A Schneider Electric Szigetszentmiklósi Regionális Elosztóközpontjában szervezett ünnepélyes aláíráson a kormányt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt.-t Spilkó József vezérigazgató és Julio Rodriguez, a vállalat globális műveletekért felelős ügyvezető alelnöke képviselte.

A Schneider Electric Szigetszentmiklósi Regionális Elosztóközpontjában szervezett ünnepélyes aláíráson a kormányt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt.-t Spilkó József vezérigazgató és Julio Rodriguez, a vállalat globális műveletekért felelős ügyvezető alelnöke képviselte.

A stratégiai együttműködés keretében a Schneider Electric vállalta, hogy megerősíti aktív szerepvállalását a magyar gazdaság fenntartható és versenyképes növekedése érdekében, és az elkövetkező években törekszik hazai gyártó- és szolgáltatótevékenységének további bővítésére. A megállapodás keretében a felek célul tűzték ki további munkahelyek teremtését, az újonnan felvételre kerülő alkalmazottak képzésének támogatását, valamint az innováció és kutatás-fejlesztés szerepének erősítését.

 

„Büszkék vagyunk, hogy a Schneider Electric magyarországi jelenléte, szakértelmünk és az energiahatékonyság terén mutatott elhivatottságunk elismeréseként stratégiai partnerek lehetünk a magyar kormány energiahatékonysági törekvéseiben. A vállalat több mint 60 éves magyarországi történelme során folyamatos növekedést produkál és meghatározó munkaadó hazánkban: budapesti központjában, gyöngyösi, zalaegerszegi továbbá kunszentmiklósi gyáraiban és szigetszentmiklósi nemzetközi logisztikai központjában közel 1500 főt foglalkoztat. Az aláírás helyszínéül szolgáló, 18 országot kiszolgáló Regionális Elosztóközpont napi 338 millió forintos forgalmat bonyolít; a termékek Közép-Kelet Európa, Balkán és Izrael logisztikai territóriumon belüli elosztásának lebonyolításával, valamint kis- és középfeszültségű berendezések adaptálásával foglalkozik. A partnerség keretében arra törekszünk, hogy ellátási láncunkban fokozottan együttműködjünk a hazai beszállítókkal – hangsúlyozta Spilkó József vezérigazgató a társaság magyarországi jelenléte kapcsán.

 

„A Schneider Electric vállalat fejlődése, magyarországi jelenléte és a jövőre vonatkozó tervei nagyon jól illeszkednek gazdaságpolitikai céljainkhoz. A cég hozzájárul a gazdaság növekedéséhez, a foglalkoztatottság bővítéséhez és az élenjáró technológiák alkalmazásával az innovációhoz. Kijelenthetem, hogy minden érintett fél nyert a megkötött stratégiai együttműködésekkel: nyertek azok a nagyvállalatok, amelyek a kölcsönös bizalom alapján bővítették magyarországi termelésüket, az az 5500 magyar munkavállaló, aki az újonnan létrejött munkahelyeken helyezkedett el. Nyertek azok a magyar kis- és középvállalkozások, amelyek a nagyvállalatok beszállítóivá váltak, és mindezek révén nyert a magyar kormány is, hiszen ezek az eredmények hozzájárultak a gazdasági növekedéshez, a foglalkoztatottság emeléséhez, versenyképességünk javításához" – fejtette ki beszédében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

 

„A Schneider Electric számára kiemelt fontosságú, hogy hozzájáruljon a magyar gazdaság exporttevékenységének növekedéséhez és tovább erősítse Magyarország villamosipari szerepét. A Schneider Electric Csoport jövőbeni fejlődésének meghatározó bázisaként tekint Magyarországra, ahol a gyárakban végzett termelési tevékenység és a vezetők nemzetközi tapasztalata, szaktudása mind a gazdasági fellendülés mozgatórugói. Európai viszonylatban Magyarországon található a Csoport negyedik legjelentősebb ipari központja, a Regionális Elosztóközpont pedig hamarosan a harmadik logisztikai kulcsplatformunkká lép elő. Vállalatunk az energiamenedzsment számos területén kínál integrált megoldásokat, az energiafelügyeleti és épületautomatizálási rendszerektől egészen az ipari folyamatokat átfogó architektúrákig. A kormánnyal közösen egy olyan, az energiafogyasztás mérésére és felügyeletére irányuló pilot projektet indítunk, amely lehetőséget teremt az általunk kínált értékek bemutatására." – mondta Julio Rodriguez, a vállalat globális műveletekért felelős ügyvezető alelnöke.