Közel száz fiatal szereplésével fergeteges klipforgatás zajlott a Görzenálon. Az Animal Cannibals csapata pneumobilon gurult a helyszínre, és ahogy az egyelőre még titkos dalszövegből kiderül, néha már ők maguk is sűrített levegőt lélegeznek.

 

Közel száz fiatal szereplésével fergeteges klipforgatás zajlott a Görzenálon. Az Animal Cannibals csapata pneumobilon gurult a helyszínre, és ahogy az egyelőre még titkos dalszövegből kiderül, néha már ők maguk is sűrített levegőt lélegeznek.

 

A Bosch Rexroth vállalatok 2013 májusában immár hatodik alkalommal rendezik meg nagy sikerű Pneumobil versenyüket. A futamokra 5 ország 41 csapata jelentkezett azért, hogy saját építésű léghajtányával Egerben bebizonyítsa, nem hiába szánt minden szabadidőt a vizsgák és a tanórák között a pneumobilok építésére. Az idei versenyt megelőző időszak azonban jó pár meglepetést tartogat a jelentkezők és szurkolótáboruk számára egyaránt, hiszen a könnyebb műfajban is próbára tehetik képességüket: a beharangozó kampány után most egy klipforgatás teszi emlékezetessé a felkészülést. A rendezvényt népszerűsítő őszi egyetemi Garázsbulik legjobb pillanatairól videófelvételek készültek, így az Animal Cannibals szombaton forgatott budapesti klipjéből, valamint a roadshow legemlékezetesebb momentumaiból készül el a várva várt szerzemény, melyet májusban a nagyközönség is láthat, hallhat. A feladat nem más, mint Bosch Rexroth pneumatikus elemekkel rendelkező, környezetkímélő, alternatív hajtású jármű tervezése és kivitelezése, s a legújabb telemetria versenyszámban, az ipari tendenciáknak megfelelően a járművek villamos vezérlési, megjelenítési és táv-beavatkozási megoldásainak bemutatása és alkalmazása a hosszú távú versenyszám során. A versenykiírásnak mindenben megfelelő járgányok a májusi viadalon mérkőznek meg egymással. Az elkészült léghajtányok az említett, telemetria versenyszámon kívül az évek óta megszokott versenyszámokban is összemérik teljesítményüket: díjazzák a megtett legnagyobb távolságot, de eredményt hirdetnek ügyességi és gyorsulási kategóriákban is. Ahogyan az előző években, úgy ezúttal is a legfontosabb értékelési szempont a járművek műszaki eredetisége és a kivitelezés technikai színvonala lesz.

 

„Kissé szokatlannak tűnhet, hogy egy a műszaki tudástranszfert és az innovációs kreativitást hangsúlyozó konstrukciós versenyt miért egy videóklippel népszerűsítünk. Nos, az idén immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi versenyünk egyik fontos és kiemelkedő célja, hogy a világnak, a hétköznapi embereknek is megmutassuk, hogy a mérnökök nem elefántcsonttoronyban üldögélő csodabogarak, hanem kreatív, sokszor nemzetközi kitekintéssel bíró, csapatmunkában is együttműködni képes, trendi fiatalok. Bízunk benne, hogy a több száz fiatal érdeklődő részvételével leforgatott klip és a hamarosan debütáló slágerszöveg is támogatja ez irányú törekvéseinket." – nyilatkozta Gödri István, az egri Bosch Rexroth Pneumatika Kft. ügyvezető igazgatója.

  www.pneumobil.hu

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük