2022.szeptember.25. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sziget fesztivál -2-ik nap a Magyar Dal napja

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63396"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/sziget0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>A nagy meleg ellenére délutánra több ezren gyűltek össze a nagyszínpadnál a Sziget fesztivál vasárnapi mínusz kettedik napján a magyar dal napján: a déltől egymást követő fellépők minikoncertjei nagy sikerrel zajlottak.</p> <p> 

sziget0.thumbnailA nagy meleg ellenére délutánra több ezren gyűltek össze a nagyszínpadnál a Sziget fesztivál vasárnapi mínusz kettedik napján a magyar dal napján: a déltől egymást követő fellépők minikoncertjei nagy sikerrel zajlottak.

 

sziget0.thumbnailA nagy meleg ellenére délutánra több ezren gyűltek össze a nagyszínpadnál a Sziget fesztivál vasárnapi mínusz kettedik napján a magyar dal napján: a déltől egymást követő fellépők minikoncertjei nagy sikerrel zajlottak.

 

  sziget1.thumbnail  A koncertfolyamot délben a Smile indította, két számot – Tölcsért csinálok a kezemből, Nem vagyok én apáca – Zalatnay Sarolta énekelt el a bulicsapattal.

sziget2.thumbnail    "Korábban sokszor szerepeltem a Sziget fesztivál táncdalfesztiválos helyszínén, most először léptem a nagyszínpadra, ami hatalmas élmény volt. A legnagyobb déli forróságban rengetegen őrjöngtek és csápoltak, amit nem hittem volna. Tavalyelőtt a retrósátor közönsége már követelte Cinit a nagyszínpadra, most ez megvalósult" – mondta Zalatnay Sarolta az MTI-nek fellépése után.

    Mint hozzáfűzte, a színpadon mindig elfelejti, hogy milyen az idő, mert ilyen lelkes közönség előtt órákig el lehet énekelni.

  takáts tamásTakáts Tamás  "A sok félplaybackes fellépés után igazi felüdülés volt számomra ismét nagyzenekarral játszani. Dolgozom egy új CD-n, amelyet a tervek szerint Cserháti Zsuzsa egykori csapatával fogok rögzíteni" – fogalmazott az énekesnő.

    Tizenhárom órától Török Ádám és a Mini, a Belmondo, a Ladánybene 27, a Péterfy Bori & Love Band, majd a nyolcvanas évek underground színterének szereplői, az URH, az Európa Kiadó, a Sziámi és Bárdos-Deák Ági következett egy-egy számmal. A következő blokkban a Kistehén, a Neoton Família, a Pál Utcai Fiúk, a Pa-Dö-Dö, a Republic, a Dolly Roll, valamint a nap műsorvezető feladatait is ellátó Novák Péter új formációja, az 1 pont 1 játszott.

  menyhárt jenő (európa kiadó)Menyhárt Jenő (Európa Kiadó)  A hip-hopos, rapes részben az Animal Cannibals, a Sub Bass Monster, Fluor, a Hősök, az Akkezdet Phiai és a Punnany Massif egy-egy számát óriási ovációval fogadta az egyre gyarapodó közönség. Ezt követően újra a rocké lett a főszerep: színpadra lépett a Karthago (Barátok nélkül, Requiem), a Takács Tamás Dirty Blues Band (Pocsolyába léptem), Balázs Fecó egyveleget adott elő slágereiből, és két számot akusztikusan a Magna Cum Laude is eljátszott.

    "Igyekeztem úgy válogatni, hogy az +őskortól+, vagyis a Neotontól a Tauruson és a Korálon át egészen napjainkig előadjam legfontosabb dalaimat. Négy éve is játszottam a Szigeten az első magyar dal napján, akkor a Korállal. Mindig szívesen lépek fel ezen a rendezvényen" – mondta Balázs Fecó az MTI-nek.

    Balázs Fecó a régi időkről is mesélve a színpadon a Kell, hogy várj (Neoton), A kőfalak leomlanak (Taurus), az Anyám, vigasztalj engem, a Maradj velem és a Hazafelé (Korál) című dalból adott elő részleteket.

    Tizenhét órától nagy magyar rockslágerek hangzottak el mások mellett Rudán Joe, Keresztes Ildikó, Somló Tamás, Frenreisz Károly, Ganxsta Zolee, Hobo és a Tátrai Band előadásában. Este több olyan produkció is volt  a magyar dal napján a Sziget fesztivál nagyszínpadán, amely több előadó közös előadásában hangzott el.

 

Átadták a VOLTfolió szakmai média elismerés közönségdíjait vasárnap a Sziget fesztivál mínusz kettedik napján, az átadások a magyar dal napja koncertfolyam szüneteiben folyamatosan zajlottak.

     A VOLTfoliót 2002-ben a VOLT Fesztivál szervezői alapították. Az alapítók szándéka az volt, hogy számos kategóriában elismerésben részesítsék azokat a médiaszemélyiségeket és médiumokat, akik és amelyek kulturális területen az adott évben kimagaslóak voltak. Idén júniusban a Gourmet Fesztivál keretében adták át a VOLTfolió szakmai díjait. A jelöltekre június óta szavazhatott a közönség.

    A közönségdíjakat – akárcsak korábban a szakmai díjakat – tizenkét kategóriában adták át – tájékoztatta Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke az MTI-t.

    A vidéki klub kategóriában a közönségdíjat a szegedi JATE Klub kapta, amely előzőleg júniusban a szakmai díjat is kiérdemelte. A magazin kategóriában a közönségszavazás győztese a HVG lett, a szakmai díjat júniusban a Magyar Narancs kapta. Portál kategóriában a közönségszavazás győztese az Index lett, a szakmai díjat júniusban szintén az Index kapta. A    zenei portál kategóriában a közönségszavazás győztese a Zene.hu lett (a szakmai díjat júniusban a Quart kapta), a televíziós műsorok közül a közönség az M1-en és a Spektrum Televízión futó On The Spot című műsort választotta (a szakmai díjat júniusban a XXI. század című műsor kapta).

    Újságíró kategóriában a közönségszavazás győztese az Index munkatársa, Szabó Zoltán (a szakmai díjat júniusban Kiss Krisztina, a Bravo munkatársa kapta), a budapesti klubok közül az A38 részesült az elismerésben (a szakmai díjat júniusban szintén az A38 kapta), a rádiós műsorvezetők közül a közönség Horváth Gergelyt, a Petőfi Rádió munkatársát díjazta (a szakmai díj júniusban Csiszár Jenőé lett), a rádióadók közül a Petőfi Rádió a szakmai után a közönségdíjat is megszerezte, akárcsak a televíziós adók esetében az M1.

    A televíziós műsorvezetők közül a VOLTfolió szakmai díja után a közönség elismerését is megkapta Gundel-Takács Gábor, végül a rádióműsorok közül a Petőfi Rádió Akusztik című műsora duplázott.

 

 

Fotó:Nyikos Péter, Mohai Balázs

bgu \ bti \ kho\ bgu \ pag \ kho

MTI 2012. augusztus 5., vasárnap 17:19, 21:25

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.