2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

SymbioCity konferencia – Green Sweden Program 2012

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/60295"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image26_3.thumbnail.jpg" border="0" width="92" height="100" /></a></span>Magyarországon első alkalommal került megrendezésre a svéd kezdeményezésen alapuló SymbioCity konferencia, amely egyben az immár tradicionális Green Sweden program idei első állomása is. A rendezvény a Budapesti Svéd Nagykövetség, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, valamint hat, hazánkban működő svéd vállalat közös munkájának eredménye.

image26 3.thumbnailMagyarországon első alkalommal került megrendezésre a svéd kezdeményezésen alapuló SymbioCity konferencia, amely egyben az immár tradicionális Green Sweden program idei első állomása is. A rendezvény a Budapesti Svéd Nagykövetség, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, valamint hat, hazánkban működő svéd vállalat közös munkájának eredménye.

image26 3.thumbnailMagyarországon első alkalommal került megrendezésre a svéd kezdeményezésen alapuló SymbioCity konferencia, amely egyben az immár tradicionális Green Sweden program idei első állomása is. A rendezvény a Budapesti Svéd Nagykövetség, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, valamint hat, hazánkban működő svéd vállalat közös munkájának eredménye.

A SymbioCity a fenntartható városi fejlődést középpontba állító svéd program. A koncepció különös figyelmet szentel azoknak az összefüggéseknek és szinergiáknak, amelyek egy modern város különböző ellátási és működtetési folyamatai között fellépnek, és amelyek megfelelő összekapcsolása nemcsak környezeti, hanem gazdasági előnyökkel is jár.

A SymbioCity projektet a svéd kormány kiemelten támogatja. Ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy idén Eva Walder, Svédország kereskedelmi ügyeiért felelős helyettes államtitkára képviselte az országot mind a sajtótájékoztatón, mind a konferencia megnyitóján. A magyar kormányt Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár, a fővárost pedig Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes képviselte a rendezvényen.

Idén a SymbioCity területei közül négyet emeltünk ki. Svéd és magyar példákon keresztül mutattuk be, hogyan lehet a városok energiafogyasztását csökkenteni; a fenntartható fejlődéshez hogyan járul hozzá az infokommunikáció; milyen szempontokat kell figyelembe venni a környezettudatos tájtervezésnél és tájépítésnél; illetve, hogy hogyan lehet az épületeket és gyárakat a zöld elkötelezettség jegyében tervezni, építeni és berendezni.

A témákat esettanulmányok segítségével kerekasztal-beszélgetéseken vitatták meg az adott terület svéd és magyar szakértői. A konferencia tematikájában fontos szerepet kapott az állami és a magánszektor párbeszéde és összefogása, amely nélkül egy ország sem tud előrelépni a fenntartható fejlődés útján.

A Green Sweden program következő állomása a Lánchíd budai hídfőjénél található park „ökosítása" lesz, illetve a 2011-ben megjelent, nagy sikert arató „Ökosodj!" kiadvány újranyomtatása, és még szélesebb körben való terjesztése. A Green Sweden program fő partnerei az Electrolux és az Ericsson, további partnerei a HAGS, a Metropol, a Skanska, valamint a Kinnarps svéd vállalatok.

www.symbiocity.org

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.