2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Évi több milliárd forintot is megtakaríthatnak a nyomtatáson a hazai KKV-k

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80611"><img class="image image-preview" src="/files/images/Officejet%20Pro%20X%20551dw%20foto%201.preview.jpg" border="0" width="467" height="311" /></a></span>Évi több milliárd forint költségmegtakarítást eredményezhetne a hazai KKV szektor számára amennyiben a cégek működésüknek megfelelő nyomtatási technológiára váltanának. Míg a 15 felhasználó feletti, illetve a nagyvállalati környezetben a lézernyomtatás sok esetben továbbra is a megfelelő választás, a kisvállalkozások számára a legfejlettebb tintasugaras technológia akár a felére is csökkentheti a nyomtatási költségeket. </p> <p> 

Évi több milliárd forint költségmegtakarítást eredményezhetne a hazai KKV szektor számára amennyiben a cégek működésüknek megfelelő nyomtatási technológiára váltanának. Míg a 15 felhasználó feletti, illetve a nagyvállalati környezetben a lézernyomtatás sok esetben továbbra is a megfelelő választás, a kisvállalkozások számára a legfejlettebb tintasugaras technológia akár a felére is csökkentheti a nyomtatási költségeket.

 

Évi több milliárd forint költségmegtakarítást eredményezhetne a hazai KKV szektor számára amennyiben a cégek működésüknek megfelelő nyomtatási technológiára váltanának. Míg a 15 felhasználó feletti, illetve a nagyvállalati környezetben a lézernyomtatás sok esetben továbbra is a megfelelő választás, a kisvállalkozások számára a legfejlettebb tintasugaras technológia akár a felére is csökkentheti a nyomtatási költségeket.

 

A nyomtatással kapcsolatos kiadásokat a nyomtató beszerzési ára, a kellékanyag, az energia-felvétel, a papírfelhasználás és a karbantartási-költségek határozzák meg. Költségcsökkentés csupán minőségi vagy mennyiségi kompromisszumokon keresztül volt elérhető, mint a színes nyomtatás csökkentése vagy a nyomtatás számának korlátozása.

 

A nyomdaiparban már bizonyított technológia adoptálásával a HP Officejet Pro X nyomtatócsalád forradalmi változásokat hoz az irodai nyomtatás területére. Az új technológiának köszönhetően kategóriájában jelentősen tudja növelni az eddig megszokott nyomtatási sebességet, miközben a költségek csökkentéséről is gondoskodik. A HP Officejet Pro család a kisirodai lézernyomtatók oldalankénti költségeinek akár feléért képes minőségben egyenértékű nyomatok készítésére. Ezen túlmenően a HP Officejet Pro X színes nyomtató sorozata a HP PageWide technológiájának köszönhetően akár 70 irodai minőségű oldal nyomtatására is képes percenként.

 

A HP Magyarország számításai szerint a 10-49 főt foglalkoztató hazai kisvállalkozások átlagosan havi 3000 oldal nyomtatási teljesítmény mellett az Officejet Pro X technológiájának köszönhetően havonta akár 17 000 forintot is megspórolhatnak a kisirodai lézernyomtatókkal szemben, miközben havi 2 órával kevesebb idő telne el nyomtatással. Ennek eredményeként az idehaza működő több mint 30 000[1] kisvállalkozás havi szinten akár fél milliárd forint költséghatékonyságot is elérhetne. 

 

A HP PageWide technológia lényege, hogy miközben a papír mozog, a lapszélességű nyomtatófej stabilan áll, ennek köszönhető a gyorsan és halkan megszülető eredmény. Mivel nyomtatás közben az egyedüli mozgó alkatrészeket a laptovábbító mechanika jelenti, így a készülék hosszú távú megbízhatósága is adott.

 

A HP PageWide technológián alapulnak a vállalati felhasználásra fejlesztett legújabb HP OfficeJet Enterprise X tintasugaras nyomtatócsalád tagjai is. A HP Officejet Enterprise Color X555 ás X585 sorozatok egyesítik a HP vállalati lézernyomtatók által nyújtott sokrétű tudást a PageWide technológia forradalmi megoldásaival. Ennek köszönhetően a megbízhatóság és a széleskörű alkalmazhatóság mellett, a HP OfficeJet Enterprise X nyomtatók képesek akár kétszer akkora sebességgel és fele akkora lapköltséggel működni, mint a hasonló teljesítményű lézernyomtatós társaik. A HP OfficeJet Enterprise X termékek ugyancsak képesek a 70 irodai minőségű oldal percenkénti nyomtatására.

 

„A KKV szektor szereplőinek érdemes újragondolni a mindennapi nyomtatásról alkotott véleményüket és átértékelni milyen termékre van szükségük a cégük költségeinek és hatékonyságának optimalizálásához. A legújabb tintasugaras termékek sok esetben nyújtanak kedvezőbb alternatívát a megszokott lézernyomtatókkal szemben." – mondta Takáts Kristóf, a HP vezérigazgató-helyettese.

 

 


[1] 10-49 fős cégek száma 31 200  (forrás: KSH, 2012)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.