Az elsők között hallgathat bele Sena új albumába az exkluzív buliban. Közel tíz év különböző zenei világokban szerzett tapasztalattal a háta mögött jelentkezik új szólóalbummal Sena Dagadu.

 

Az elsők között hallgathat bele Sena új albumába az exkluzív buliban. Közel tíz év különböző zenei világokban szerzett tapasztalattal a háta mögött jelentkezik új szólóalbummal Sena Dagadu.

 

Sena-t itthon elsősorban az Irie Maffia frontembereként ismer a közönség. Ghánában, ahonnan Sena jön úgy szokás, hogy a lemez megjelenését listening party-val, közös zenehallgatással ünnepli meg a művész barátai, rajongói társaságában. Itt hallhatja a közönség először teljes egészében a tavasszal megjelenő, az elsőnél érettebb és színesebb Lots Of Trees album dalait és találkozhat az alkotókkal is.

 

A zenerajongók körében az elmúlt években Sena megkerülhetetlen rangot vívott ki magának a magyar színpadokon az ország legjobb koncertzenekarai között számon tartott electro-hip-hop-rock-dancehall formáció, az Irie Maffia énekeseként. Második szólóalbuma, melyen az énekesnő dalszerzőként is bemutatkozik, azoknak is tartogat azonban meglepetéseket, akik a zenekar által képviselt lendületes stadionhangzás mellett a bensőségesebb, soul vagy r'n'b hatású popzene iránt is nyitottak.

 

Sena a ghánai Accrában született, 2001-ben kóstolt bele a budapesti zenei életbe, és hamarosan az underground hiphop/dancehall vezető csapata, a Gimmeshot Crew tagja lett, de emellett a rá jellemző lendülettel szinte mindenbe belevetette magát a funkjazztől (Kamu) a Shakespeare-szonettekig. Valósággal elvarázsolta a zenészeket azzal a képességével, ahogy bele tud olvadni bármi nemű és stílusú zenébe. Gyakran lép fel meghívott vendégként különböző DJ- és zenekari produkciókban, akár előre begyakorolt műsor formájában, akár freestyle rögtönzéssel saját szövegeket, verseket és dalokat használva. Különösen érzékeny hallása által egészen kivételes módon tud reagálni és ráhangolódni arra, amit hall. Sena hangját eredeti, autodidakta stílusa teszi igazán egyedivé.

 

A zenekar harsonásaként és producereként is dolgozó ELO zenei rendezése mellett felvett albumon olyan közreműködőket hallunk, mint a Nigériából a világ zenei színpadaira eljutott Nneka (Grit My Teeth) és a ghánai popzene különc, progresszív kultuszfiguráiként is ismert FOKN Bois tagjai. M3NSA és Wanlow The Kubolor itt most nem duóban álltak a mikrofon elé, hanem egy-egy duettet énekelnek Senával (Extra Large és Pass It On).

Az élő hangszerekre és kortárs elektronikára egyaránt építő zenei alapok előállításában nemcsak a hazai vendégművészek működtek közre, de két számot (Every Blessed Thing, Morning Light) DJ Vadimmal (Ninja Tune, BBE) vett fel az énekesnő, amelyek mindkét zenész egy eddig ismeretlenebb arcát mutatják meg.

 

A Lots Of Trees megjelenése kapcsán Sena egy különleges bulival lepi meg a rajongóit.

2013. február 28-án a budapesti Akvárium Klubban hallhatják először teljes egészében az új album dalait egy a közönség számára ingyenes "listening party" keretében. Az albumpremier után a jamaikai Spectacular ad koncertet a Budapest Riddim Band kíséretében, majd Irie Maffia Soundsystem buli hajnalig.

 

A program:

19:00 – 22:00 : VOLT Presszó

SENA DAGADU: Lots Of Trees – "listening party"

INGYENES!

22:00 – 24:00 : Koncertterem

SPECTACULAR (JAM) koncert

http://youtu.be/eou0S-GGS7c

kísér: Budapest Riddim Band

http://www.facebook.com/bpriddim

Belépő: 1000 ft

24:00 – 04:00 : Koncertterem

Irie Maffia Soundsystem feat. Irie Ites Soundsystem 

(ELO, JumoDaddy, Columbo, MC Kemon & Sena)

éjfél utáni belépő: 400 ft

 

2013. február 28. 19:00

Akvárium Klub

Erzsébet tér 1051 Budapest

 

http://www.facebook.com/events/142897489206950/

http://www.facebook.com/senadagadu

http://www.facebook.com/iriemaffia

http://www.facebook.com/irie.ites

http://www.facebook.com/akvariumklub

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük