Sikertelen volt az Est Media részvények pénteki tőzsdei aukciója – közölte a az aukció lebonyolítója, az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-vel.

Sikertelen volt az Est Media részvények pénteki tőzsdei aukciója – közölte a az aukció lebonyolítója, az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-vel.

    Miután nem érkezett a meghirdetett teljes mennyiségre érvényes ajánlat, így a beérkezett ajánlatokat nem fogadták el.
    Az Est Media az alaptőkéjének 13,9 százalékát, 2.743.123 darab részvényt ajánlott fel értékesítésre.
    Az Equilor a közlemény szerint azért választotta az aukciós formát, mivel az lehetőséget biztosított arra, hogy egy relatíve nagy pakettet transzparens formában értékesítsenek a tulajdonosai, annak érdekében, hogy a tőzsdei árfolyamban ez ne okozzon kilengéseket.
    Az Est Media 51 százalékos tulajdonos a Sziget fesztivált és több más nyári zenei fesztivált rendező Sziget Kft.-ben. Emellett kiadója a Pesti Est című újságnak és a megyeszékhelyeken megjelenő Est lapoknak, portfóliójába tartozik továbbá az EXIT néven hetente megjelenő budapesti programmagazin is.
    Az Est Media árbevétele 2011-ben 23 százalékkal csökkent, 6,47 milliárd forintot ért el. Az üzleti tevékenység eredménye mínusz 463 millió forint volt az előző évi mínusz 68 millió forint után. A szokásos vállalkozási tevékenység eredménye 2,3 milliárd forint veszteség lett a 2010. évi 1,46 milliárd forintos, szintén negatív eredmény után.
    Az Est Media részvények a tőzsde "A" kategóriájában forognak, a pénteki kereskedést 1 forintos gyengüléssel, 97 forinton zárták.

gjé \ gpp

MTI 2012. április 20., péntek 17:42

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük