2022.szeptember.26. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szent István ünnepe a katolikus rádióban és a közmédiában

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63822"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/k_szent_istvan_szobor_szombathely.thumbnail.jpg" border="0" width="75" height="100" /></a></span>2012. augusztus 20-án a média is kiemelten foglalkozik államalapító szent királyunkkal és az ő ünnepével. A közszolgálati média katolikus vonatkozású programjait és a Magyar Katolikus Rádió nemzeti ünnepünkre fokuszáló műsorait ajánljuk figyelmükbe.

k szent istvan szobor szombathely.thumbnail2012. augusztus 20-án a média is kiemelten foglalkozik államalapító szent királyunkkal és az ő ünnepével. A közszolgálati média katolikus vonatkozású programjait és a Magyar Katolikus Rádió nemzeti ünnepünkre fokuszáló műsorait ajánljuk figyelmükbe.

k szent istvan szobor szombathely.thumbnail2012. augusztus 20-án a média is kiemelten foglalkozik államalapító szent királyunkkal és az ő ünnepével. A közszolgálati média katolikus vonatkozású programjait és a Magyar Katolikus Rádió nemzeti ünnepünkre fokuszáló műsorait ajánljuk figyelmükbe.

Augusztus 20-án délelőtt (10.04 perctől) a budapesti Szent István-bazilikából közvetít római katolikus szentmisét a Kossuth Rádió. A szertartást Snell György plébános mutatja be, a szentbeszédet Gájer László káplán mondja.

Ugyancsak a főtemplomból közvetíti a közszolgálati média (M1 16.55, Duna World 22.40) a Szent István napi ünnepi szentmisét és a hagyományos Szent Jobb-körmenetet is. A szentmisét Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek celebrálja, szentbeszédet mond Jakubinyi György gyulafehérvári érsek. Az erdélyi főpásztor a magyar életszentségről elmélkedik első szent királyunk példáján.

Késő este, 22.35-kor tűzi műsorára Antonio Caldara olasz barokk zeneszerző Szent István, a magyarok királya című oratóriumát az M1. A darabot 2011. május 15-én a Savaria Barokk Zenekar a budapesti Ciszterci Szent Imre-templomban mutatta be.

A Magyar Katolikus Rádió reggel 9-kor az Életre-való című műsorban a 19. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár augusztus 20-i, százhalombattai programjával foglalkozik.

A 9.34-kor kezdődő, 20.34-kor megismételt Akvarell is több, az ünnephez kötődő témával foglalkozik. Az adás tartalma: Arcus Temporum – zenei fesztivál avagy profán lelkigyakorlat Pannonhalmán (Varga Mátyás atya, a fesztivál művészeti vezetője); Fél évszázad a Szent István Bazilika és az egyházzene szolgálatában (Fehér László karnagy); A legszebb néptáncos hagyományok felvillantása a Parlament előtti ünnepségen és az Élő Martin György Archívumban (Zsuráfszky Zoltán koreográfus, a Honvéd Táncegyüttes művészeti vezetője).

15.34-től a Magvetésben (ismétlés 22.34, valamint kedd 2.30) Romhányi Beatrix történész beszél Szent István király intelmeiről.
A Szent István-bazilika előtti ünnepi szentmisét és az azt követő Szent Jobb-körmenetet a katolikus rádión keresztül is követhetik 17 órától.

(MKPK titkárság)

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.