2022.05.22.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Snétberger Ferenc és barátai nyitják meg a Budapesti Nyári Fesztivált

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78708"><img class="image image-_original" src="/files/images/sn%C3%A9t%20(1).jpg" border="0" width="476" height="581" /></a></span>Snétberger Ferenc a For My People című, gitárra és zenekarra írt művét mutatja be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a holokauszt roma és szinti nemzetiségű áldozatainak emlékére. A Kossuth-díjas gitárművész először lép fel a Margitszigeten</p> <p> 

Snétberger Ferenc a For My People című, gitárra és zenekarra írt művét mutatja be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a holokauszt roma és szinti nemzetiségű áldozatainak emlékére. A Kossuth-díjas gitárművész először lép fel a Margitszigeten

 

Snétberger Ferenc a For My People című, gitárra és zenekarra írt művét mutatja be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a holokauszt roma és szinti nemzetiségű áldozatainak emlékére. A Kossuth-díjas gitárművész először lép fel a Margitszigeten

 

A 2014. június 13-i koncerten a Concerto Budapest, neves jazz-zenészek és szólisták mellett fellépnek a Snétberger Zenei Központ ifjú tehetségei is.

 

A Budapesti Nyári Fesztivál nyitókoncertjének középpontjában a friss Kossuth-díjas gitárművész, zeneszerző személyes vallomása áll, amely az emberi szenvedés megszűnésének reményében írt himnusz. Snétberger Ferenc a roma hagyomány érzelmes zenéjének ihletésében született háromtételnyi művét Keller András zenekarával, a Concerto Budapesttel adja elő.

 

Az est második részében a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékeinek új generációja mutatkozik be. A tehetségek felkutatását és képzését fő célkitűzésének tartó zenész 2011-ben nyitotta meg az intézetet, ahol évente hatvan szociálisan hátrányos helyzetű fiatal részesül időszakos zenei képzésben, túlnyomó többségük a roma kisebbséghez tartozik. Az 1988 óta Berlinben élő Snétberger – amellett, hogy önálló koncertjeivel járja a világot – gyakran tartózkodik Magyarországon, hogy rálátása lehessen hazája fiatal zenei tehetségeire.

 

Művészetéért és munkásságáért Magyarország köztársasági elnöke, a miniszterelnök előterjesztésére 2014. március 15-én Kossuth-díjjal jutalmazták „a nemzetközi zenei életben is kiemelkedő előadóművészi pályája, a klasszikus, a roma, a flamenco és a dzsessz páratlanul egyéni ötvözését kiérlelő zeneszerzői tevékenysége, valamint az ifjú tehetségek gondozása érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként".

 

Snétberger Ferenc olyan zenészekkel lép színpadra a Budapesti Nyári Fesztiválon, akik hozzá hasonlóan otthon vannak a különböző zenei műfajokban. A modern és a hagyományos stílusok tisztelete a zongorista Oláh Tzumo Árpád, „Barcza" Horváth József bőgős valamint Toni Snétberger dobos zenei világában is érvényesül.

 

Az est sztárvendége a számos hangszeren játszó francia zenei tehetség, Michel Godard.

 

2014. június 13.

Snétberger Ferenc és barátai: For My People (Népemnek) nyitókoncert

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Budapesti Nyári Fesztivál

 

https://www.youtube.com/watch?v=js82tnwaj8o

https://www.youtube.com/watch?v=7YRuNrrbXqE

www.szabadter.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.