2023.február.03. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sena és HS7 az Akváriumban

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65247"><img class="image image-_original" src="/files/images/H7%20(1).jpg" border="0" width="176" height="266" /></a></span>2012. október 18- és 19-én két nagyszerű koncerttel várja a rajongókat és minden zenekedvelő vendéget az Akvárium Klub. A mindenki által ismert Sena lép fel vendégével 18-án, másnap pedig Heaven Street Seven országos lemezbemutató koncert.</p> <p><strong> </strong>

h7%20(1)2012. október 18- és 19-én két nagyszerű koncerttel várja a rajongókat és minden zenekedvelő vendéget az Akvárium Klub. A mindenki által ismert Sena lép fel vendégével 18-án, másnap pedig Heaven Street Seven országos lemezbemutató koncert.

 

h7%20(1)2012. október 18- és 19-én két nagyszerű koncerttel várja a rajongókat és minden zenekedvelő vendéget az Akvárium Klub. A mindenki által ismert Sena lép fel vendégével 18-án, másnap pedig Heaven Street Seven országos lemezbemutató koncert.

 

2012. október 18. – Sena koncert az Akvárium Klubban

Sena Dagadut mindenki ismeri, aki egyszer is járt valamelyik fesztiválon az elmúlt tíz évben. 

First One című debütáló lemeze a magyar hiphop egyik mérföldköve lett. Az azóta eltelt nyolc évben Sena különböző zenekarokban vett részt, ahol különleges hangja fontos adaléka volt a sikernek, így például a Barabás Lőrinc Eklektric, vagy az Irie Maffia esetében. Ám mindig is élt benne a késztetés, hogy saját produkcióval is színpadra álljon, így örömünkre megalakította saját zenekarát, saját neve alatt. A zenekarban nagyrészt Irie Maffia tagok játszanak, ám most Sena világát keltik életre.  Most az Akvárium közönségének különleges koncertet ad. A hét fős formáció ezen az estén Sena vendégével, Cheikh Ibrahima Fall-lal egészül ki. A guineai zenész az ősi afrikai ütőshangszer, a djembe mestere.

 

Sena a ghánai Accrában született, 2001-ben kóstolt bele a budapesti zenei életbe, és hamarosan az underground hiphop/dancehall vezető csapata, a Gimmeshot Crew tagja lett, de emellett a rá jellemző lendülettel szinte mindenbe belevetette magát a funkjazztől (Kamu) a Shakespeare-szonettekig. Valósággal elvarázsolta a zenészeket azzal a képességével, ahogy bele tud olvadni bármi nemű és stílusú zenébe. Gyakran lép fel meghívott vendégként különböző DJ- és zenekari produkciókban, akár előre begyakorolt műsor formájában, akár freestyle rögtönzéssel saját szövegeket, verseket és dalokat használva. Bár sose kapott iskolai szintű zenei képzést, különösen érzékeny hallása által egészen kivételes módon tud reagálni és ráhangolódni arra, amit hall. Sena hangját eredeti, autodidakta stílusa teszi igazán egyedivé.

 

A zenekar tagjai:

Sena Dagadu – ének
Meggyes Ádám – trombita
Élő Márton – harsona
Premecz Mátyás – billentyűk
Szekér Ádám – gitár
Havas Miklós – basszusgitár
Dési Tamás – dob

Kapunyitás: 21.00

Jegyár elővételben 1000 Ft, a koncert napján 1300 Ft

Jegyvásárlás a helyszínen és a jegy.hu-n: http://www.jegy.hu/auditwiev.php?eid=204672&aid=3774&vid=371

 

2012. október 19. péntek – Heaven Street Seven: 'Felkeltem a reggelt'

Lemezbemutató koncert az Akvárium Klubban!

 

„Felkeltem a reggelt – itt az új HS7-album!

(A Megadó Kiadó sajtóközleménye)

Négy évvel legutóbbi sorlemeze, a 2008-as Jazz című album után október 3-án új albummal jelentkezett a Heaven Street Seven. "Soha nem volt még ennyi személyes hangvételű, mégis elegáns hangütésű dal, nem hogy egy HS7-lemezen, de talán az utolsó tíz év magyar termésében sem. Szűcs kivirágzott!" – állítja Lovasi András a Megadó Kiadó gondozásában megjelent lemezről.

Négy év után új stúdióalbummal jelentkezik a Heaven Street Seven. A Felkeltem a reggelt című tizenegy számos lemez megjelenésével a frontember, Szűcs Krisztián szerint új korszak kezdődött a zenekar életében, és ennek egyik bizonyítéka maga az album.

 

"Végighallgatva a lemezt, egy folyamatot vehet észre az ember. Egy zenei és lelki utazás a „klasszikus" HS7-es hangzásból egy olyan irányba, ahol egyre szabadabban aknázzuk ki a dalokban rejlő potenciált. Szóval nem a próbateremben kőbe vésett hangszerelésre próbáltuk ráhúzni a dalt a stúdióban, ahogy ez idáig sokszor történt, hanem a dalmag köré építettük fel a hangszerelést, mindenféle önmagunk előtt emelt korlát nélkül"- így Szűcs, aki hozzáteszi: "A roadmanagerünk, Kisdohány szerint az egész olyan, mint egy reggeltől a következő reggelig tartó szabad beszélgetés a csajoddal.

 

Az albumról két dal is ismerős lehet a közönség számára, hiszen A réten című számot már 2011. decemberében bemutatta a zenekar, nemrég pedig egy videóklip kíséretében lemez előzetesként kijött egy újabb HS7-szám, a Gesztenyefák című felvétel. De hogy miért kellett ilyen sokáig várni az új anyagra? Az énekes-gitáros elmondása szerint, még ha kívülről úgy is tűnhet, hogy alkotás szempontjából az elmúlt években "nem csináltak semmit", az utolsó lemez megjelenése óta megállás nélkül dolgozott a zenekar:

 

"Most, hogy már nem vagyunk húsz évesek, négy év olyan gyorsan el tud röppenni, mint egy korsó jó cseh sör, de félretéve a tréfát, igazából az elmúlt négy évben folyamatosan volt aktuális tennivaló. Best of-lemez, születésnapi és egyéb különleges koncertek, klipkészítés, egyéb projektek, és közben azért öt-hat új dal is napvilágot látott, ráadásul még egy fél évvel ezelőtt is úgy gondoltam, hogy ez a lemezanyag két külön EP formájában fog megjelenni. Meg azt is hiszem, hogy többet ér a kevesebb jó, mint a gyakori unalom."

 

Ezen az albumon – ahogy a frontember fogalmaz – "minden eddiginél kurtább a közreműködők listája", mert "mindössze" három vendégzenész hallható a lemezen, és ők is csak egyetlen dal erejéig. "A 974 végén egy gospelszerű, és valóban templomépületben felvett óriási nánánában segített nekünk Papp Szabi a Supernemből, Likó Marci a Vad Fruttikból, valamint Mihola Peti barátunk, akik óriásit gurítottak, úgyhogy köszi srácok, még egyszer" – avat be a felvétel néhány részletébe Szűcs Krisztián, aki azt is elmondta, hogy ez a dal az egyik személyes kedvence az albumról.

 

"Amúgy gyakorlatilag mindegyik, de a „legkedvencebbem" az utolsó négy dal: a Faun, a Zselé, a 974 és az Úristen. Ennél jobban sajnos nem tudom szűkíteni a kört, az idő majd biztos farag belőle. Remélem azért nem sokat" – tette hozzá Szűcs, akiről mellesleg az is kiderült, hogy nagyon nehezen viseli a reggeleket: "A lemezcím nyilván részben terapikus önszuggesztió is, mivel ha valamiben nem vagyok erős, akkor az a korai kelés. Általában akkor keltem a reggelt, ha nem fekszem le."

 

Az új Heaven Street Seven lemez a Lovasi András féle Megadó Kiadónál jelent meg, amely többek között olyan zenekarok albumait adta ki eddig, mint a Péterfy Bori & Love Band, a Kiscsillag valamint a Vad Fruttik.

 

"Ez eddig 2012 legjobb lemeze" – mondja Lovasi András. "Azt tudtuk, hogy Szűcs Krisztiánék írták az utolsó tizenöt évben a legtöbb vállalható magyar slágert, és hogy Szűcs az egyik legegyénibb hangú dalszerzőnk, de mégis, az utolsó években kicsit beleszürkülni látszottak a hazai mezőnybe. Erre itt van ez a lemez, amelyik amellett, hogy hozott megint néhány nagy HS7-slágert a hagyományosabb fajtából (lemez eleje), hozott egy új, jóval kevésbé "britpopos" (jelent ez még valamit?) hangzású dalsort (a lemez második fele), amelyik nem csak azzal tűnik ki, hogy mennyire merészen eltávolodtak a hagyományos gitáralapú hangzástól, hanem azzal is, hogy soha nem volt még ennyi személyes hangvételű, mégis elegáns hangütésű  dal, nem hogy egy HS7 lemezen, de talán az utolsó tíz év magyar termésében sem. Szűcs kivirágzott."

 

A Heaven Street Seven országos lemezbemutató turnéja október 5-én indult Sopronban (Hangár Music Club), október 19-én pedig Budapesten, az Akvárium Klubban ad koncertet a zenekar. "Különösebb cirkuszi mutatványokra egyelőre nem készülünk, de Németh Robi barátom például basszusszintin is fog játszani, illetve nagyobb koncerteken lesz vokalistánk, neadjisten, néha én is zongorázom. És hát ott vannak az új dalok! Év végéig remélem mindenhova eljutunk." – mondta a turné kapcsán Szűcs Krisztián.

 

Felkeltem a reggelt (Album információk)
megjelenés: 2012. október
kiadó: Megadó Kiadó
hangkeverés: Takács Zoltán Jappán
mastering: Takács Zoltán Jappán, Philipp László
készült: aBnormal stúdió

 

Tracklist:

1. A mi lányaink
2. Nem elég
3. Gesztenyefák alatt
4. A réten
5. A te meséd
6. Rengeteg bor
7. Három bárány
8. Faun
9. Zselé
10. 974
11. Úristen

(zene: HS7 / szöveg: Szűcs Krisztián)

 

Heaven Street Seven:
Szűcs Krisztián – ének, gitár
Ábrahám Zsolt – gitár
Takács Zoltán – billentyű, vokál
Németh Róbert – basszugitár
Orbán Gyula – dob

 

www.hs7.hu
www.megadokiado.hu

http://www.facebook.com/events/424006354329360/

kapunyitás: 20.00

előzenekar: TükeZoo

jegyár elővételben: 1600 Ft, a koncert napján 2000 Ft

Jegyvásárlás a helyszínen és a Jegy.hu-n: http://www.jegy.hu/auditwiev.php?eid=203332&aid=3774&vid=371

 

http://budapestterminal.hu/pub/helyszin/63-akvarium-klub

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.