2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tedd le! Most!

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80613"><img class="image image-preview" src="/files/images/teddlre.preview.jpg" border="0" width="465" height="315" /></a></span>Eljött az idő, hogy a Dumaszínház helyiségei után a humoristái is füstmentesek legyenek, ezért úgy döntöttek, hogy 2014. május 28-án közösen szabadulnak meg a káros szenvedélyüktől.</p> <p> 

Eljött az idő, hogy a Dumaszínház helyiségei után a humoristái is füstmentesek legyenek, ezért úgy döntöttek, hogy 2014. május 28-án közösen szabadulnak meg a káros szenvedélyüktől.

 

Eljött az idő, hogy a Dumaszínház helyiségei után a humoristái is füstmentesek legyenek, ezért úgy döntöttek, hogy 2014. május 28-án közösen szabadulnak meg a káros szenvedélyüktől.

 

2014. május 25-től a Dumaszínház Tedd le! Most! címmel kampányt indított, mely a dohányzásról való leszokást támogatja. Saját facebook oldalán június 5-ig, naponta teszi közzé a dohányzásról leszokni kívánó és az őket támogató „füstmentes" humoristáinak üzenetét. A stand-upos fiúk sajtótájékoztató keretében is megosztották a motivációikat.

 

„Többet dohányoztam életemben, mint amennyit nem. Két évig nem cigiztem, majd kezdtem szép lassan visszaszokni. Először csak akkor gyújtottam rá, mikor alkoholt fogyasztottam, de egy idő után azt vettem észre, hogy egyre többet iszom, csak hogy rágyújthassak. Aztán idegességemben gyújtottam rá – észrevettem, hogy egyre többet idegeskedem… Az lett a vége, hogy újra dohányossá váltam, de ennek most szeretnék végleg véget vetni" – mondta Janklovics Péter.

 

A füstölő stand-uposok közül többen régóta próbálkoznak már letenni a cigarettát, több-kevesebb sikerrel. Csenki Attila 19 éves kora óta kocadohányos. Az eseményen elmondta, hogy nagyon szeret dohányozni sőt, sportolás után esik legjobban neki a cigaretta. Hétéves kislánya viszont kifejezetten utálja, ha az apukájának füstszaga van. – A kislányom előtt egyáltalán nem gyújtok rá, és ha megérzi rajtam a szagot, nem tudom megmagyarázni neki, hogy miért csinálom – mondta Csenki.

 

Az eseményt Aranyosi Péter moderálta, aki maga nem dohányzik, de gyerekkorában buliból kipróbálta a cigarettát. – Hét-nyolc évesen egy barátommal gyújtottunk rá. Anyám megtudta és azt mondta, ha még egyszer meglátja az égő végét dugja a számba. Ennek, és az apám részéről beígért verésnek megvolt a visszatartó ereje – sztorizott Aranyosi.

 

A módszer, amivel a humoristák megpróbálnak füstmentessé válni nem csodaszer, de az elmúlt harminc évben már millióknak segített leszokni. A módszer egy egynapos pszichoterápia, ahol bemutatják a nikotinfüggőség kémiai oldalát. A kémiai és biológia folyamatokon túl a pszichológiai függőséggel is foglalkoznak és tisztába teszik azokat a tévhiteket, melyek minden dohányost lelki fogságban tartanak. A dohányos dumások bíznak benne, hogy nekik is sikerül végleg letenni a cigarettát, és a facebookon addig is mindenkit arra biztatnak, hogy kövessék a példájukat és próbáljanak leszokni a dohányzásról.

 

http://dumaszinhaz.hu/hir/tedd-le-most/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.