2014. január 4-én (szombaton) este 19 órakor St. Martin újévköszöntő évadnyitó ünnepi koncertje a százhalombattai „MATRICA" Múzeumban! Új koncert, régi barátok – 21. LEMEZ!

 

2014. január 4-én (szombaton) este 19 órakor St. Martin újévköszöntő évadnyitó ünnepi koncertje a százhalombattai „MATRICA" Múzeumban! Új koncert, régi barátok – 21. LEMEZ!

 

Közel egy évtizede, hogy az arany-platina- és gyémántlemezes, eMeRTon-díjas művész koncertezik a római kori település nevét viselő „Matrica" Múzeum (ejtsd: mátrika) falai között. A Múzeum, mely nem „matricákat" rejt, hanem a település több ezeréves történelmi múltjának emlékekeit. St. Martin olyan sajátos zenei világba kalauzolja a közönséget, ahol most a Syrinx kap főszerepet.

 

A meséktől szebb az élet!

Elkészült St. Martin huszonegyedik lemeze. Már a címe is sejtelmes: St. Martin és Syrinx. Ki az, mi az a Syrinx? Duett hangzás, miért, kivel? Ezen a lemezen a korábbiaknál nagyobb szerepet kap a pánsíp és a szaxofon kicsit háttérbe szorul. Összesen tizenegy dal szerepel rajta, amiből három olyan, amit még soha, sehol nem hallhattunk tőle. A lemezen hallható St. Martintól egy nagyon szép karácsonyi dal is melyet duettben ad elő a kilenc esztendős Tabatabai Nejad Flórával.

 

Egyre több zenész állítja, hogy a 21. században az informatika világában nem érdemes, nem lehet lemezt kiadni, hiszen aki akarja, úgyis letölti magának a dalokat az internetről. St. Martin szerint azonban egy új „CD megjelenése egy gyűrűbe zárt fénykorong, tanúsítvány, hiteles szignó a mögöttem, az immáron ölbe tett kézzel nézelődő idő mutatványa! Eltöltött éveim színesen megélt eredménye."

 

Az élő koncertet, ahol személyesen találkozhat a közönséggel azonban ő is egy kicsit jobban szereti. „A legnagyobb megtiszteltetés egy előadónak a közönség közvetlen közelében lenni. Láttam már könnyes szeműt, vidámat és lelkendezőt, idősebbet, fiatalt – mondja. – Olyat, aki véleményt formál, a legfrissebb koncertélményét beültetve saját, akár meghökkentő, olykor rózsaszín mesevilágába. Részese lettem életének!"

 

A lemez megjelenését koncertsorozat követi. A jubileum többszörösen is jelen van St. Martin életében, hisz 21 lemeze jelent meg és 20 éves pályafutását is most ünnepli.

 

A százhalombattai koncert mindig különleges élményt nyújt a közönségnek a több ezer éves múlt emlékei között. A koncert helyszín a Múzeum a Galériája, ahol az éppen a száz évvel ezelőtt születtet Márton Béla helyi festőművész emlékkiállítása látható.

A koncerten a pánsíp mellett a művész kedvenc hangszereit is megszólaltatja, így a múltból egész a jelenig tartó zenei utazást is kínál. Meglepetésként az idén is vendég érkezik St. Martinnal.

 

Ezzel a koncerttel kívánnak mindenkinek sikeres Új Esztendőt a múzeum munkatársai!

 

Jegyek: 3200. – Ft-os áron vásárolhatók a helyszínen és elővételben Százhalombattán,

valamint az InterTicket országos jegyirodai hálózatán és a www.jegy.hu címen online bankkártyás fizetéssel.

 

2014. január 4. 19:00

St. Martin koncert

Százhalombatta „MATRICA" Múzeum

 

www.matricamuzeum.hu

www.stmartin.hu

www.facebook.com/matricamuzeum

 

Lantai József