Közös eseményen tartják meg a Magyar Innovációs TechShow-t, a Central European Startup Awards díjkiosztó gáláját, a Fintech&Sales Demo Day-t és a 21. Körkapcsolás konferenciát.

 

Közös eseményen tartják meg a Magyar Innovációs TechShow-t, a Central European Startup Awards díjkiosztó gáláját, a Fintech&Sales Demo Day-t és a 21. Körkapcsolás konferenciát.

 

Négy egymást kiegészítő eseménynek ad otthont a Grund 2014. május 30-án.

A Mobilitás és Multimédia Klaszter immár hatodik alkalommal rendezi meg a Magyar Innovációs TechShow (angol nevének rövidítésével HITS) kiállítást, idén karöltve a Central European Startup Awards díjkiosztó gálájával, az OTP Hungaro-Projekt által szervezett Fintech&Sales Demo Day-jel, valamint a Magyar Projektmenedzsment Szövetség 21. Körkapcsolás konferenciájával.

 

A HITS célja, hogy egy inspiratív platformot teremtsen Magyarország és a közép-kelet-európai régió legkiemelkedőbb új info-kommunikációs termékei és szolgáltatásai számára, hogy bemutatkozzanak a startup szcéna, az iparági szereplők, a hazai és nemzetközi befektetők, a média és az érdeklődő nagyközönség előtt. A kiállítók kiválasztási folyamta az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően történik: az eseményt szervező MMKlaszter idén is nyílt felhívásban kereste az ország legizgalmasabb új tech fejlesztélseit. A független szakmai zsűri által legjobbnak ítélt 15 jelentkező május 30-án, egységes dizájnú standokon, illetve a rendezvény nagyszínpadán egy rövid prezentációban mutathatja be projektjét. A HITS főszponzora 2009 óta a Magyar Telekom, 2014-ben kiemelt támogatója az AVEC Csoport.

 

Május 2-ig lehetett nevezni Magyarország egyik legfontosabb tech eseményére, a Magyar Innovációs TechShowra (HITS), az esemény részeként tartott Fintech&Sales Demo Day-re és az első Central European Startup Awards-ra (CESA). A hazai digitális ipar leginnovatívabb új fejlesztéseit bemutató TechShow egyetlen eseménnyé olvad össze 2014. május 30-án az első CESA díjkiosztó gálájával, a startup cégeket és a velük partneri kapcsolatot kereső nagyvállalatokat összekötő Fintech&Sales Demo Day-jel, valamint a 21. Körkapcsolás konferenciával. A közösen tartott társrendezvényekben teljesedik ki a Startup Tavasz rendezvénysorozat, melynek célja erősíteni Budapest mint startup központ szerepét a közép-európai régióban.

 

A 2014-es HITS különlegessége, hogy az esemény egyszerre kerül megrendezésre egy új regionális ambíciójú kezdeményezés, a Central European Startup Awards (CESA) díjkiosztó gálájával. A Startup Awards koncepciója 2012-ben született meg az észak-európai régióban. A 2014. májusban lezajló második Nordic Startup Awards-ot idén testvér-rendezvényként követi az első CESA, melynek célja hogy közelebb hozza egymáshoz a közép-kelet-európai országok startup ökoszisztémáit, továbbá hogy hidat építsen a két régió szereplői között. A közép-európai és az észak-európai rendezvénynek közösek a szervezői, a tanácsadó-testülete, továbbá a zsűritagok egy része is. A verseny a régió országait felölelő kampány keretében keresi hat kategóriában a legkiemelkedőbb szereplőket: startup-okat, alapítókat, befektetőket, fejlesztőket, designereket és szolgáltatókat. Az egyes országok nyerteseinek kihírdetését követően a 2014. május 30-i díjkiosztó gálán adják át a közép-kelet európai régió legjobbjainak járó díjakat. A CESA fő partnerei és támogatói a Nemzeti Innovációs Hivatal, a Design Terminal, a White Summers Caffee & James, LLP, a Misys és a Ustream.

 

Különleges lehetőséget kínál a május 30-i esemény résztvevői számára az OTP Hungaro-Projekt, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség és a Kárpát Régió Üzleti Hálózat Zrt. által szervezett, az Fintech&Sales Demo Day, amelynek célja, hogy közös platformot teremtsen az új technológiai megoldásokat kínáló startup cégek, spinoff vállalatok és KKV-k, illetve a velük partneri kapcsolatot kereső nagyvállalatok számára. Az idei Demo Day-en elsősorban az innovatív pénzügyi megoldásokat, illetve a nagyvállalati értékesítést és marketinget támogató megoldásokat keresők és kínálók találhatnak egymásra. A Demo Day-re szintén május 2-ig lehetett jelentkezni a HITS honlapján. A Fintech&Sales Demo Day főszponzora az OTP Mobil.

 

A társrendezvények negyedikének, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség 21. Körkapcsolás konferenciájának célja a startupok, nagyvállalatok és kormányzati szervek vezetői közötti párbeszéd erősítése, és a legsikeresebb startup projektmenedzsment technikák bemutatása. A Körkapcsolás gyémánt fokozatú partnere a T-Systems Magyarország.

 

A május 30-i rendezvény-együttes a számos hazai szakmai szervezet összefogásában, a Nemzeti Innovációs Hivatal kezdeményezésére született Startup Tavasz rendezvénysorozat záróeseménye, ahol a Startup Tavasz keretében április elején lezajlott verseny tíz győztese is bemutatja, hogy mekkorát lépett előre projektjével a verseny két köre között.

 

Magyarország egyik legfontosabb TECH eseménye, a Magyar Innovációs TechShow. Itt körülbelül 15-20, már bemutatható, és akár kipróbálható prototípussal rendelkező startup kaphat esélyt a bemutatkozásra és kiállításra. Az esemény óriási siker nem csak a startupok, de a laikus érdeklődők számára is, hiszen itt tényleg kézzel fogható, kipróbálható mindaz, amiről csak az újságokban vagy a tévében lehet hallani!

A Fintech&Sales Demo Day, amit az ország egyik vezető EU-s és pénzügyi tanácsadó cége, az OTP Hungaro-Projekt szervez meg, ezzel szemben elsősorban fintech és sales/marketing IT megoldásokat vár. Az esemény több szempontból is egyedülálló: a kiválasztott 10 döntős számára egy egész hónapos, hazai és nemzetközi coachokkal segített pitch tréningen túl, megadatik az a lehetőség, hogy az OTP Mobil, Misys és Mastercard előtt prezentálhassanak. Nem titkolt célja a szervezőknek, hogy a legjobbak számára ezt üzleti kapcsolatokká és akár szakmai befektetéssé alakítsa a későbbiekben!

Mindkét eseményre vonatkozóan a kiállító és/vagy prezentáló startupokat független, szakmai és pénzügyi befektetőkből álló zsűri választja majd ki.

 

A rendezvény tudatos helyszínválasztásáról szólva Málnay Barnabás, a HITS főszervezője és a CESA társ-szervezője elmondta:

„Nem véletlen, hogy az eseményeink helyszínéül Budapest nemrég még rosszhírű környékének számító, az elmúlt időkben azonban feltartóztathatatlanul magára találó negyedének egyik új kult-helyét, a Grundot választottuk. Ezzel amellett tettük le a garast, hogy Londonhoz hasonlóan Budapesten is az egyik legszegényebb negyedből fog kinőni a legpezsgőbb startup központ. Erre utaló jelként értelmezzük, hogy amiként az angol fővárosban a korábban a nyomor és bűnözés, ma pedig a startup zsongás szinonimájaként ismert East London szívében nyitotta meg két évvel ezelőtt tech központját és közösségi terét a Google, Budapesten az amerikai cég a Grund-ot választotta ugyanerre a célra. Május 30-án eseményeink mellett egyébként a Google saját smart tech kiállítását is megtekinthetik majd a látogatók".

 

A nyóckerből Európa startup fővárosába vezet az út!

2014. május 30.

Grund

Budapest, VIII. kerület, Nagytemplom utca 30

 

http://techshow.mmklaszter.com/hu/

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük