És még egy nagyszerű hír, Richard Bona szombaton a Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjainak sztárvendégeként ráadást ad.

 

És még egy nagyszerű hír, Richard Bona szombaton a Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjainak sztárvendégeként ráadást ad.

 

Amit az időjárás elvett a Verdi-maraton programjából, (lásd: http://euroastra.hu/node/70011) azt bőkezűen kapjuk vissza a sorstól: Gilda szerepében világhírű énekesnőnk, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Érdemes művész, Rost Andrea látható majd. A művésznő beugrása már csak azért is különleges ünnep az operakedvelők számára, mert három évvel ezelőtt elbúcsúzott a szereptől, és úgy volt, többé nem láthatjuk már Gildaként élőben. Sztárszopránunk 1991-ben a bécsi Staatsoper magánénekese lett, ahol összes fontos szerepében megismerhette a bécsi közönség. A Milánói Scala 1994-es Rigoletto-bemutatóján – amelyre maga Riccardo Muti hívta meg -, átütő nemzetközi sikert aratott, s azóta az olasz dalszínház állandó visszatérő vendége – hogy csak kettőt említsünk a világ operafellegvárai közül.

 

Gilda a legkedvesebb szerepei közé tartozik: énekelte a milánói Scalában és a New York-i Metropolitanben – a teljes listát, ahol a közönséget rabul ejtette világszerte ebben a szerepben, képtelenség volna felsorolni.

 

Rigoletto szerepében a mexikói Carlos Almaguernek tapsolhatunk majd, aki többek között a legendás Carlo Bergonzinál is tanult, és a bécsi Staatsopertől New York-ig a világ számos rangos operaházában megfordult már. Carlos tizonnyolc éves kora óta előbb hazájában, majd Barcelonába költözése után már Európa számos országaiban nyerte sorra az énekversenyeket.

 

A kiváló hangú bariton 1999 óta Verdi-specialistának nevezhető, aki főként a drámai szerepekre specializálódott. A kritikusok és a közönség egyaránt kedveli erőteljes, mégis rugalmas hangjáért – gyakran tűzik neve mellé az „igazi Verdi-bariton" címkét. Mindezt mi sem támasztja jobban alá, minthogy a kritikusok, szakújságírók és kollégái neki ítélték a Dr. Alfonso Ortiz Tirado Emlékérmet.

 

Richard Bona szombaton ráadást ad.

A kameruni származású, Grammy-jelölt Richard Bona és a salgótarjáni születésű Snétberger Ferenc újabb zenei találkozása, a világzene ünnepe volt péntek este a Művészetek Palotájában. Hallhattuk Snétberger legismertebb és legkedveltebb számai mellett a Kiskece lányom kezdetű magyar népdal jazz-feldolgozását is.

A jegyek nagyon gyorsan elfogytak a koncertre, viszont örömmel jelentjük be, hogy aki lemaradt, annak sincs oka keseregni, mert még hallhatja a basszusgitár művészt.

 

Mr. Bona április 6-án (szombaton) a Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjainak sztárvendégeként látogat a Thália Színházba! Erre a koncertre jegyek még korlátozott számban kaphatók!

A Snétberger Zenei Tehetség Központban Snétberger Ferenc Liszt-díjas gitárművész szakmai vezetésével komplex képzést nyújtó tehetséggondozó munka kezdődött Felsőörsön.

Az egyedülálló intézetben, 2011 nyarától, évente 60 roma fiatal kap lehetőséget zenei képességeinek kibontakoztatására. Oktatóik olyan nemzetközileg elismert és hazai színpadok elismert zenész-tanárai, mint László Attila, ifj. Balázs János, Oláh Tzumo Árpád, Rozsnyói Péter, Bacsó Kristóf, Lamm Dávid, Lantos Zoltán, Farkas Rózsa, és olyan kiváló nemzetközi vendégelőadók, mint Tony Lakatos vagy Roby Lakatos. Már az eddigi tapasztalatok alapján is látható, hogy a gyerekek milyen mértékű fejlődésen mentek keresztül ebben az inspiráló környezetben. A fellépéseik pedig igazolják, hogy a projekt egyik célja – a központban színpadképes, együttes muzsikálásra nyitott zenészek nevelődjenek – teljes mértékben megvalósult.

 

http://btf.hu/btf2013/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük