Fél évszázad legszebb modelljei a Škodás családi vasárnapon. Az elmúlt fél évszázad legizgalmasabb Škoda modelljeiben gyönyörködhetünk – és némelyikben autózhatunk – április 10-én vasárnap, a Pólus Center parkolójában.

 

Fél évszázad legszebb modelljei a Škodás családi vasárnapon. Az elmúlt fél évszázad legizgalmasabb Škoda modelljeiben gyönyörködhetünk – és némelyikben autózhatunk – április 10-én vasárnap, a Pólus Center parkolójában.

 

Az ország legnagyobb skodás rendezvénye a Škoda Evolúció Roadshow állomása és egyben a Škodaklub Évadnyitó Találkozója, a Schiller Škodák Palotájával közös szervezésében. Az autók mellett egy tartalmas családi nap is várja a látogatókat, aprókat és nagyobbakat egyaránt.

 

Egy elromlott, német gyártmányú biciklivel kezdődött minden.

Václav Klement könyvárus kerékpárral rótta az utakat, s lerobbant biciklije sarkallta őt arra, hogy a közeli városban élő, ott bicikligyárat működtető Václav Laurinnal egy javítóüzemet hozzon létre. A bicikliből aztán lett segédmotor, majd motorkerékpár és később automobil, s elindult egy sikertörténet, ami Škoda névvel írta be magát az autógyártás nagykönyvébe.

A II. Világháború után az Octavia és Felicia névre keresztelt autók a szocialista autógyártás ikonkjaivá váltak, közülük – és azokon túl is – több tucat modellt vonultat fel a Schiller Autó Család márkakereskedése, a Škodák Palotája.

 

A klasszikus formák szerelmeseinek szívét dobogtató, ma már legendás "meseautók" közt fedezhetjük majd fel az Octavia Supert vagy az első "faros" Skoda 1000 MB-t. S abban az évben, amikor Egyesült Államokban virágyerekek, hippik és beatnikek a "hatvanas évek legnagyszerűbb pillanatait" élték át, gondos cseh mérnökök megálmodták a 100/110-es modelleket és később jöttek sorra a "számok", a 105, a 120, a 105 S vagy 120 L, majd a 130 különböző változatai, melyekből szintén láthatunk majd példányokat.  

 

És természetesen a legújabb Škoda csodák is begurulnak majd a terepre, mi több, a Škodák Palotája több autóját, köztük a négykereskes Octavia RS-t, a Yeti Monte Carlot, vagy a Škoda-történet elején említett biciklis és könyvárus nevét viselő Škoda Superb Laurin&Klement 190 lovas, automata, sokextrás járgányt ki is próbálhatják, amire érdemes regisztrálni, itt: http://schiller.hu/evolucio/

 

Ezzel persze nem ér véget ez a skodálatos vasárnap:

a veterán autókiállítás és a tesztvezetés mellé számos nyereményjáték és társul, mindenféle gyerekjátékokkal és családi programokkal téve kerekké a napot.

 

2016. április 10.

Škodás családi vasárnap

Pólus Center parkoló

 

https://www.youtube.com/watch?v=OfWdRaq1aYo

https://www.youtube.com/watch?v=XB1VWBhTkns

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük