Hétvégén lépett életbe az a törvény, mely megtiltja a 200 m2-nél nagyobb alapterületű boltok nyitva tartását. Az intézkedés nem érinti a Mars téri piacot, ahol forgalomnövekedésre számítanak – hangzott el a Szegedi Vásár és Piac Kft. sajtótájékoztatóján.

Hétvégén lépett életbe az a törvény, mely megtiltja a 200 m2-nél nagyobb alapterületű boltok nyitva tartását. Az intézkedés nem érinti a Mars téri piacot, ahol forgalomnövekedésre számítanak – hangzott el a Szegedi Vásár és Piac Kft. sajtótájékoztatóján.

A piacon felkészülten, meghosszabbított nyitva tartási idővel várjuk azokat, akik a hét utolsó napjára tervezik a bevásárlást. Azok az emberek, akik eddig is vasárnap vásároltak, valószínűleg a jövőben is ezen a napon szeretnék majd beszerezni a háztartásban szükséges friss élelmiszereket. A nagyobb boltok, hipermarketek kiesése miatt számukra is alternatívát kínál a Mars téri piac, ahol a széles választék mellé kedvező árak párosulnak – mondta Németh István, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezető igazgatója.

A klasszikus piaci termékek – zöldség, gyümölcs, virág – mellett minden olyan termék is megtalálható a Mars téren, ami egy áruház polcain. A friss halak, tejtermékek és húsáruk széles választéka mellett az Anna csarnokban többek között ruhaneműk, cipők, vagy akár kozmetikai cikkek is kaphatók. A piac területén három vegyesbolt is működik, ahol a tartós élelmiszerek, mirelit termékek és vegyi áruk is megvásárolhatók.

A csarnokokban találhatók olyan vendéglátóegységek, kávézók, falatozók, ahol vásárlás közben nyugodtan meg lehet reggelizni, vagy akár ebédelni, hiszen a piac vasárnaponként immár 15 óráig tart nyitva – emelte ki Németh István.

A sajtóbeszélgetésen arról is szó esett, hogy a Mars téri piac kitűnő adottságokkal rendelkezik, így a jövőben nem csupán a kereskedelem színtereként, hanem közönségvonzó, színes rendezvények helyszíneként is szeretne megjelenni a város életében.

A vásárlóink számára havonta egy-egy tematikus vasárnapot tervezünk, ahol több interaktív és szórakoztató programmal tesszük különlegesebbé a vásárlást. Célunk, hogy a rendszeresen visszatérő vevők mellett legalább egyszer egy évben minden szegedi megforduljon a Mars téren. Az ismétlődő aktivitásunkkal azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy a piac több mint Szeged éléskamrája, kapuja nyitva áll minden korosztály előtt – zárta gondolatait Németh István.

Az első, rendezvényekkel színesített bevásárló hétvége kínálatában március 21-én, a Bábszínházi Világnap apropóján bábjátékok szerepelnek a Kövér Béla Bábszínház művészeinek közreműködésével. Március 22-én, vasárnap 9 órától pedig utcazenészekkel, gyermekprogramokkal, videojáték bajnoksággal, állatsimogatóval és amerikai autó kiállítással vár minden érdeklődőt a Mars téri piac.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük