A Helly Hansen technikai sportmárka bejelentette, hogy a Séta a Sebesültekkel (Walking With The Wounded) hivatalos ruházati partnere lesz 2013-as déli sarki expedíciója során, ami 2013 novemberében indul útnak.

 

A Helly Hansen technikai sportmárka bejelentette, hogy a Séta a Sebesültekkel (Walking With The Wounded) hivatalos ruházati partnere lesz 2013-as déli sarki expedíciója során, ami 2013 novemberében indul útnak.

 

A Séta a Sebesültekkel egy olyan brit jótékonysági program, ami a sebesült katonák oktatását és tréningjét támogatja. A Séta a sebesültekkel extrém expedíciókat szervez, hogy felhívja a figyelmet arra a különleges elhivatottságra és bátroságra, amit a sebesült katonák mutatnak. A Helly Hansen már az első expedíció óta a program ruházati partnere, mikor 2011-ben elindultak felfedezni az Északi-sarkot, majd 2012-ben megkísérelték meghódítani a Mount Everestet.

Idén a Helly Hansen újra támogatni fogja a Séta a Sebesültekkel programot, és eddigi legambíciózusabb útjukat. A 2013-as expedíción a korábbiakkal ellentétben több csapat is indul, Nagy Britanniából, az Egyesült Államokból és a Nemzetközösségből – Kanadából és Ausztráliából – származó sebesült katonák fognak versenyezni az úton, hogy elsőként érjék el a Déli-sarkot.

Az Antarktisz a Föld leghidegebb, legszelesebb és legszárazabb helye. A sebesült katonák mintegy 335 kilométert fognak megtenni 16 nap alatt, -40 Celsius fokos hidegben. Mivel a kényelem és a biztonság az egyik legfontosabb, elengedhetetlen, hogy minden egyes résztvevőt melegen, szárazon és védve tartsanak a felszereléseink, azzokkal a brutális körülményekkel szemben, amikkel találkozni fognak.

Eric Burbank, a Helly Hansen marketing alelnöke elmondta: „Továbbra is nagyra becsüljük, és inspirál minket ezelnek a katonáknak az elhivatottsága. A Déli Sark minden bizonnyal Földünk egyik legzordabb helyszíne ahová csak eljuthatunk. Az, hogy ezek az emberek ilyen sérülések után, amik megváltoztatták az életüket, ekkora kihívásokra vállalkoznak, az fantasztikusan inspiráló. A Helly Hansen nagy örömmel látja el a leendő felfedezőket a szükséges ruházattal és felszereléssel, ami segít minden csapattagot biztonságban és magabiztosan tartani, hogy sikerüljön az útjuk."

 

A legfőbb Helly Hansen felszerelések, amiket a csapatok tagjai útjuk során használnak

 

Verglas Expedition Down Parka and Down Trousers:

A sarki felfedezésekre és extrém hidegre szánt Verglas Expedition Down Parka az egyik kulcseleme annak, hogy a katonákat melegen tartsuk az antarktiszi úton. A kabát fejlesztéséhez segítséget nyújtottak a Séta a Sebesültekkel korábbi, északi-sarki útjának tapasztalatai is.

 

Expedition Shell Jacket and Salopette Trouser:

Ez a szélálló ruházat a magas vízálló és lélegzőképességű HellyTech anyagból készült, amit általában síeléshez használnak. Az együttes a 2011-es Északi-sarki tapasztalatok egyik ereményeként jött létre, és speciálisan sarki utakhoz fejlesztették ki. Ez a kabát és nadrág extra védelmet nyújt az extrém szél és hideg ellen.

 

Expedition Mitten:

A Helly Hansen kifejlesztett egy különleges kesztyűt, ami ilyen extrém körülmények között is megvédi a kezet. A kesztyű külső, védő rétege alatt kétféle bélést lehet használni, gyapjúból, vagy a Helly Hansen egyedi, könnyűsúlyú, gyorsanszáradó anyagából, a Helly Hansen Fiberpile®-ból. Emellett egy polár ötujjas kesztyű is van a belsejében, hogy ha az ujjak használatára van szükség, és le kell venni a nagy kesztyűt, akkor is védve legyen a kéz a hidegtől, és a fagyos fémtárgyak okozta sérülésektől. A külső réteg tenyér részét kecske bőrrel borították, hogy maximális tapadást és tartósságot érjenek el.

 

Baselayers:

A Helly Hansen világszerte ismert aláöltözetei az Antarktiszon is segíteni fogják a felfedezőket, hiszen itt is szükség lesz a nedvesség és a hőmérséklet kezelésére. A csapatok a HH®Dry, könnyűsúlyú, 100%-ban szintetikus anyagból készült aláöltözeteit fogják használni, hogy elvezessék az izzadságot a bőrükről, ami a nagy intenzitású mozgás és síelés közben elengedhetetlen lesz. Második rétegként HH®Warm aláöltözetet viselnek majd, ami a Lifa®  szálat kombinálja a merino gyapjúval, így tökéletes megoldást jelent, amikor egyszerre van szükség a nedvesség elvezetésére és a melegentartásra.

 

A Helly Hansent 1877-ben, a norvégiai Moss-ban alapították, és azóta is világelsőként szolgálja azokat, akiknek munkájuk vagy kalandjaik miatt az elemekkel kell megküzdeniük. A ruházatokat a skandináv dizájnnak és a legszélsőségesebb időjárási viszontagságoknak megfelelően tervezték, hogy magabiztosságot nyújtsanak a profiknak, amikor szembeszállnak a természet legzordabb elemeivel munkájuk során. A vállalat készítette el az első vízhatlan anyagot a világon, több mint 130 évvel ezelőtt, majd az 1960-as években bemutatta az első PropileTM fleece középső réteget, és az 1970-es években a LIFA® aláöltözetet. Így a Helly Hansen termékei jelenleg a világ több mint 40 országában kaphatóak.

 

www.hellyhansen.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük