2024.április.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sinisheim Autó-Hifi Kiálltás 2008: A magyar Nav N Go 3D-s szoftvere és navigációja futj a Japán Clarion cég két új eszközén

5 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/12348"><img class="image thumbnail" src="/files/images/sinsheim01.thumbnail.jpg" border="0" alt="1." title="1." width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>1.</strong></span></span> <p>Két vadonatúj navigációs rendszert mutatott be a Clarion, melyekhez a Nav N Go biztosította saját fejlesztésű 3D-s szoftverét. A MAP680 és MAP780 készülékek a valósághű navigáció mellett számos szórakoztató és kommunikációs feladatot is ellátnak.</p><p>

  1.1.

Két vadonatúj navigációs rendszert mutatott be a Clarion, melyekhez a Nav N Go biztosította saját fejlesztésű 3D-s szoftverét. A MAP680 és MAP780 készülékek a valósághű navigáció mellett számos szórakoztató és kommunikációs feladatot is ellátnak.

  1.1.

Két vadonatúj navigációs rendszert mutatott be a Clarion, melyekhez a Nav N Go biztosította saját fejlesztésű 3D-s szoftverét. A MAP680 és MAP780 készülékek a valósághű navigáció mellett számos szórakoztató és kommunikációs feladatot is ellátnak.

2.2.A Clarion, a mobil berendezések vezető gyártója, nemrégiben bemutatta két elsőrendű hordozható navigációs rendszerét, a MAP680-at és a MAP780-at. Ezek a tetszetős és izgalmas eszközök véget vetnek a navigációs útvesztőknek, ugyanakkor számos szórakoztató és kommunikációs feladatot is ellátnak. A Clarion a legújabb azon cégek hosszú sorában, akik a Nav N Go által fejlesztett navigációs szoftvert választották, amely az útvonalak valósághű, 3D-s megjelenítésével forradalmasította a műholdas navigációt. A képernyőn egyaránt jól kivehetők városi épületek, valamint a vidéki tájakon sorakozó hegyek és völgyek. A MAP680 és a MAP780 számos olyan, egyéb szolgáltatást is tartalmaz, amelyek megkönnyítik a vezetést, és megszépítik az utazást.

3. clarion map6803. Clarion MAP680Mind a MAP680, mind a MAP780 szerepelt az április 10-13. között, a németországi Sinsheimben megrendezett autóhifi-kiállításon. Ez a nemzetközi autós elektronikai vásár vendégül látta az akusztikai és optikai technológia a világ minden tájáról érkező képviselőit. Az idei autóhifi-kiállítás a mobil technológia számos újdonságát mutatta be, melyet az EMMA és a dB Drag Racing által rendezett versenyek kísértek.

4.4.A Clarion új, a Nav N Go által fejlesztett szoftverrel működtetett navigációs eszközei azt az érzést keltik a vezetőben, hogy van valaki a szomszédos ülésen, aki navigál, így a térképre többé nem kell egyetlen pillantást sem vetni. A MAP680 és a MAP780 alkalmas a Text-to-speech szolgáltatásra, mely jelzi, mikor kell kanyarodni, tájékoztat az utcanevekről, és figyelmezteti a vezetőt a sebességhatárok betartására. Ugyanakkor rendelkeznek beépített TMC vevővel is, amely biztosítja a legfrissebb közlekedési információk továbbítását, így a gyors újratervezés segítségével a lehető legkevesebb időveszteséggel érhető el az úticél. A hangutasítás mellett az autósok nagyméretű LCD-érintőképernyőn élvezhetik a környező táj háromdimenziós látványát, a nagyítás funkció segítségével pedig közelről is megtekinthetik az épületek, hidak és jellegzetes tereptárgyak 3D-s képét.

5. clarion map7805. Clarion Map780A Nav N Go által biztosított szoftver 43 ország részletes térképét tartalmazza, nemcsak egész Nyugat-Európára, hanem Kelet-Európára vonatkozóan is. A programban 32 navigációs nyelvet lehet választani, így szinte bárki az anyanyelvén hallgathatja a navigációs utasításokat. Mindemellett a szoftver könnyen kezelhető és páratlan vizuális élményt nyújt.

6.6.„Örömmel tapasztaltuk, hogy a navigációs piac a minőség és a szolgáltatások egyedisége irányába mozdult el, éppen ezért a Nav N Go folyamatosan azon dolgozik, hogy növelje a térképek által lefedett területek nagyságát, hogy a piacon található leggyorsabb szoftvert még gyorsabbá fejlessze, valamint hogy kielégítse azon partnerei igényeit, akik a cég 3D-s megoldása mellett döntöttek" – mondta Leon van de Pas, a Nav N Go ügyvezető igazgatója.

A Clarion által gyártott, számos szórakoztató funkcióval ellátott MAP680 és MAP780 készülék többet kínálnak a puszta navigációnál, ezáltal az utazás sokkal inkább élményt, mint próbatételt jelent. A készülékek utazáskor egyaránt használhatók az utasok szórakoztatását szolgáló, hordozható filmlejátszóként és digitális vetítőként; ugyanakkor a képernyő jól alkalmazható, érintőképernyős MP3/WMA-lejátszóvá is alakítható, melynek segítségével az autósok könnyen hozzáférhetnek a lejátszható zenék hatalmas tárházához. A beépített, kihangosítóval ellátott Bluetooth ® maximálisan kielégíti a kommunikációs igényeket, támogatja a telefonkönyv kezelést, valamint az SMS-ek fogadását megkönnyítő postaláda protokollt (POP) is.

 

7.7. 8.8.
9.9. 10.10.

A Clarion új, osztályon felüli, hordozható navigációs rendszerei az intelligens érintőképernyő, a számos biztonsági funkció, valamint a kiváló grafikus megjelenítés, a többnyelvű utasítások és a Nav N Go páratlan térképlefedettséget biztosító navigációs szoftverének segítségével nagymértékben növelik a vezetés élményét.

A Clarion története szorosan összefonódik az autóipar történetével. Világszerte elismert élenjáró gyártóként, mely megalkotta Japán első autórádióját és autós sztereórendszerét, a Clarion története folyamán mindig a szektor vezetője volt. Elsődleges fontosságot kapnak a járművezető igényei és ezen igények biztos technológiákkal történő támogatása – valamint az, hogy szárnyaló kreativitásuk eredményeképp szüntelenül újabbnál újabb egyedülálló termékeket kínálnak. Az autórádióktól az audiovizuális eszközökön át az autós navigációs rendszerekig, akárhogy változnak is az idők, folytatják az autóbeli és más mozgó környezetekbeli „ideális zenei és információs felület", a „Clarion H.M.I." tökéletesítését.

http://www.navngo.com/

(Képeink az idei 2008-as kiállitáson készültek)

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.