2023.február.03. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sopronban is design

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65264"><img class="image image-preview" src="/files/images/D%20(1)_0.preview.jpg" border="0" width="451" height="356" /></a></span>A kortárs magyar design világ bemutatkozik Sopronban. 2012. október 17-én nyitja meg kapuit a DESIGNED IN HUNGARY rendezvénysorozat a soproni Alkalmazott Művészeti Intézetben. A kiállítás kísérő rendezvényeként DESIGNED IN CENTRAL EUROPE címmel magyar és osztrák design-szakemberek tapasztalatcseréjére kerül sor. Az október 19-21. között rendezett design vásáron pedig a hazai formakultúra rajongói kedvükre válogathatnak a kiállító tervezők egyes munkái között.</p> <p> 

d%20(1) 0.previewA kortárs magyar design világ bemutatkozik Sopronban. 2012. október 17-én nyitja meg kapuit a DESIGNED IN HUNGARY rendezvénysorozat a soproni Alkalmazott Művészeti Intézetben. A kiállítás kísérő rendezvényeként DESIGNED IN CENTRAL EUROPE címmel magyar és osztrák design-szakemberek tapasztalatcseréjére kerül sor. Az október 19-21. között rendezett design vásáron pedig a hazai formakultúra rajongói kedvükre válogathatnak a kiállító tervezők egyes munkái között.

 

d%20(1) 0.previewA kortárs magyar design világ bemutatkozik Sopronban. 2012. október 17-én nyitja meg kapuit a DESIGNED IN HUNGARY rendezvénysorozat a soproni Alkalmazott Művészeti Intézetben. A kiállítás kísérő rendezvényeként DESIGNED IN CENTRAL EUROPE címmel magyar és osztrák design-szakemberek tapasztalatcseréjére kerül sor. Az október 19-21. között rendezett design vásáron pedig a hazai formakultúra rajongói kedvükre válogathatnak a kiállító tervezők egyes munkái között.

 

A Design Terminál és a peiso.comm közös rendezvényének középpontjában az a kiállítás áll, melyet Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter nyit meg 2012. október 19-én 19 órakor. Az Alkalmazott Művészeti Intézet kiállítóterében nyíló tárlat egy látványos installáció keretében több mint 60 magyar dizájner egyedi tervezésű használati tárgyait mutatja be. Közöttük olyan neves tervezők alkotásai, cégek termékei is szerepelnek, mint Vidó Nóri, a POS1T1ON, Je suis belle, Juhász Ádám, a soproni székhelyű Sixay, a Csonka Glas, Szilasi Gábor, Vágó Réka, a Lokal Wear. A kiállított termékek között találunk ruházati kiegészítőket, szilikát-kerámia és porcelán alkotásokat, médiaművészeti tárgyakat, ékszereket, bútorokat, valamint formatervezett használati tárgyakat is.

 

„A Designed in Hungary azzal az alapvető céllal valósul meg, hogy a hazai tervezők, és tervezői szemlélet eljusson a fővároson túl is, népszerűsítse és támogassa a hazai tervezőművészetet a soproni és a határon túli, közeli ausztriai régiókban is" – véli Ács Zoltán, a Design Terminál kreatív igazgatója.

 

A rendezvény mottója: a design elérhető mindenki számára.

 

DESIGNED IN CENTRAL EUROPE – magyar és osztrák design-szakemberek tapasztalatcseréje.

A szervezők a kiállítás mellett több kísérő programot is kínálnak az érdeklődőknek. A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a „REGIONET aktív" határon átnyúló gazdaságfejlesztési projekt keretében nemzetközi szakmai találkozót szervez, ahol a kreatív vállalkozásokat támogató, koordináló ernyőszervezetek mutatkoznak be a szomszédos osztrák tartományokból és Magyarországról. A találkozó délutánján a design világában jegyzett cégek, képviselői mutatják be sikertörténeteiket, az ötlettől a piacra kerülésig. A szervezők célja, hogy a rendezvény során a designerek új, kreatív ötletei akár határon átnyúló vállalkozói együttműködés által léphessenek ki a piacra, s a régióban termelődjön hozzáadott érték. (Október 19, 10-18 óra között, regisztrációhoz kötött).

 

A DESIGNED IN HUNGARY kiállítás több mint két hétig, október 31-ig ingyenesen látogatható.

 

2012. október 19.

10.00 – 18.00 óráig

DESIGNED IN CENTRAL EUROPE – egész napos workshop

DESIGN SUPPORT: Bemutatkozik a Design Austria, a Kreativwirtschaft Burgenland és a Creative Industries Styria

14.00 – 18.00 óráig

OPEN SPACE – design talks a formateremben. A design világában jegyzett cégek, képviselőik mutatják be sikertörténeteiket az ötletektől a piacra kerülésig.

16.00 – 19.00

DJ BOUGE

19.00 – Kiállításmegnyító

A kiállítást megnyitja: Dr Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter

Köszöntőt mond: Dr. Jereb László, NYME dékán, U. Nagy Gábor, AMI igazgató,

Ács Zoltán, DESIGN TERMINÁL kreatív igazgató.

A kiállítás háziasszonya Teszári Nóra, FORUM HUNGARICUM szóvivője

 

A kiállítás október 31-ig mindennap 10.00-19.00 óráig látogatható az Alkalmazott Művészeti Intézet kiállítóterében.

Partnerek:

NYME – Alkalmazott Művészeti Intézet (AMI), peiso.comm, Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, Scardobana Consulting Kft., Sign Kreatív Ügynökség, Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program, Európai Regionális Fejlesztési Alap

 

DESIGNED IN HUNGARY

2012. Október 17-31.

Sopron

Alkalmazott Művészeti Intézet

9400 Sopron, Deák tér 32

 

www.designterminal.hu

www.peiso-comm.eu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.