2022.05.21.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szentek titka

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80180"><img class="image image-preview" src="/files/images/ABA_SZENTEK.preview.jpg" border="0" width="478" height="681" /></a></span>Az utóbbi években a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum kiállításai a szentek tiszteletével foglalkoztak. Idén a múzeum új kiállítása a szentek életét hozza közel a látogatókhoz. A szentek titka című kiállítás közel 40 szent, boldog és tiszteletre méltó személy életét mutatja be.

Az utóbbi években a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum kiállításai a szentek tiszteletével foglalkoztak. Idén a múzeum új kiállítása a szentek életét hozza közel a látogatókhoz. A szentek titka című kiállítás közel 40 szent, boldog és tiszteletre méltó személy életét mutatja be.

Az utóbbi években a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum kiállításai a szentek tiszteletével foglalkoztak. Idén a múzeum új kiállítása a szentek életét hozza közel a látogatókhoz. A szentek titka című kiállítás közel 40 szent, boldog és tiszteletre méltó személy életét mutatja be.

            Az örök boldogságra jutott tiszta arcú nők és férfiak festmények, szobrok, filmek, fotók és multimédiás installációk segítségével elevenednek meg. A kiállításhoz a múzeum felvételeket kapott Madridból, Lisieux-ből, Dijonból, Torinóból, Rómából. Nagy megtiszteltetés, hogy a jogtulajdonosok hozzájárultak a világhírű fotógráfus, Yousuf Karsh fényképeinek felhasználásához a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum kiállításán.

           A szentek titka című kiállításon a múzeum épületében először látható Szent Gellért Székesfehérváron őrzött sípcsontereklyéje, melyet Simor János hercegprímás 1870-ben adományozott szülővárosának.

          Az új tárlat izgalmas látványelemekkel, érdekes újításokkal mutatja be a Katolikus Egyház 2000 éves hagyományát, és azoknak az életét, akiket az egyház különösen tisztelt. A különböző korokban élt, különböző élethelyzetű szentek életét közérthető, érdekfeszítő módon szemléltetik a rendezők. A kiállítás megerősíti, hogy a szentekben mindenki követhető életpéldára találhat és nem utolsó sorban arra is kap választ vajon tudunk-e ma jók lenni?

         A tavalyi nagysikerű, mintegy 15 ezer látogatót vonzó István, a szent király tárlat után az egyházmegye azt reméli, a mozgóképek, multimédiás tartalmakkal, a műtárgyakkal egyenrangú, szemléltető, illusztráló eszközökkel nagyszámú érdeklődőt fogadhatnak idén is. A megnyitó után még számos interakcióra lesz lehetőség, a kiállítás folyamatosan megújuló tartalommal várja a közönséget!

     A megnyitó ünnepséget 2014. május 16-án, pénteken 17 órakor Székesfehérvár főterén rendezik meg. A kiállítást Kubik Anna Kossuth-díjas színművész nyitja meg. Köszöntőt mond, Spányi Antal székesfehérvári püspök. Közreműködik a Hermann László Zeneiskola tanári kara. A Szentek titka a megnyitó napján este 20 óráig ingyenesen tekinthető meg.

www.szentektitka.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.