2022.június.27. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sport, gasztronómia, újdonságok az idei EFOTT-on!

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52008"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/x_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Napfény, Tisza, zenei ínyencségek, fesztiválújdonságok és rengeteg sport.  A djuice főtámogatásával megvalósuló Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója az egyetlen fesztivál, ahol nem csak a koncertek, hanem a sportolási lehetőségek is fontos szerepet töltenek be a programban. Így Szolnok-Tiszaligeten garantáltan nem az alvásé lesz a főszerep jövő héten. </p><p> 

Napfény, Tisza, zenei ínyencségek, fesztiválújdonságok és rengeteg sport.  A djuice főtámogatásával megvalósuló Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója az egyetlen fesztivál, ahol nem csak a koncertek, hanem a sportolási lehetőségek is fontos szerepet töltenek be a programban. Így Szolnok-Tiszaligeten garantáltan nem az alvásé lesz a főszerep jövő héten.

 

Napfény, Tisza, zenei ínyencségek, fesztiválújdonságok és rengeteg sport.  A djuice főtámogatásával megvalósuló Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója az egyetlen fesztivál, ahol nem csak a koncertek, hanem a sportolási lehetőségek is fontos szerepet töltenek be a programban. Így Szolnok-Tiszaligeten garantáltan nem az alvásé lesz a főszerep jövő héten.

 

A változatos zenei kínálat mellett rengeteg sportprogrammal várja a fesztiválozókat hazánk legnagyobb hallgatói rendezvénye. A Liget Termálstrand és élményfürdőben, illetve a sport helyszíneken az EFOTT ideje alatt minden nap 11:00 és 20:00 óra között frissítő reggeli kocogáson, kispályás focimeccseken és zumba órákon is részt vehetünk, de lesz lábtenisz, aerobik, valamint frizbee és bootbag, illetve lengőteke is. Csütörtökön az extrém zsákolásoké lesz a főszerep, pénteken pedig sor kerül az EFOTT Kupára, amelyben a vállalkozó kedvűek olyan sportágakban mérkőzhetnek meg, mint a röplabda, az úszás, a vízilabda vagy a kispályás labdarúgás.

A fesztivál ideje alatt a strandbelépést a heti karszalaggal rendelkezőknek az EFOTT biztosítja, a napijegyesek pedig kedvezményes 500 Ft-os áron válthatnak belépőjegyet. A két gyönyörű egykori villalakó, Anikó és Gigi nemrégiben ki is próbálta a szolnoki strandot, amelynek egyik medencéjében – igaz önszántukon kívül – meg is mártóztak.

Az évről évre más helyszínen megrendezett fesztivál szervezői nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy megismertessék a fesztivál vendégeivel a régió jellegzetes ételeit és italait. A remek találkahelyként is funkcionáló EFOTT BORAGORA 2011-ben a Balaton-borrégió mellett többek között a szekszárdi és a tokaji borvidékeket is bemutatja. További érdekesség, hogy a fiatalok mobilmárkája, a djuice és az EFOTT együttműködésének köszönhetően a látogatók Szolnokon is kipróbálhatják vitakészségüket az U26 Vitaszínházban, illetve videóújságírókká válhatnak az U26 Média Workshop-ban. Így az idei EFOTT a felhőtlen szórakoztatás és a sportos aktivitások mellett a kulturális és technikai témák iránt érdeklődőknek is kínál bőven programlehetőségeket. 

Az idei EFOTT újdonsága lesz a TakarékPont Csendes Falu is, ahol olyan zenészek adnak csendben koncertet, mint Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor, a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duo vagy Jamie Winchester. Magyarországon volt már példa ún. „silent" diszkóra, de koncertre eddig soha. Az Angliából származó ötlet új kihívást jelent a zenészek számára is. 

Jótékonyság és tehetséggondozás. Ez az idei EFOTT két legfontosabb jelszava a felhőtlen szórakoztatás mellett. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója egy hét szabadságról, jókedvről és kiváló zenei programokról szól. A fesztivál szervezői azonban ebben az évben több nemes célt is kitűztek zászlajukra. A legnagyobb és legrégebbi hallgatói fesztivál szervezői ebben az évben nagy hangsúlyt fektetnek a sérült emberek támogatására és a fiatal zenei tehetségek felkarolására. 

nemadomfel.thumbnailA fiatalok mobilmárkája, a djuice segítségével pedig a jövő reménységei is felléphetnek a fesztiválon. A Nem Adom Fel Alapítványt egy információs SMS számmal segítik, illetve teret biztosítanak a feltörekvő együtteseknek a rendezvény ideje alatt. Már az összes hálózatról elérhető az az emelt díjas szám, amelyre mindössze az „EFOTT" szót kell SMS-ben elküldeni annak, aki a fesztiválról exkluzív információhoz szeretne jutni, és egyben támogatni szeretné a Nem Adom Fel Alapítványt. A 06-90-642-000-es számra küldött SMS ára bruttó 315 Ft. Az SMS üzenetekből befolyt nettó összeget az EFOTT Kft. teljes mértékben a Nem Adom Fel Alapítvány részére utalja át. Minden századik SMS beküldő fesztiválbérletet nyer, ráadásul 30 myLife ponttal gazdagodnak a főtámogató fejlődésösztönző programjában, a myLife-ban regisztrált fiatalok, ha az EFOTT-tól kapott válasz SMS-t felmutatják a mobilmárka ügyfélpontján. Az alapítvány sérült tagjaiból álló Nemadomfel Együttes színpadra áll a djuice által támogatott fesztivál 0. napján a nagyszínpadon, meghálálva az emberek segítségét. A fesztivál és a főtámogató egyaránt fontosnak tartja, hogy megmutathassák magukat a feltörekvő együttesek is. Így a djuice az EFOTT-tal közösen útjára indított egy tehetséggondozó programot, amelynek segítségével Szolnokon minden délután egy-egy fiatal banda léphet fel, valódi fesztiválkörnyezetben. A zenekaroknak, akik nem kapnak lehetőséget a fesztiválon, nincs okuk a csalódottságra, hiszen az U26 Clubshop-ban egész évben folytatódik a tehetséggondozás. 

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.