Az informatikai biztonság szerepe jelentősen megnőtt az elmúlt évek során a hazai és nemzetközi gazdaság életében. Egyes külföldi becslések szerint több billió dolláros üzleti területet képvisel, a Financial Times publicistája az egyik legdinamikusabban fejlődődő gazdasági szektornak tekinti az informatikai biztonság területét.

 

 

Az informatikai biztonság szerepe jelentősen megnőtt az elmúlt évek során a hazai és nemzetközi gazdaság életében. Egyes külföldi becslések szerint több billió dolláros üzleti területet képvisel, a Financial Times publicistája az egyik legdinamikusabban fejlődődő gazdasági szektornak tekinti az informatikai biztonság területét.

 

A legújabb alkalmazásokat, piaci újdonságokat immár negyedik éve az „Informatikai Biztonság Napján" (ITBN, 2008. szeptember 25., csütörtök) egész napos szakmai konferencián, és az ahhoz kapcsolódó kiállításon tekinti át a hazai szakma. A rendezvényt minden korábbinál nagyobb érdeklődés előzi meg idén: 44 előadó, három szekcióban, 36 kiállító mutatkozik be a MOM Parkban megközelítően ezer biztonsági szakember előtt.

A tervezett programA tervezett program

Az idei konferencia legfontosabb célja: ráébreszteni a vállalatok és szervezetek biztonsági vezetőit és döntéshozóit, hogy a tudatos biztonsági viselkedés és prevenció a legfontosabb eleme az IT-biztonságnak és az információink védelmének.

Az sem véletlen, hogy az idei rendezvény hivatalos zászlóján a „Biztonságtudatos ember" szerepel.

Bemutatjuk az IVSZ és az ITBN közös szervezésében és több cég támogatásában készülő I. Független Magyar IT Biztonsági Felmérés kompetens eredményeit, és ténymegállapításait.

A plenáris ülést ez az előadás nyitja, amit – a BellResearch részéről -, Sugár Mihály vezető tanácsadó tart.

Idén növelték a szakmai előadások számát 44-re, amely három szekcióban az összes IT Biztonsági területet lefedi.

2008-ban az adatbázisok és az alkalmazások biztonsága is kiemelt téma lesz, de természetesen lesznek előadások a telekommunikáció biztonságáról is.

A kávészünetekben és az ebéd ideje alatt is folytatódnak a szakmai programot.

A kiállítók száma is jelentősen megnövekedett, az eseményen az idén 36 szakkiállító lesz, köztük a világ vezető IT biztonsági cégei.

Idén az is unikum, hogy a konferencia zárásakor újra plenáris előadás lesz. A Closing Note-ot idén Richard Reiner, kanadai IT-biztonsági szakértő tartja, aki a világ vezető IT biztonsági gyártóinak ad stratégiai tanácsokat.

Az előző évekhez képes a konferencia és a kiállítások nagyobb területen helyezkednek el, immár az egész MOM Park Mozi területét kibérelték az eseményre.

A rendezvénynek 2008-ban rekord számú – több mint 50 -, IT-biztonsági világcég és hazai rendszerintegrátor, tanácsadó a támogatója.

A 4. Informatikai Biztonság Napja lefedi a teljes hazai IT biztonsági szakmát.

Az eseményről az IT Business 2008. szeptember 16-án megjelenő számában 15 oldalas különszám jelenik mely, amely a tavalyihoz képest 5 oldallal több felületen ír a konferencián elhangzó előadásokról és programokról.

Különlegesség és igazi csemegének számít, hogy a „Reneszánsz év" jegyében a helyszínen a szervezők kiállítanak egy igazi védelmi szimbólumot: Mátyás király halotti pajzsának hiteles másolatát, amely eddig csak a Hadtörténeti Múzeum időszaki kiállításán volt látható és most első alkalommal tekinthetik meg a múzeumon kívül.

– Mi az informatikai biztonság, és hogyan függ ez össze az információ védelmével? Miért kell védeni az információt?

Az informatikai biztonság mára már egyértelműen az egyik legfontosabb üzleti érték, amely a vállalatok teljes működése során megjelenik. A napi üzletmenetet közvetlenül meghatározó információk, adatok – a termelés, a statisztikai adatok, a bérnyilvántartás, a részvényesek és tulajdonosok járandósága – mind- mind a vállalat pénzügyi eredményeit, gazdaságos működését határozzák meg, amelyek ezért különleges védelmet igényelnek.

Az informatikai biztonság középpontjában tehát a vállalattal kapcsolatos valamennyi információ védelme áll. A fontos üzleti információkat kezelő különféle vállalatirányítási és számlavezető rendszereket, az adatokat tároló informatikai eszközöket, és az információkat kezelő emberi munkaerőt össze kell hangolni, tudatosan kell védeni, mivel az igazi vállalati értékek e területen kerülhetnek veszélybe: sérülhetnek, szivároghatnak, módosulhatnak és tűnhetnek el. 

– Mi az IT biztonsági szektor szerepe a gazdaságban?

A vállalatok, gazdálkodó szervezetek termelésében és fejlődésében nagy szerepet játszik az informatikai biztonság: megvédi a működéshez elengedhetetlenül szükséges információ-forrásokat, és magát az információt is. Az IT biztonság stabil vállalati légkört teremt: a vállalat vezetése biztos lehet benne, hogy működéssel kapcsolatos nyilvántartások helyesek, a tulajdonosok számára pedig azért előnyös, mivel tudják, hogy a pontos információkkal csökkentik befektetéseik kockázatát. Tehát az IT biztonság élénkíti a gazdaságot.

– Mi veszélyezteti a biztonságot?

Az informatikai biztonságot számos veszélyforrás befolyásolja: az emberek, a vállalatok adataival dolgozó munkatársak, az informatikai fenyegetettségek, a vírusok, a hackerek, a természeti katasztrófák és a vis major helyzetek. Valamint a terrorizmus. A 2001. szeptember 11-i közismert borzalmas események Magyarországon nem közvetlen hatottak a biztonságra, hanem sokkal inkább áttételesen. A vállalatokban és az egyénekben fokozta a biztonság tudatosságot, amelynek köszönhetően új dolgok jelentek meg az információ biztonság területén: a naplóelemző projektek és az adminisztrátorok munkáját figyelő rendszerek. Ilyenek alkalmazásokról beszélnek majd az ITBN-en az integrátorok és gyártók munkatársai.

– Miért nőtt meg az igény az adatvédelemre?

Pontosan az előbb felsorolt okok miatt mára már elengedhetetlenné vált az információkra leselkedő veszélyek felmérése, a kockázatok elemzése és a védelemre használható eszközök és módszerek alkalmazása. Evvel szinte azonos időben megjelent az igény az elvégzett elemzések és bevezetett intézkedések végrehajtását bizonyító tanúsításokra is. Egyes tanúsítványokat a piac kényszerít ki (ISO17799), másokat a felügyeleti szervek követelnek, sőt van olyan is, amelyet a törvény ír elő (pl. SOX). Az idei ITBN az ilyen tanúsíttatásokról is képet kapunk.

– Melyik szektorokban veszik komolyan a biztonságot?

Az IT biztonságot leginkább talán a pénzintézeti szektor követi figyelemmel. Az ITBN elsődleges feladata, hogy az informatikai biztonságot érintő törvényi, gazdasági, működési és veszélyforrások között eligazítást nyújtson, bemutassa az újdonságokat.

– Melyek az aktuális trendek?

Két nagy vonalat különböztethetünk meg: az egyik irányzat az aktuális kérdésekre szükséges – illetve igény szerinti – választ adó megoldásokra koncentrál, míg a másik irányzatban inkább a gyártók által végig gondolt, új megoldások a jellemzőek. A gyártók szempontjai eltérőek, más- más személetet képviselnek: technológiai, üzleti, a részvényesek igényei és a külföldi nagy piacok igényei által formáltak.

– Mi a magyar vállalatok, gyártók szerepe?

A magyar vállalatok szerepe az innováció, a helyi igények kiszolgálása, nagyobb projekthez (egyedi igényekhez) kötött fejlesztési igények alapján. Ebből hazánkban testre szabott megoldások születnek, amelyek jók, de nem minden esetben kapnak megfelelő támogatást.

Az ezekkel kapcsolatos szakmai vitákból is sokat hallhatunk majd az idei

Informatikai Biztonság Napján, 2008. szeptember 25-én (csütörtökön).

http://www.itbn.hu/

A MCAFEE HOZZÁADOTT ÉRTÉKE AZ INFORMATIKAI INFRASTRUKTÚRÁT HASZNÁLÓK SZÁMÁRA

A McAfee Inc. az utóbbi időben számos innovatív technológiával erősítette meg az adatbiztonsági (Data Protection) üzletágát. Két korábbi cég felvásárlásával (az izraeli Onigma, és a holland Safeboot) komoly pozíciókat ért el ezen a piacot. Most még erre is ráerősít az iparág megkérdőjelezhetetlen vezetőjének tekintet (Gartner Magic Quadrant Leader 2008, Forrester Wave Top Leader 2008) Reconnex akvizíciójával. A magántulajdonban lévő, kaliforniai központú Reconnex vállalat mára több mint másfélmillió felhasználó adatait védi. A tranzakció várhatóan 2008. harmadik negyedévében zárul le. Olyan egyedülálló technológiát jelent ügyfeleinknek, mely felülmúlja a többi DLP (adatszivárgást megakadályozó) megoldást forgalmazó ajánlatát.

Az automatizált DLP-technológia (tanulási folyamat, adatosztályozás, adatbányászat) integrálása a McAfee megoldásokba segíti a felhasználókat, hogy megtalálják, fontosság alapján csoportosítsák, valamint aktívan védjék adataikat. Ezáltal jelentősen lerövidül a felhasználók által egyik legnagyobb problémának tekintet elhúzódó bevezetés. A felhasználók érzik a bizalmas adatok védelmének égető szükségét, de sokszor ódzkodnak belevágni a projektbe, mivel számukra túl komplex megoldandó feladatot jelent az adataik osztályozása, indexelése.

Egy médiaszolgáltatásokban érdekelt Mcafee-ügyfél adatszivárgás elleni védelmet tervezett bevezetni. Nagyon sok külsős üzleti partnerrel és még több bizalmas információval gazdálkodtak. Felismerték a Host DLP technológia számukra nyújtotta előnyeit (lehetőséget nyújt az adatok teljes ellenőrzésére, a kimenő adatok megtekintésére e-mail küldéskor, azonnali üzenetváltásnál, USB-vezérlők, CD-ROM-ok, és egyéb eszközök használatakor is, plusz integrálhatóság az ePo központi menedzsment rendszerbe), de még így is 6 hónapot vettek igénybe a bevezetés előtti interjúk , felmérések, melyek arra irányultak , hogy felderítsék ki mely adatokhoz férhet hozzá.

Ezalatt az időszak alatt megváltoztak az üzleti kapcsolatok, és néhány új alkalmazás is bevezetésre került. Azaz kezdhették volna elölről a munkát. Ekkor ismerkedtek meg a Reconnex megoldással , melynek adaptív tanulási mechanizmusának használatával a bevezetés 3 hétre rövidült!

A McAfee titkosítással kiegészített komplex, automatizált adatvédelmi megoldáscsomagja képes megvédeni a bizalmas adatokat tárolás, használat, és mozgatás közben is!

A Santa Clara-i (Kalifornia, USA) központú McAfee Inc. a világ legnagyobb kifejezetten biztonsági technológiával foglalkozó vállalata, amely a hálózatok és rendszerek védelmét elérő, jól bevált, megelőző jellegű szolgáltatásokat és megoldásokat nyújt világszerte, lehetővé téve a felhasználók biztonságos böngészését és vásárlásait.

Egyedülálló biztonságtechnológiai tapasztalatával, és elkötelezettségével az innováció iránt, a McAfee egyaránt segíti nagyvállalatok, kormányzati szervek, kis- és közepes vállalkozások, valamint magánfelhasználók adatvédelmét, sérülékenység- és kockázatfelmérését, valamint biztonságuk folyamatos ellenőrzését és javítását.

http://www.mcafee.com/

CISCO: GLOBÁLIS TEVÉKENYSÉG, GLOBÁLIS BIZTONSÁG

Az 1984-ben alapított Cisco Systems a hálózati gazdaság előfutárából a világ egyik meghatározó technológiai nagyvállalatává vált.

A cég IP alapú hálózati megoldásai teremtik meg mind az internet, mind a legtöbb nagyvállalat, felsőoktatási és kormányzati intézmény számára az adatkommunikációs kapcsolatot. Nem túlzás azt állítani, hogy a világhálón közlekedő információk szinte teljes egészét a Cisco rendszerei szállítják, így nem véletlen, hogy a biztonságra kiemelt figyelmet fordít a vállalat.

A ma már 63 ezer szakembert foglalkoztató nagyvállalat a 2007-es pénzügyi évben 4,5 milliárd dollárt (bevételének több mint 12%-át!) költötte kutatás-fejlesztésre az alapprofilnak számító hálózati infrastruktúrák, valamint az új technológiák, így a hálózat-alapú adatközpontok, a digitális média, a mobilitás, az egységes kommunikáció, a virtuális konferenciákat lehetővé tevő TelePresence technológiák, és nem utolsó sorban a hálózatbiztonság terén.

A Cisco az új technológiákból adódó kihívásokra felfigyelve az újabbnál újabb IP hálózati technológiákkal párhuzamosan fejlesztette a platform védelmét szolgáló biztonsági megoldásokat is. Mára a Cisco megoldásai megállják a helyüket inhomogén – a hálózati biztonságot, mint egy különálló réteget kezelő – infrastruktúrában ugyanúgy, mint a homogén Cisco környezetben, amelyben akár egy-egy területre (például IP telefóniára) specializált megoldásaival nagymértékben növeli a teljes infrastruktúra és ezen belül a biztonság hozzáadott értékét.

http://www.cisco.com/web/HU/termekek_es_megoldasok/security_index.html

KFKI RENDSZERINTEGRÁCIÓS ZRT. – HÁLÓZAT- ÉS RENDSZERINTEGRÁCIÓS KOMPETENCIÁK

A KFKI Zrt. a BCN Rendszerház, az ICON Zrt és a KFKI-LNX Hálózatintegrációs Zrt. portfoliójának és szakértelmének egyesítésével létrejött Magyarország vezető rendszerintegrátor cége, 588 szakemberrel 2.000 millió forint induló alaptőkével. Az új cég tevékenysége felöleli elődcégei valamennyi szolgáltatását, azaz az IT infrastruktúrához kötődő tanácsadás, tervezés implementáció és üzemeltetés teljes skáláját képviseli. Beszállító kapcsolatai, és szakértelme kiterjed a világ vezető gyártóira, miáltal valamennyi főbb IT-infrastruktúrával kapcsolatos technológiában otthonosan mozog. Az átalakulást követővel a KFKI Zrt. az elődcégek kompetenciájával, tapasztalataival, a korábban megszokott magas színvonalon, ügyfélközpontú személettel folytatja működését. A KFKI munkája során együttműködik a Magyar Telekom T-Systems üzletágával és annak tagvállalataival, felhasználva a MT és a tagvállalatok által biztosított termékeket és szolgáltatásokat, ügyfelei teljes körű kiszolgálása érdekében. Az alaptevékenység árbevétele: 27.553 millió forint.

A KFKI Rendszerintegrációs Zrt. tevékenysége felöleli elődcégei valamennyi szolgáltatását, ami annyit jelent, hogy az IT-infrastruktúrához kötődő tanácsadás, tervezés, implementáció és üzemeltetés teljes skáláját képviseli. Gyártói kapcsolatai felölelik a világ vezető gyártóit, miáltal szinte valamennyi főbb IT infrastruktúrával kapcsolatos technológiában otthonosan mozog. Tulajdonosuk: a Magyar Telekom T-Systems üzletága. A menedzsment azt vallja, hogy az elkövetkező években az egyik legfőbb fejlődési irány – az információvédelmi technológiák terén -, a konvergencia lesz. Ez azt jelenti, hogy az IT infrastruktúra és valamennyi adat-hang-mobil kommunikáció az IP technológiára épül majd. Az adatok és az alkalmazások időben és térben mindenhol hozzáférhetőek lesznek, és ténylegesen megvalósul az un. „Real-Time Enterprise".

A rendszerintegrációs vállalat missziója, hogy ezt a „valós idejű vállalatot" lássa el IT infrastruktúrával, és magas minőségi szinten működtesse az ehhez szükséges valamennyi szolgáltatást.

A cégstratégia sarokkövei: fejlődésüket hálózat- és rendszerintegrációs kompetenciákra építik, amelyben együttműködnek anyavállalatukkal (a Magyar Telekommal), és hiszen továbbra is tartani akarják piacvezető pozíciójukat Magyarországon;

Folyamatosan keresik azokat a technológiákat, szolgáltatásokat, vertikális megoldásokat, amelyek segítségével Megrendelőink megtarthatják, vagy tovább növelhetik versenyelőnyüket

Rendszeresen invesztálnak üzemeltetési kompetenciáik mind magasabb szintre emelésébe, és folyamataik tökéletesítésébe, amelyek segítségével a megrendelőik a rendszerek kivitelezése mellett minőségi üzemeltetési és támogatási szolgáltatásokat kaphatnak.

KFKI Rendszerintegrációs Zrt. biztonsági koncepciója szerint az informatikai biztonság projekteken átívelő feladat, amelyet többek között a rendszerelemek, a védelmi rendszerek, a felhasználói jogosultságok kezelése, a kivitelezési és üzemeltetési szolgáltatások, az adatkezelés biztonsága, valamint az üzleti folyamatok megismerése, védelme és megfelelő szabályzatok elkészítése és kikényszerítése együttesen szavatol.

A KFKI által nyújtott biztonsági megoldások és szolgáltatások jól illeszthetők az ügyfelek meglévő biztonsági rendszereihez.

Teljesség nélkül a KFKI a következő főbb IT biztonsággal kapcsolatos technológiákat, módszereket támogatja:

 1. IT-biztonsági dokumentációs rendszer kialakítása, frissítése, felülvizsgálata (BS7799 alapú dokumentációs rendszerek, szabályzatok, katasztrófa elhárítási és mentési tervek biztonsági és üzemeltetési kézikönyvek elkészítése)
 2. Központilag menedzselt vírusvédelem, tartalom- és spam-szűrés (szerver, kliens), szabály alapú desktop védelmi rendszerek
 3. Hálózati határ- és belső szegmentációs védelem (tűzfal és behatolás-védelem)
 4. Tevékenység megfigyelés, naplók központi gyűjtése, elemzése
 5. Központilag menedzselt jogosultságkezelés és egyszeres bejelentkezés
 6. Hitelesítő rendszerek (PKI), elektronikus aláírás, titkosítás és intelligens kártyák
 7. Tesztelő és pásztázó eszközök, valós idejű riportkészítés,
 8. Adatvédelem (adatállományok életútjának követése, portvédelem, médiavédelem, USB kulcsok védelme)
 9. Jogosultságok kezelése
 10. Biztonsági távfelügyelet és incidens kezelés
 11. Kihelyezett biztonsági szakértő

http://www.kfki.com/itbiztinfrast

A SYMANTEC FEJLETT ANTIVÍRUS MEGOLDÁSAI CSÖKKENTIK AZ ESZKÖZ-FENYEGETETTSÉGEKET

Az online fenyegetettségek átalakulásával párhuzamosan az antivírus megoldások is folyamatosan változnak, fejlődnek, hiszen alkalmazkodniuk kell az új kihívásokhoz és igényekhez.

A Symantec legfrissebb, internetes veszélyekről szóló jelentése rámutat arra, hogy a rosszindulatú programok és szolgáltatások fejlesztése, terjesztése és használata egyre professzionálisabb lesz, és már kereskedelmivé válik.

Ennek megfelelően a Symantec is megjelentette nemrégiben eddigi legfejlettebb antivírus megoldását, mely az új eszközökre irányuló fenyegetettségeket célozza meg.

Annak érdekében, hogy a felhasználókat megvédjék a jelenlegi, és a jövőben egyre fenyegetőbbé váló támadásoktól, a Symantec Endpoint Protection olyan proaktív technológiákat is magában foglal, melyek automatikusan elemzik az alkalmazások viselkedését és a hálózati kommunikációt, hogy felfedjék, és aktívan blokkolják a támadásokat.

A Symantec világelső a szoftver infrastruktúrák létrehozásában, lehetővé téve a cégeknek és a magánfelhasználóknak, hogy megbízzanak a hálózatok világában.

A cég azáltal, hogy olyan szoftvereket és szolgáltatásokat nyújt, melyek a biztonság, az elérhetőség, a törvényi megfeleltetés és a teljesítmény rizikófaktorait elemzik, illetve azok hatásfokait javítják, segíti ügyfeleit, hogy megvédhessék hálózataikat, információikat, valamint interakcióikat. A kaliforniai Cupertinóban található vállalat működése a világ 41 országára terjed ki.

http://www.symantec.hu/

CHECK POINT: A TÁVMUNKA TÁVLATAI

A távoli munkavégzés lehetősége napjainkban már olyan természetes, mint az, hogy mobiltelefonunk elfér a zsebünkben, és mindenhol van térerő. A távmunka elterjedésével azonban nem járt együtt a kockázatokat megfelelően csökkentő megoldások alkalmazása, és sok esetben a felhasználói élmény sem volt elsődleges szempont. Az előadás betekintést enged a távmunka megoldások várható fejlődési irányaiba, és bemutatja a Check Point azon termékeit, amelyek választ adnak a távoli munkavégzés jelenlegi és jövőbeli kihívásaira.

A Check Point Software Technologies Ltd. egységes gateway-t és végpont klienst, valamint egységes menedzsment architektúrát tartalmazó, teljes körű biztonsági megoldásokat kínál, amelyek az ügyfelek dinamikusan változó üzleti igényei szerint alakíthatóak. Ezen egyedülálló ajánlatunk a vállalati tűzfalak, a személyes tűzfalak és végpontok, az adatbiztonság és a VPN terén betöltött vezető pozíciónk és innovációnk eredménye.

A vállalat az informatikai biztonság területére koncentrál. NGX platformjával – az egységes biztonsági architektúra révén -, védelmet nyújt a vállalati belső hálózatok és alkalmazások, távoli alkalmazottak, leányvállalatok és partneri extranet hálózatok üzleti kommunikációja és erőforrásai számára. Mindemellett a Check Point végpont-biztonsági termékcsaládjának köszönhetően, piacvezető adatbiztonsági megoldásokat is kínál, amelyek megvédik és titkosítják a PC-ken és más mobil számítástechnikai eszközökön tárolt, érzékeny vállalati információkat.

A cég díjnyertes ZoneAlarm megoldásai a PC-k millióit védik a hackerek, a kémprogramok és a személyi adatok eltulajdonítása ellen.

A Check Point megoldásainak értékesítését, integrálását és szervizelését világszerte több ezer Check Point partnerből álló hálózat végzi; ügyfelei közt megtalálható a „Fortune 100" vállalatok 100%-a, valamint különböző méretű szervezetek tízezrei.

RELNET KFT.: ÚJ TECHNOLÓGIÁK A WEB2.0 IDŐSZAKÁBAN

A RelNet Kft. – a HRP Disztribúciós Csoport tagjaként -, üzleti kommunikációs hálózatok kialakításához szükséges eszközök és biztonsági megoldások integrálására és terméktámogatására szakosodott. A cégcsoport árbevétele a hálózati és biztonságtechnikai megoldásokból éves szinten meghaladja a 2 milliárd forintot, amelyet közel 2000 viszonteladón keresztül realizál. A cégcsoport jelenleg teljes egészében magyar magánszemélyek tulajdonában áll, a tőzsdei bevezetés 2009 első negyedévében kezdődik meg várhatóan.

Az ITBN 2007 rendezvényen szerzett kedvező tapasztalatok alapján idén először kiemelt támogató a Juniper Networks, amely átfogó, mégis teljes mértékben nyílt szabványokon alapokon nyugvó hálózatvédelmi koncepcióját mutatja be idén. Két kiemelt Juniper rendszerintegrátor partner, az Euro One és a WSH is elő fog adni egyes szakmai részterületeken, a saját sikeres projekt tapasztalataik alapján. A Borderware cég reputációs szűrési keretrendszeréről tart előadást, az előadó a cég technológiai igazgatója (CTO), Mr. Andrew Graydon lesz.

Szeptemberben jelenik meg a Borderware Security Platform 8.0 verziója, amiről szintén fog néhány szót ejteni előadásában Mr. Graydon. A Secure Computing cég a Web 2.0 fenyegetések, és a lehetséges védekezési módszerek témakörben fog előadni a rendezvényen.

A Secure Computing elsősorban a célhardveres megoldásokra fókuszál, a közelmúltban erősített rá az adatszivárgás elleni védekezés területére felvásárlásokkal is.

Piaci részesedésben a világ második legnagyobb tartalomszűrési megoldásokat nyújtó cége a Websense mögött. OEM megoldásait számos gyártó építi be termékeibe, mint például a Magyarországon jól ismert McAfee is.

A Websense idén jelenteti meg piacvezető termékcsaládjának 7. generációját, melynek premierje az ITBN időpontja körül várható.

Az új generációs csomag része a Data Security Suite, amelyről több piackutató úgy véli, hogy a világ legjobb adatszivárgás elleni megoldása – már amennyire ez ennyire forradalmian új piaci kategóriánál megítélhető.

Hetényi Dániel előadása a DSS termékcsalád és a Websense portfoliójába tartozó többi termék – Websense Web Security Suite, Email Security Suite – integrációs lehetőségeit fogja bemutatni. Sok más gyártóval szemben a Websense cégnek már vannak éles ügyféltapasztalatai a DLP-technológiák bevezetési nehézségeiről, erről is hallhatunk majd néhány szót az előadásban.

http://www.relnet.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük