálat Fóti Lovasterápiás Központja, Fót, Vörösmarty tér 1. 

 

Október. 5-10., vasárnap-péntek                            Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos csoportjának útja

Erdély

                                    

 

 

A Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank célja, hogy 2014-ben is legalább annyi fogászati szűrést végezzenek, mint a korábbi években. A fogorvosi buszban dolgozó orvosok tavaly összesen több mint 6000 magyarországi és határon túli iskolás és óvodás gyermek fogait vizsgálták és tartottak nekik szájhigiénés felvilágosítást. A szűrések eredményei alátámasztották, hogy mennyire fontos a felvilágosítás, a megelőzés és a helyes fogápolás tanítása.

 

A fogorvosi busz idén májusban részt vett a Gyermekmentő Szolgálat májusi erdélyi gyógyító körútján, ahol ez alkalommal elsősorban csíkmenasági gyerekek fogazatát vizsgálták.

 

A Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai és fogorvosai legközelebb 2014. október 5-10. között utaznak Erdélybe a Szolgálat egészségügyi programja keretében.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.