2024.március.04. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szabadtéri Játékok Szeged

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/378"><img class="image thumbnail" src="/files/images/lszegedlogo.thumbnail.jpg" border="0" alt="Szegedi Szabadtéri Játékok" title="Szegedi Szabadtéri Játékok" width="100" height="42" /></a></span> <p>A mûfajok sokszínûsége jellemzi a Szegedi Szabadtéti Játékok idei programját. Opera, operett, musical, zenés táncszínház szerepel a nyári repertoárban, melyekre egyre több fiatal nézõt is várnak.</p><p>

 szegedi szabadtéri játékok

A mûfajok sokszínûsége jellemzi a Szegedi Szabadtéti Játékok idei programját. Opera, operett, musical, zenés táncszínház szerepel a nyári repertoárban, melyekre egyre több fiatal nézõt is várnak.

 szegedi szabadtéri játékok

A mûfajok sokszínûsége jellemzi a Szegedi Szabadtéti Játékok idei programját. Opera, operett, musical, zenés táncszínház szerepel a nyári repertoárban, melyekre egyre több fiatal nézõt is várnak.

szegedi szabadtéri játékok 2007 A Szegedi Szabadtéri Játékok programajánlatát sajtótájékoztatón ismertették. Bányai Edina igazgatónõ a siker zálogának nevezte a rangos szereplõgárda mellett a rendezés új, fiatalos szemléletét is. Idén ismét színre kerül nemzeti operánk, a Bánk bán.  Kesselyák Gergely karmester az opera megszerettetésére helyezte a hangsúlyt, arra törekedve, hogy a felnövekvõ generáció is megnyerhetõ legyen a mûfaj számára. Kiemelte, hogy a ?Macskák" musical Szegeden Magyarországon elõször élõ zenekari kísérettel kerül bemutatásra.. A fõbb szerepekben Gálvölgyi János, Oroszlány Szonja, Malek Andrea és Torres Dániel látható.

 A zenés táncszínház Török tánc-show elõadásai több száz táncos közremûködésével adaptálják a nagyszínpadra a török antik mitológiát és tánckultúrát.

Nagy várakozás elõzi meg az idei nyár kiemelt produkcióját, a Marica grófnõ elõadásait. A Kálmán Imre születésének 125. évfordulója tiszteletére bemutatandó darabot Eszenyi Enikõ rendezi. A fõszerepre sikerült Lukács Györgyi operaénekesnõt megnyerni, aki elmondása szerint szívesen kirándul az operett világába, amely Eszenyi sajátos értelmezésében elkerüli a mûfaj régi sztereotípiáit. A rendezõnõ is megerõsítette, hogy a ?Marica grófnõt" új felfogásban kívánja színre vinni, Harsányi Zsolt szövegkönyve alapján. Az elõadást 80 tagú zenekar és kórus kíséri. A darabban neves prózai színészek mûködnek közre, Psota Irén, Tordy Géza, Pindroch Csaba és Nagy Ervin, akit Eszenyi a jövõben Mágnás Miska szerepében látna szívesen. Az elõadások idõpontjai: július 27-28-29.

A múlt szezonban bemutatott ?Rudolf" musicalt a nagy sikerre való tekintettel idén is mûsorra tûzték.

Évente egy alkalommal a Szegedi Szabadtéri Játékok ajándék koncertet ad, idén – várhatóan augusztus 18 -20 közötti idõpontban- Kodály Zoltán mûveibõl összeállított komolyzenei hangverseny vár minden érdeklõdõt a Dóm téren.

Tausz Anikó

DÓM TÉR

2007. július 6. – augusztus 20.

A. L. Webber:
MACSKÁK  
musical
Idõpont: július 6., 7., 8., 13., 14., 15.
Esõnap: július 9., 16.
Elõadások kezdési idõpontja: 21.00

Kálmán Imre:
Marica grófnõ
operett
Idõpont: július 27., 28., 29.
Esõnap: július 30.
Elõadások kezdési idõpontja: 21.00

Fire of Anatolia
Török tánc-show
Dawool – Európai premier
Idõpont: augusztus 2., 3.
Elõadások kezdési idõpontja: 21.00

Frank Wildhorn-Jack Murphy:
RUDOLF
musical
Idõpont: augusztus 9., 10., 11., 12.
Esõnap: augusztus 13.
Elõadások kezdési idõpontja: 21.00

Erkel Ferenc:
BÁNK BÁN
opera
Idõpont: augusztus 18., 20.
Esõnap: augusztus 21.
Elõadások kezdési idõpontja: 21.00

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.