2008. szeptember 11-én  a Serco Informatikai Kft. tájékoztatón jelentette be; új szolgáltatási csomagokat dolgozott ki  Instant Informatika  néven a mikro- és kisvállalatok informatikai infrastruktúrájának fejlesztésére, együttműködve  a Fujitsu Siemens-el  és a Microsoft-al.  A bejelentésről Király Ferenc projektvezető,  Wéber Tamás kereskedelmi igazgató helyettes,  Krivéczi Zoltán kereskedelmi igazgató és Újhegyi Péter , műszaki megoldási osztályvezető adott hírt. 

 

2008. szeptember 11-én  a Serco Informatikai Kft. tájékoztatón jelentette be; új szolgáltatási csomagokat dolgozott ki  Instant Informatika  néven a mikro- és kisvállalatok informatikai infrastruktúrájának fejlesztésére, együttműködve  a Fujitsu Siemens-el  és a Microsoft-al.  A bejelentésről Király Ferenc projektvezető,  Wéber Tamás kereskedelmi igazgató helyettes,  Krivéczi Zoltán kereskedelmi igazgató és Újhegyi Péter , műszaki megoldási osztályvezető adott hírt. 

A megoldás iránt érdeklődő cégek olyan teljeskörű informatikai csomagok közül választhatnak, melyek magukban foglalják a hardver és szoftver eszközöket, azok telepítését és a három éves helyszíni garanciát,  reális havidíj ellenében. 

A Serco Informatikai Kft.  a Fujitsu Siemens országos garanciális szervizeként is működik, s olyan Microsoft Certified Partner, amely kis- és középvállalatok emelt szintű informatikai kiszolgálására szakosodott. Szolgáltatásainak minőségét a 2000 óta működtetett  ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszer garantálja.

Az  Instant Informatika  elnevezésű csomagok 5-30 felhasználó kiszolgálására alkalmasak és teljeskörű

IT-megoldást jelentenek.  A rendszerek Fujitsu Siemens TX120 szerverekből, asztali számítógépekből és noteszgépekből, ill. Microsoft szoftverekből épülnek fel, melyekhez országos elérhetőségű, emelt-szintű támogatás járul.  Ez a támogatás tartalmazza a 3 év helyszíni garanciát,  hiba esetén a 24 órán belüli megjelenést, a telepített eszközpark rendszeres felülvizsgálatát, az állandó telefonos- és email-segítséget, valamint a kiegészítésként választható távmenedzsmentet is.

A hároméves futamidejű, havidíjas fizetési konstrukció tartalmaz minden fent említett elemet:  a hardvert és a szoftvereket, a rendszer kiépítését és az emelt szintű támogatás díját is.

Az Instant Informatika csomagok kialakításánál elsősorban a mikro- és kisvállalkozások legfontosabb szempontjaira voltak tekintettel,  ezen ügyfeleknél jellemző szempont a mobilitás és a számítási teljesítmény eltérő szintje.

A csomagok összeállításánál nagy hangsúlyt fektettek a gazdaságosságra.

A projekt kiemelt támogatására a Serco Kft.  a kereskedelmet és a szolgáltatási területeket is átfogó belső munkacsoportot hozott létre.

Milyen jellegűek ezek a Serco megoldások?

A Serco Kft.  célul tűzte maga elé a mintegy 400-500 mikro- és kisvállalkozás informatikai megújításában való közreműködést,  ily módon versenyképességük megőrzését és javítását.

A kisvállalkozások elsősorban versenyképességük növekedését várják az informatikai beruházásoktól.

Az informatikai fejlesztések jellemzője azonban, hogy nem tervszerűen zajlanak;

az elavult géppark fenntartása sokba kerül,

az állandó meghibásodás és a lassúság akadályozza az üzleti tevékenységet.

A Serco csomagjai megbízható hardver és stabil szoftver segítségével biztonságos informatikai hátteret nyújthatnak,

pontosan tervezhető formában.

Három év leteltével a költségek jelentősen lecsökkennek, így az informatikai kiadások határozottan mérsékelhetők.

Megbízhatóság és homogenitás:

Az egységes informatikai környezet hatalmas segítséget jelent a mikro- és kisvállalatok működésében. Számos olyan hiba kerülhető el a jó minőségű és egységes hardverelemek alkalmazásával, amelyek az általában alacsony IT-költségvetéssel működő kisvállalkozások életében komoly problémákat jelentenek.

Az Instant Informatika egységesen a Fujitsu Siemens számítógépeit alkalmazza. Nincsenek rejtett inkompatibilitási problémák, egymást „nem kedvelő" számítógép-alkatrészek.  Az egységesített hardver- és szoftverállomány segítségével a kiegészítő alkalmazások kezelése is egyszerűsödik:  a telepítés során nem okoznak problémát a különböző operációs rendszerek, meghajtóprogramok és frissítések között.

Probléma esetén a Fujitsu Siemens országos garanciális szervize (a Serco Kft. gondozásában) biztosítja a javítást, az esetleges alkatrész pótlása sem jelent gondot.

Gazdaságosság:

A gazdaságosság minden hazai mikro- és kisvállalat talán legfontosabb jelszava. A lehető legjobb ár-érték viszony elérésének nem szabad megállnia az informatika „küszöbe" előtt.  A Serco szerint a mikro- és kisvállalatok is megérdemlik a gazdaságos, jóminőségű informatikai rendszereket.

Az Instant Informatika csomagok nem csak a dolgozók és a vállalkozás vezetője, de a könyvelő számára is kedvezőek,  mivel minden hónapban pontosan tervezhetővé válnak a cég informatikai kiadásai. Nincs rejtett költség, nincs utólagos számlabővítés. A kedvező, havidíjas konstrukció megkíméli a kisvállalatokat az egyszeri, nagy összegű, gyakran hitelfelvétellel is járó kiadásoktól.

A három éves futamidejű fizetési konstrukció magában foglalja az eszközöket (számítógépek, hálózati elemek, szoftverek), a rendszer kiépítését és az emelt szintű támogatás díját is. 

A fizetendő havidíj mintegy 60 %-át  a leszállított számítógépek és hardverelemek, illetve a szoftverek ára képezi. Körülbelül 15 % a finanszírozás,  míg 25 %  a Serco által nyújtott szolgáltatás, a telepítés, karbantartás, garancia  díja.  Az így kialakított informatikai környezetben már csak a cégenként változó kellékanyag-fogyasztás, az internet-használat és hasonló kiadások jelenthetnek további költségeket.

Az Instant Informatika  jelenleg ajánlott csomagjai:

Stabil infrastruktúra csomag:

Standard üzleti asztali számítógépekre épülő irodai rendszer, amely legfeljebb 25-30 munkaállomásig bővíthető.

A munkaállomások az általános irodai és ügyviteli alkalmazások futtatására, internetezésre, levelezésre teljes mértékben alkalmasak. Ideális választás azoknak, akiknek kevésbé fontos a mobil munkavégzés, de kiemelten kell figyelniük az informatikai költségek kordában tartására.

Mobil infrastruktúra csomag:

Belépő szintű notebook-ra épülő rendszer olyan vállalkozásoknak, melyek munkatársai mobilan végzik munkájukat, s jellemzően kis tárkapacitás- és erőforrás-igényű, egyszerű programokat futtatnak gépeiken.

Stabil Max infrastruktúra csomag:

Az ügyviteli rendszerek (raktár és kereskedés) jellemzően erőforrás-igényesek.  Erősebb PC-vel megszűnnek az időrabló várakozások, a megmagyarázhatatlan lassulások.  A nagyobb teljesítmény a hatékony munkavégzés eszköze.

Mobil Max infrastruktúra csomag:

Üzleti notebookra épülő rendszer azoknak a vállalkozásoknak, melyek munkatársai multimédia és fejlesztő szoftvereket üzemeltetnek és munkájuk nem kötött az irodához (így otthonról is dolgozhatnak). A noteszgépek alkalmasak az ügyfeleiknél bemutatott prezentációk futtatására.

Presztízs infrastruktúra csomag:

Professzionális szintű számítógépekre épülő rendszer azoknak a vállalkozásoknak, melyek nagy mennyiségű, akár multimédiás dokumentumot állítanak elő, nagy tárhelyet igénylő bonyolult ügyviteli vagy számlázó-könyvelő szoftvert használnak, s fontos számukra a gyors nyomtatás, az e-mailek kezelése és az adatfeldolgozás.

Presztízs Mobil infrastruktúra csomag:

Professzionális szintű, notebookokra épülő rendszer azon vállalkozásoknak,

melyek nagy mennyiségű,  akár multimédiás dokumentumot állítanak elő,

munkatársaik változó munkahelyen dolgoznak és ügyfeleiknél prezentációt tartanak.

Egyedi infrastruktúra csomag:

Az Instant Informatikában lehetőség van egyedi igény szerinti rendszer összeállítására is.

Példaként,  egy ötfős cég számára, amely általános irodai és ügyviteli munkára, internetezésre és levelezésre szeretné használni informatikai rendszerét,  az Instant Informatika az első három évben havonta 6-8 ezer Ft

kiadást jelent.  A három évet a Serco amortizációs időnek tekinti, ennek leteltével (az eszközök árának kifizetésével) a költségek negyedére-ötödére csökkenek.

A Serco Kft. önmagáról

A Serco Informatikai Kft. a hazai informatikai piac stabil, kiszámítható szereplője. Elsődlegesen a kis- és középvállalatok informatikai támogatására szakosodott, ezen a területen egyaránt jelen van szállítóként, rendszerfejlesztő- és üzemeltető partnerként.

A negyven főt foglalkoztató, évi egymilliárd forintot meghaladó árbevételű Serco Kft. a Fujitsu Siemens kiemelt értékesítési partnere és országos szervizhálózatának biztosítója. Az általa lefedett szolgáltatási területeket Microsoft Certified Partner minőségében is gondozza.  A Serco az általa nyújtott informatikai támogatást növekvő számban erőforrás-kihelyezés (outsourcing, outtasking) formájában valósítja meg.

A Fujitsu Siemens országos szervizhálózata és a már egy éve működtetett webáruháza, a http://www.fujitsushop.hu/

révén kívánják felfuttatni a Serco Kft.  lakossági- és mikrovállalati ügyfeleinek számát is. 

A mikro- és a kisvállalatok alsó szegmense korábban nem tartozott a Serco Informatikai Kft. célpiacai közé.

A területen való előrelépéshez ösztönzést jelentett, hogy a Fujitsu Siemens és a Microsoft  egyértelműen jelezte, szívesen ad támogatást hosszú távú kisvállalati informatikai infrastruktúra fejlesztésekhez.  Ehhez pozitív hozzájárulást jelentett a szóbanforgó területen a Fujitsu Siemens-szel együttműködő UniCredit Leasing segítsége a megfelelő finanszírozási keretek kialakításához.  A támogatók kifejezték, nem egyszeri értékesítési akcióban érdekeltek, hanem a mikro- és kisvállalatok hosszú távú, szervezett támogatásában.

http://www.instantinformatika.hu/

http://www.serco.hu/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük