Igazi nyár utáni feltöltődést ígér november 6. és 9. között a megújult HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban a 7. SPA&WELLNESS kiállítás.

 

Igazi nyár utáni feltöltődést ígér november 6. és 9. között a megújult HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban a 7. SPA&WELLNESS kiállítás.

Idén immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Spa&Wellness kiállítás, melynek egyértelmű célja: az egészségturizmus és az egészséges életmódhoz kapcsolódó szolgáltatók egy területen való bemutatása és összekötése az érdeklődőkkel. Ennek megfelelően a kiállítás nyitónapja a szakmáé, de a nagyközönség előtt is nyitva állnak a kapuk. Konferenciákkal, workshopokkal és előadásokkal hazai és külföldi előadók nyújtanak betekintést a legújabb trendekbe és az egészségturizmus aktualitásaiba, de jelen lesznek fürdőfejlesztési döntéshozók, szállodaigazgatók és beruházók is, így az esemény kiváló alkalom üzleti kapcsolatok építésére. Ezt erősítendő a szervezők állásbörzét hirdettek a rendezvény teljes idejére, hogy érdemi segítséget nyújtsanak a jövő szakembereinek; történik mindez tréning- és rendezvényszervező cégek, humánpolitikai vezetők bevonásával.

Ebben az esztendőben a kínálatban a wellness szállodák kerülnek fókuszba, de úszó- és élménymedencék, sőt wellness bútorok is bővítik a repertoárt.

A kiállításra érkezők egész nap nyitva tartó, ingyenes fitness-, wellness- és szépségszalonokban kényeztethetik magukat, testi és lelki felfrissülés, sőt teljes megtisztulás vár minden érdeklődőt. Az Activlab Egészség Szigeten az egészséges életmód kulisszatitkaiba is beavatnak mindenkit: lesz életmód-tanácsadás, de személyi edzőkre, egészségügyi szűrésekre, új fitness- és kozmetikai termékekre is számíthatnak.

November 6. és 9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont területén igazi ínyencségekkel is találkozhat a közönség. November 8-án a sportos felszerelést sem szabad otthon felejteni, hiszen a legnépszerűbb hazai és külföldi aerobic és fitness prezenterekkel edzhetnek együtt a vállalkozó kedvűek a Kellogg's – Optiwell Fitbalance Egészség és Wellness Napon. November 9-én pedig a bajnokokat és versenyszámaikat is megismerhetik, hiszen nagyszabású megmérettetésre kerül sor a Biotech USA IFBB Euro Elite Nemzetközi Testépítő és Fitness Kupán.

Egyidejűleg belekóstolhatnak a jeges- és havas sportokba, továbbá a telekommunikáció rejtelmeibe, hiszen ugyanebben az időpontban, ugyanezen a helyszínen zajlik 18. HÓ-SHOW és MobilShow-INFOmarket kiállítás is. A belépőjegy valamennyi rendezvényre érvényes! A HÓ-SHOW Trend Szigetén megismerhetik az idei síszezon legújabb felszereléseit és technikai vívmányait. A Magyar Szigeten bemutatkozik a TOP 5 hazai sípálya, azaz Bánkút, Eplény, Kékestető, Mátraszentistván és Visegrád. A moziteremben filmeket vetítenek a legmodernebb sípályákról és -központokról, a látogatók kipróbálhatják magukat az ingyenes slide- és tubing pályán és számos más interaktív program várja az érdeklődőket. A gyermekmegőrző révén a felnőttek számára is garantált a felhőtlen kikapcsolódás. Az idei HÓ-SHOW ad otthont a 6. X Alternatív Film Találkozónak, ahol különleges sportokról, mozgásokról szóló anyagokat, versenybeszámolókat és roadfilmeket nézhetnek meg a kiállítás teljes ideje alatt. A legjobb alkotások döntőbe jutnak, a finálénak november 9-én este, a Ruttkai Éva Színház ad otthont.

A Spa&Wellness kiállításhoz kapcsolódóan az MT Zrt. sajtótájékoztatóval egybekötött Medical Wellness tanulmányutat szervezett belföldi újságírók részére október 30-31-én. A kétnapos program célja a kiállítás eseményeinek részletes ismertetése mellett, a nyugat-dunántúli régió egészségturisztikai kínálatának, új beruházásainak, valamint a medical wellness néven ismert új irányzatnak a bemutatása.

A Magyar Turizmus Zrt. aktív szerepet vállalt a Spa&Wellness kiállítás szakmai programjának megszervezésében is. A november 6-i konferencián számos, az egészségturizmus területén jártas szakember szerepel.

            A program részeként többek között Mányai Roland, az Önkormányzati Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkárságának főosztályvezetője „Turizmusfejlesztés-egészségturizmus Magyarországon" témában tart előadást. Szűcs Balázs, az MT Zrt. vezérigazgató-helyettese a 2008-as Vizek Éve kampány eddigi eredményeit értékeli, Aranyossyné Szegedi Andrea, a Zrt. oroszországi külképviselője pedig a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai képviseletének egészségturisztikai marketingtevékenységét mutatja be.

A nemzeti turisztikai marketingszervezet központi standja mellett, Magyarország mind a kilenc turisztikai régiója önálló standdal képviselteti magát az eseményen, és az adott régióra vonatkozó kiadványokkal, turisztikai információkkal segíti az érdeklődőket úti céljuk kiválasztásában.

A Spa&Wellness kiállítás népszerűsítésére a Zrt. nagyközönségi nyereményjátékot is indított a www.wellness.itthon.hu internetes oldalán, amelynek keretében minden 10. regisztráló ingyenes belépőjegyet kap a rendezvényre.

A nagyszabású eseményen kívül számos más eszközt is felhasznál az MT Zrt. az egészségturisztikai kínálat népszerűsítése. November végén nemzetközi újságírói Spa&Beauty tanulmányutat szervez, amelyen 18 ország legszínvonalasabb egészség és életmód magazinjainak újságírói, fotósai vesznek részt. A tanulmányút során az újságírók három turisztikai régió (Észak-Magyarország, Budapest-Közép-Dunavidék és Észak-Alföld) új egészségturisztikai beruházásait ismerhetik meg, valamint ízelítőt kapnak a wellness-szolgáltatások széles kínálatából is.

Budapest forgalmas helyszínein az október-novemberi időszakban híres női sportolóink is a Vizek Évére hívják fel a figyelmet: a színes óriásplakátokról Dr. Horváth Patrícia vízilabdázó, Barta Nóra műugró, Janics Natasa olimpiai bajnok és Gyenesei Leila öttusázó mosolyog ránk.

http://www.spahungary.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük