Napfény, Tisza, zenei ínyencségek, fesztiválújdonságok és rengeteg sport.  A djuice főtámogatásával megvalósuló Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója az egyetlen fesztivál, ahol nem csak a koncertek, hanem a sportolási lehetőségek is fontos szerepet töltenek be a programban. Így Szolnok-Tiszaligeten garantáltan nem az alvásé lesz a főszerep jövő héten.

 

Napfény, Tisza, zenei ínyencségek, fesztiválújdonságok és rengeteg sport.  A djuice főtámogatásával megvalósuló Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója az egyetlen fesztivál, ahol nem csak a koncertek, hanem a sportolási lehetőségek is fontos szerepet töltenek be a programban. Így Szolnok-Tiszaligeten garantáltan nem az alvásé lesz a főszerep jövő héten.

 

A változatos zenei kínálat mellett rengeteg sportprogrammal várja a fesztiválozókat hazánk legnagyobb hallgatói rendezvénye. A Liget Termálstrand és élményfürdőben, illetve a sport helyszíneken az EFOTT ideje alatt minden nap 11:00 és 20:00 óra között frissítő reggeli kocogáson, kispályás focimeccseken és zumba órákon is részt vehetünk, de lesz lábtenisz, aerobik, valamint frizbee és bootbag, illetve lengőteke is. Csütörtökön az extrém zsákolásoké lesz a főszerep, pénteken pedig sor kerül az EFOTT Kupára, amelyben a vállalkozó kedvűek olyan sportágakban mérkőzhetnek meg, mint a röplabda, az úszás, a vízilabda vagy a kispályás labdarúgás.

A fesztivál ideje alatt a strandbelépést a heti karszalaggal rendelkezőknek az EFOTT biztosítja, a napijegyesek pedig kedvezményes 500 Ft-os áron válthatnak belépőjegyet. A két gyönyörű egykori villalakó, Anikó és Gigi nemrégiben ki is próbálta a szolnoki strandot, amelynek egyik medencéjében – igaz önszántukon kívül – meg is mártóztak.

Az évről évre más helyszínen megrendezett fesztivál szervezői nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy megismertessék a fesztivál vendégeivel a régió jellegzetes ételeit és italait. A remek találkahelyként is funkcionáló EFOTT BORAGORA 2011-ben a Balaton-borrégió mellett többek között a szekszárdi és a tokaji borvidékeket is bemutatja. További érdekesség, hogy a fiatalok mobilmárkája, a djuice és az EFOTT együttműködésének köszönhetően a látogatók Szolnokon is kipróbálhatják vitakészségüket az U26 Vitaszínházban, illetve videóújságírókká válhatnak az U26 Média Workshop-ban. Így az idei EFOTT a felhőtlen szórakoztatás és a sportos aktivitások mellett a kulturális és technikai témák iránt érdeklődőknek is kínál bőven programlehetőségeket. 

Az idei EFOTT újdonsága lesz a TakarékPont Csendes Falu is, ahol olyan zenészek adnak csendben koncertet, mint Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor, a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duo vagy Jamie Winchester. Magyarországon volt már példa ún. „silent" diszkóra, de koncertre eddig soha. Az Angliából származó ötlet új kihívást jelent a zenészek számára is. 

Jótékonyság és tehetséggondozás. Ez az idei EFOTT két legfontosabb jelszava a felhőtlen szórakoztatás mellett. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója egy hét szabadságról, jókedvről és kiváló zenei programokról szól. A fesztivál szervezői azonban ebben az évben több nemes célt is kitűztek zászlajukra. A legnagyobb és legrégebbi hallgatói fesztivál szervezői ebben az évben nagy hangsúlyt fektetnek a sérült emberek támogatására és a fiatal zenei tehetségek felkarolására. 

A fiatalok mobilmárkája, a djuice segítségével pedig a jövő reménységei is felléphetnek a fesztiválon. A Nem Adom Fel Alapítványt egy információs SMS számmal segítik, illetve teret biztosítanak a feltörekvő együtteseknek a rendezvény ideje alatt. Már az összes hálózatról elérhető az az emelt díjas szám, amelyre mindössze az „EFOTT" szót kell SMS-ben elküldeni annak, aki a fesztiválról exkluzív információhoz szeretne jutni, és egyben támogatni szeretné a Nem Adom Fel Alapítványt. A 06-90-642-000-es számra küldött SMS ára bruttó 315 Ft. Az SMS üzenetekből befolyt nettó összeget az EFOTT Kft. teljes mértékben a Nem Adom Fel Alapítvány részére utalja át. Minden századik SMS beküldő fesztiválbérletet nyer, ráadásul 30 myLife ponttal gazdagodnak a főtámogató fejlődésösztönző programjában, a myLife-ban regisztrált fiatalok, ha az EFOTT-tól kapott válasz SMS-t felmutatják a mobilmárka ügyfélpontján. Az alapítvány sérült tagjaiból álló Nemadomfel Együttes színpadra áll a djuice által támogatott fesztivál 0. napján a nagyszínpadon, meghálálva az emberek segítségét. A fesztivál és a főtámogató egyaránt fontosnak tartja, hogy megmutathassák magukat a feltörekvő együttesek is. Így a djuice az EFOTT-tal közösen útjára indított egy tehetséggondozó programot, amelynek segítségével Szolnokon minden délután egy-egy fiatal banda léphet fel, valódi fesztiválkörnyezetben. A zenekaroknak, akik nem kapnak lehetőséget a fesztiválon, nincs okuk a csalódottságra, hiszen az U26 Clubshop-ban egész évben folytatódik a tehetséggondozás. 

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük