2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Számmisztika

3 perc olvasás

durer-albrecht-melankolia.jpg

Albrecht Dürer: Melenkólia (a rejtélyes bűvös négyzettel)

Csoda történt. Az év 33. hetében, 2018. augusztus 19-én a hatos lottó játékban a következő számokat húzták ki: 15-16-17-18-27-43. Ez valódi üzenet, komorodott el szomszédom, aki rajong mindenért, ami ezoterikus, parajelenség, asztrológia, misztika,.Elsősorban a számmisztika szakértője.

statements_281472.jpg

Dürer bűvös négyzete

   De ki küldte az üzenetet és mit akart üzenni, kedves szomszéd? – erősködtem. Lemondóan legyintett. Ezt maga úgy sem értheti, maga szkeptikus, ezért nem is vitatkozom tovább, majd visszament a lakásába, Pedig eszem ágában sem volt vitatkozni vele, csak érdeklődtem. Viszont utánanéztem annak, mi is az a számmisztika? Röviden összefoglalva egy ezoterikus rendszer, amelynek alapvetése, hogy a számok nemcsak mennyiségi, hanem minőségi mutatóval is rendelkeznek. Állítólag Püthagorasz a számmisztika, vagy ahogy az ókorban nevezték numerológia megalkotója.

   Egyszerűbben meghatározva olyan áltudomány, amely már az ókorban is létezett és a mai napig vannak hívei, követői. Sőt, azt hiszem egyre többen. Egyik tétele a következő. Ha a születési dátum (év, hónap, nap) számjegyeit összeadjuk és a  kétszámjegyű végösszeggel is ezt tesszük, akkor 1 és 9 között kapunk egy eredményt. Ebből a karakterünkre, jellemükre, sorsunkra és még sok minden másra vonatkozó eligazítást nyerhetünk. Ne törődjünk az ellentmondásokkal. (Hiszem, mert hihetetlen.) A végszám jelentése  a követező.

  1. Vezetésre való készség, uralom, önállóság, győzelem, akaratosság, kezdet, indulás.
  2. Türelem, intuíció, félénkség, depressziós hajlam, együttműködés, másokra figyelés.
  3. Boldogság, vidámság, önbizalom, optimizmus, túlzások, kételyek, jó kommunikáció.
  4. Rend, stabilitás, gyakorlatiasság, szilárd alapok rugalmatlanság, szervezőkészség.
  5. Tanulás, tanítás, kíváncsiság az új dolgok iránt, szabadság iránti vágy, nyughatatlanság.
  6. Egyensúly, harmónia, együttérzés, családszeretet, művészi hajlam, makacsság, egészség.
  7. Intelligencia, mély lelki élet, spiritualitás, egyedüllét, kutatásra való hajlam, elzárkózás.
  8. Befejezettség, az idő visszafordíthatatlansága, öregkor, hanyatlás, boldogtalanság, halál. 9. Önzetlenség, feltétel nélküli szeretet, szolgálat, hullámzó kedély, birtoklás, önismeret.

   Hát, nem is tudom. De legalább kiderült, miért nincs a Magyar Nemzeti Banknak VIII. emelete. A VII. után a IX. következik. Folytassuk a számmisztika csodáit. Ez a különleges  egyetlen szám a végeredmény, az asztrológusoknak (csillagjósoknak) is útmutatást ad. Nem részletezném, bonyolult lenne, csak annyit, hogy a számok ismert bolygókat jelentenek. 1.Nap. 2.Hold. 3.Merkúr. 4.Föld. 5.Jupiter. 6.Vénusz. 7.Neptunusz. 8.Szaturnusz. 9.Mars.

   A számmisztikusok szerint kétségtelen, hogy mint a bolygók keringését az égen, az emberek sorsát a földön a számok irányítják. Minden testnek, alaknak, formának, ábrának végső fokon valamely számviszony felel meg. Ha egy matematika tanár véleményét kérdeznénk az ügyről, azt mondaná, hogy a számmisztika nem a matematika része. Legfeljebb a pszeudomatematikának. Maradjunk ennyiben.

 

 

Láng Róbert

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.