2024.március.04. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Siker-export -Cebit utáni beszámoló: külföldön terjeszkedik a KÜRT Zrt.

6 perc olvasás
<font size="3"></font><p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal"><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman"><span class="inline left"><a href="/node/397"><img class="image thumbnail" src="/files/images/CeBIT_2007_01.thumbnail.JPG" border="0" alt="Kürt Cebit 2007" title="Kürt Cebit 2007" width="100" height="67" /></a> </span>2007. március 29-én adott tájékoztatást az információbiztonsággal és adatmentéssel foglalkozó KÜRT Zrt. technológiájának világsikerérõl, a cég külhoni terjeszkedésérõl.<span>  </span>A vállalattal kapcsolatos fejleményekrõl Kmetty József vezérigazgató, Molnár András nemzetközi üzletfejlesztési igazgató és Szekeres Gábor adatmentés üzletág-vezetõ számolt be.</font></font></font></p><p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal"> </p><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman">

kürt cebit 2007 2007. március 29-én adott tájékoztatást az információbiztonsággal és adatmentéssel foglalkozó KÜRT Zrt. technológiájának világsikerérõl, a cég külhoni terjeszkedésérõl.  A vállalattal kapcsolatos fejleményekrõl Kmetty József vezérigazgató, Molnár András nemzetközi üzletfejlesztési igazgató és Szekeres Gábor adatmentés üzletág-vezetõ számolt be.

 

kürt cebit 2007 2007. március 29-én adott tájékoztatást az információbiztonsággal és adatmentéssel foglalkozó KÜRT Zrt. technológiájának világsikerérõl, a cég külhoni terjeszkedésérõl.  A vállalattal kapcsolatos fejleményekrõl Kmetty József vezérigazgató, Molnár András nemzetközi üzletfejlesztési igazgató és Szekeres Gábor adatmentés üzletág-vezetõ számolt be.

 

  kürt cebit 2007Kürt Cebit 2007A KÜRT az információbiztonság területének vezetõ szakértõje ,  a nemzetközi és hazai szabványoknak megfelelõ módszertanával és auditoraival az adatvédelem és adatbiztonság teljes körét lefedi.   Európa egyik vezetõ adatmentõ cégeként világviszonylatban is elismert adatmentési technológiával rendelkezik, évente több mint 2500 adatmentést végez.  A korábbi KÜRT Computer Rendszerház Zrt.  2006. év végétõl mûködik új név alatt,  KÜRT Információbiztonsági és Adatmentõ Zártkörû Részvénytársaság-ként (KÜRT Zrt.). 

kürt cebit 2007Kmetty József vezérigazgató elmondta, a KÜRT Zrt.  idehaza fejlesztette ki és vitte sikerre azt az integrált információbiztonsági technológiát, mellyel Európa után már az Egyesült Államokban és a Közel-Keleten is nagy sikert arat. Az indulást az adatmentés jelentette egykoron, ennek hazai sikerei alapozták meg az ausztriai és németországi leányvállalatokat.

 

 

kürt cebit zdf ezt irta róla 2007 A mennyiségi növekedés, a globalizálódó világ kihívásai további jelentõs külföldi terjeszkedésre indítják a céget, globális megoldásokat kívánnak nyújtani a globálisan jelentkezõ gondokra.  A világon minden országban ugyanazokkal az informatikai és információbiztonsági kihívásokkal állnak szemben a szakemberek.

 

 

 kort cebit 2007 A KÜRT  számos eredményes projektje bizonyítja, hogy a vállalatnál felhalmozott tudás és technológia mindenütt magas hozzáadott értékkel bír. Ennek megfelelõen, komoly erõfeszítéseket tesznek a KÜRT-nél ennek a kedvezõ piaci pozíciónak a kihasználására, azzal a célkitûzéssel, hogy 2010-re árbevételük 40%-át nemzetközi projektekbõl érhessék el.  

A KÜRT vezetése tehát úgy döntött, az adatmentésen túlmutató információ-biztonság lesz másik stratégiai vonala,  mindehhez egy évvel ezelõtt új vállalati struktúrát hoztak létre.

 

-nemzetközi üzletfejlesztést, Molnár András irányításával.

 

-nemzetközi sales-t, Michael Wellington vezetésével.

 

-adatmentési részleget, egyetlen nagy csapatban, vezetõje Szekeres Gábor.

 

 

  kürt cebit 2007Az éles versenyben a hazai sikereket meghaladó módon kellett bizonyítani, külföldön a lokális cégeknél többet kellett produkálni.  A többletet a KÜRT az egységes információbiztonsági szolgáltatásokkal, egységes gondolkodással, a szakterület lefedésével tudta nyújtani.  A mottó;  adatmentés, plusz biztonság.  Ez a fajta, a világon csakis a KÜRT által alkalmazott információbiztonsági megközelítés komplexitásában kezeli, összefûzi a különbözõ információbiztonsági területeket. A nemzetközi értékesítésre és az üzletfejlesztés támogatására a KÜRT 2006-ban dedikált nemzetközi csapatot hozott létre. A 10 fõs szakembergárda feladata lett az Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában rejlõ üzleti lehetõségek kiaknázása.  A sikeres piacbõvítési tevékenységnek köszönhetõen a KÜRT információbiztonsági termékei ma már Európa mellett a Közel-Keleten és az USA-ban is keresett árucikkek,  megbízói között katari, New York-i pénzintézetek, dubai nagyvállalatok szerepelnek és kilátás van egy közel- keleti leányvállalat nyitására is.   

A korábbi ausztriai és németországi leányvállalatok megalapítása után,  2006 decemberétõl cseh, román, francia és szaúd-arábiai ügyfélszolgálati irodák is értékesítik a KÜRT adatmentési szolgáltatásait.   A képviseletek a KÜRT értékesítõ partnereként mûködnek, franchise jelleggel.  Az újabb, lengyel és olasz ügyfélszolgálati irodák nyitása elõkészítés alatt van.  Elmondható, négy kontinens 20 országát hódította meg világhírt szerzett szolgáltatásaival az idén 18. évébe lépõ KÜRT Zrt.   (Munkatársai megtapasztalták a helyi sajátosságokhoz való alkalmazkodás lényegét. Amerikában pl. nem informatikusok döntenek az itt érintett megoldásokról, hanem referenciát vizsgáló bankok, Németországban a szakértõk.)  

Külföldön a KÜRT Biztonsági Intelligencia csoportjának termékei a legnépszerûbbnek:

 

a legális hackelés.

 

a logelemzés.

 

a biztonsági oktatás.

 és a hálózati nyomozati tevékenységek (network forensics).  

Magyarországon mintegy másfél éve használják azt a logelemzést, amellyel most a CEBIT-en is bemutatkozott a KÜRT.   (A CeBIT-nek fontos szerepe volt a kiterjedt nemzetközi hálózat létrejöttében. Képeink az idei Cebit kiállításon a Kürt standon készültek.)

 

 

 A logelemzés alkalmazásakor egy vállalat számítógépes rendszerének naplófájljait (nagyvállalatnál ez kb. 40 ezer másodpercenként) összegyûjtik és elmentik, majd idõközönként (hetente, havonta) naplót készítenek belõle. Ez a napló kimutathat meglévõ, vagy a jövõben kibontakozó hibákat, egyúttal jelzi mindenki számára a nálunk még elhanyagolt adatmentés, a hálózati tervek fontosságát.  

Az adatmentési szolgáltatás értékesítése mellett a KÜRT a technológiáját is piacra dobta. A csúcstechnológiával dolgozó vállalat 1989-es alapítása óta most elõször adta el adatmentési technológiáját, önálló termékként értékesítette legrégebbi üzletágának teljes tudásanyagát Vietnám és Egyiptom részére,  a know-how-t (adatmentési dokumentációkat), 2007 elején vásárolták meg ezek a kormányok.

 

 

 Ez a technológia Magyarországon is technikai kuriózumnak számít, egyfajta tiszta terû laboratórium, most a cég  felkészítette a KÜRT-adatmentés technológiájának használatára a külföldi szakembereket.  Maga az adatmentési technológiák kutatása és fejlesztése továbbra is a KÜRT Csoportnál zajlik.  Új kihívást jelent a cég számára a flash-alapú technológiák (szilárdtest-tárolók) terjedése, folyamatos fejlesztésük erre is válaszolni képes,  A whinchesteren túli világban is vannak tapasztalataik, a mechanikai természetû hibák elhárítása és az adatmentés itt is eredményekkel bíztat. Tíz éve nem volt ilyen intenzív tempójú fejlesztésük, nyilatkozták a cégvezetõk.    

www.kurt.hu     

Harmat Lajos    

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.