Szemtelen név, szemtelen külső, szemtelen arcok, Szemtelen pálinka! Egészen egyedi szőlőpárlat hódít a fővárosban, amely 40, 50, 60, 70 fokos változatát egy-egy korban hasonló karakter személyesít meg.

 

Szemtelen név, szemtelen külső, szemtelen arcok, Szemtelen pálinka! Egészen egyedi szőlőpárlat hódít a fővárosban, amely 40, 50, 60, 70 fokos változatát egy-egy korban hasonló karakter személyesít meg.

 

A Szemtelen figurák a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon tűntek föl először, most pedig az Egykettő Bisztró új sörsöntésének avatása alkalmából sztorizgattak és kínálták pálinkájukat. A negyvenes Fogs Orbán kivehető műfogsorral, az ötvenes Üzlet M. Bertold kő-papír olló játékkal, a hatvanas Mindigál László vibrátorral és a hetvenes Papifa Szaniszló laposüveggel hívja föl magára a figyelmet, és teszi egyedivé a pálinkakóstolást.  

 

A Rézangyal Magyarország Szemtelen párlatai limitált számban kaphatók, s ha valamelyik íz elfogy, nem gyártanak belőle többet; a következő szériánál változik az íz és a címke is. Az egyetlen, ami állandó, az a szőlő, amely alapját képezi mindegyik pálinkának. A Szemtelen ízeiből 500-500 palack készül, amely a kiválasztott vendéglátóegységekben kapható. Fogs Orbán (Irsai Szőlő Pálinka), Üzlet M. Bertold (Borpárlat), Mindigál László (Cserszegi Fűszeres Szőlő) és Papifa Szaniszló (Vörös Törköly Pálinka) élete sztoriját a palack címkéjén „adja elő."

 

Negyvenes, Fogs Orbán

Orbán nem akárhol, hanem a híres Fog Soron született, amely onnan kapta nevét, hogy egy protézisgyártó cég alkalmozottainak adott helyet, valahol Óbudán. Ugyan foganni Fogarason fogant, de egy fogcsikorgató téli napon mégis a Fog Soron jött a világra. Tizenhat évesen megunta, hogy mindenki a születési helyével azonosítja, és fogadásból egy fogóval fogtalanította magát. Mikor később az egyetemre felvételizett, kifogásolták fogtalanságát ő ezt jogtalannak ítélte, így fogi-jogi útra terelte a dolgot. Nyert. Ma már ő is jogorvos.

 

Ötvenes, Üzlet M. Bertold

Bertold babának is nagyon baba volt. A köldökzsinór születésekor nyakkendő formában tekeredett a nyakára. Üzleti érzéke már az óvodában kitűnt, ahol úgynevezett csúzli kavicsokkal kereskedett, a gimnáziumban a csúzlikavics bizniszt kacsáztató kavics kereskedésre cserélte. Az egyetemen mindenki csak Buki Bertold néven ismerte, ahol kő papír olló versenyekre lehetett nála fogadásokat kötni. Jelenleg kőgazdag, gránitkereskedése van.

 

Hatvanas, Mindigál László

László serdülőként gyakran volt osztálytársai célpontja neve miatt, ekkor döntött úgy, nem hagyja magát, ő lesz a legsikeresebb osztályából. Később szexuális segédeszközök forgalmazásával hatalmas vagyonra tett szert. Nem volt pökhendi így szerét ejtette az osztálytalálkozóknak is. Ma már csak nevet a nevén. Hatvanadik születésnapjára felesége új névvel ajándékozta meg, azóta Még Mindigál Lászlónak hívják.

 

Hetvenes, Papifa Szaniszló

Papifa Szaniszló az ipafai pap fiaként látta meg a napvilágot. Gyermekkorát az elméje és a papi fapipák csiszolása töltötte ki. Apja, vagyis ahogy ő hívta Papi fapipa gyárában. Tizennyolc évesen azonban megunta, hogy papi túl sokat papolt neki, hát egyik napról a másikra teljesen bepipult és otthagyta a pipagyárat. Mivel pipológiát nem tanulhatott, ezért végül pedagógiát hallgatott, így később dolgozatjavítás közben sokat pipálgathatott. Már nyugdíjas, de sohasem jutna eszébe pipázni.

 

https://www.facebook.com/szemtelenofficial?ref=ts&fref=ts

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük