2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

SzeptEmber Feszt – Gasztronómiai és kulturális fesztivál a Népligetben

3 min read
<p> <a href="/node/53359"></a><a href="/node/53359"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image1_388.jpg" border="0" width="445" height="145" /></a></p><p>Koncertek, gyerekprogramok, pörköltfőző verseny és rétesvonat is várja az érdeklődőket 2011.  szeptember 2. és 4. között a SzeptEmber Feszt elnevezésű ingyenes gasztronómiai és kulturális fesztiválon a budapesti Népligetben.

 

Koncertek, gyerekprogramok, pörköltfőző verseny és rétesvonat is várja az érdeklődőket 2011.  szeptember 2. és 4. között a SzeptEmber Feszt elnevezésű ingyenes gasztronómiai és kulturális fesztiválon a budapesti Népligetben.

 

Koncertek, gyerekprogramok, pörköltfőző verseny és rétesvonat is várja az érdeklődőket 2011.  szeptember 2. és 4. között a SzeptEmber Feszt elnevezésű ingyenes gasztronómiai és kulturális fesztiválon a budapesti Népligetben.

    A pörköltek terén az ínyencek 30 féle pörköltet kóstolhatnak meg, a többi között nyúlpaprikást, birkapörköltet parasztosan elkészítve, csíki pityókás tokányt és "kurtafarkú malacperkeltet". Az ételeket különböző éttermek mesterszakácsai készítik el. A rétesvonatban folyamatosan sülnek a frissen készített rétesek: az édesszájúak 35 féle ízesítésű rétesből választhatnak, így megízlelhetik akár a hagyományos túróst, meggyest, vagy a puliszkás-gyümölcsöset és a káposztás-szarvasgombás különlegességet is.
    A rendezvény egyik újdonsága a Kaja-tár: a "ruhatárként" működő hűtőbe bárki beadhatja megőrzésre a vásárolt finomságot, romlandó ételeket, sajtot és pörköltet. A hűtő ajtaja félóránként nyílik – mondta el a fesztiváligazgató szerdán sajtótájékoztatón Budapesten. Gál Gábor továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy idén "kóstoló mennyiséget" is lehet vásárolni a pörköltből, és a pörköltek tere éttermeinél, valamint a nagyobb vendéglátó helyiségekben étkezési utalványokat is elfogadnak.
    A hat színpadon 130 koncert szórakoztatja a közönséget a jövő héten, péntektől vasárnapig: egyebek mellett fellép a Deák Bill Blues Band, a Mobilmánia, a Kormorán Memory Band, az Üllői úti Fuck, Nagy Feró és a Beatrice. A fesztivál részeként rendezik meg szombaton a harmadik Magyar Jazz Napját, amelyen Billy Cobham amerikai jazzdobos és a Morgan Workshop kínál igényes időtöltést a rajongóknak. Vasárnap a Póka Egon Experience, Rácz Kati és a Flush muzsikál a jazz kedvelőinek.
    A háromnapos fesztiválon a kisebbek részt vehetnek kézműves foglalkozásokon, láthatnak mesejátékot és bábszínházat, lovagolhatnak pónin, íjászkodhatnak, vagy meghallgathatják a Makám és az Alma együttes műsorát. A családok kényelmét szolgálja a babaetető és pelenkázó sátor is.
    A programokat rönkhasító verseny, amerikai és tuningautósok találkozója, jótékonysági futóverseny, egészség sétány, karate és salsa bemutató színesíti. A grill bajnokságon szombaton amatőrök is próbára tehetik tudásukat, a bor- és sajtkörút nyertese pedig egy "borbirtok" tulajdonosa lehet.
    Az eseményekről a fesztivál honlapja (www.szeptemberfeszt.hu) nyújt részletes tájékoztatást.

bse \ kut

MTI 2011. augusztus 24., szerda 17:27

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.