2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szilveszter és újév napján csúcsot döntött a közszolgálati televíziók nézettsége

4 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56997"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_394.jpeg" border="0" width="285" height="177" /></a></span>Szilveszter és újév napján az m1 és a Duna nézettsége csúcsot döntött, néhány műsorral még a kereskedelmi televíziókat is sikerült háttérbe szorítani - közölte Cserháti Ágnes, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Szilveszter és újév napján az m1 és a Duna nézettsége csúcsot döntött, néhány műsorral még a kereskedelmi televíziókat is sikerült háttérbe szorítani – közölte Cserháti Ágnes, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Szilveszter és újév napján az m1 és a Duna nézettsége csúcsot döntött, néhány műsorral még a kereskedelmi televíziókat is sikerült háttérbe szorítani – közölte Cserháti Ágnes, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szóvivője hétfőn az MTI-vel.

    Mint írta, az AGB Nielsen adatai szerint már szombat kora délután több mint hárommillióan nézték a közszolgálati televíziók műsorát, ami 600 ezerrel több nézőt jelent, mint egy átlagos téli szombati napon. Több mint egymillióan a magyar nézők egyötöde választotta szombat délután az m1-en sugárzott Maradj talpon! című vetélkedő, amelynek ünnepi adásában ismert tévés személyiségek játszottak. A műsor 21,3 százalékos közönségarányával megelőzte a két országos kereskedelmi csatornát is – tette hozzá az MTVA.
    A vetélkedőt követően pedig Borbás Marcsi Gasztroangyal című műsora is a szezon legmagasabb nézettségű epizódjával zárta az évet, a műsort 575 ezren nézték.
    A zenés műsorok közül szilveszter kora estéjén a Duna Televízión sugárzott Mága Show kiemelkedően sok, összesen 230 ezer nézőt szerzett, az m1 zenés műsorát a Szolnoki Szigligeti Színházból élőben közvetített, Határtalan zene című szilveszteri gálaműsorára pedig csaknem félmillióan voltak kíváncsiak. A Bécsi Filharmonikusok hagyományos újévi koncertjére az előző évekhez hasonlóan közel 400 ezren voltak kíváncsiak.
    Az m1 szilveszteri fél 8-as Híradóját és az azt követő szórakoztató műsorokat éjfélig a nézők 13-14 százaléka választotta. A Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán című műsort 540 ezren, a L'art pour L'art társulat kabaréját pedig 570 ezren követték figyelemmel. Éjfél után az m1-en sugárzott Retro kabaré nézettsége pedig az első félórájában elérte az 1,2 milliós szintet is.
    Schmitt Pál köztársasági elnök éjfélkor sugárzott újévi köszöntőjét az m1-en, az m2-őn és a Dunán összesen csaknem 1,3 millióan nézték. A három csatornán egyidejűleg sugárzott köszöntőre a teljes népesség 17,8 százaléka kapcsolt át.
    Az MTVA közleménye szerint az újév első napjának délelőttjén szintén az m1 volt a legnézettebb közszolgálati csatorna. A nagy klasszikust, a Lúdas Matyit több mint félmillióan nézték meg: az 50 év alattiak esetében a közönségarány meghaladta a 20 százalékot, az ennél idősebb nézők körében pedig 30 százalék feletti volt az eredmény.
    Délután az Aranyember című klasszikussal az m1 "újra túlszárnyalta a kereskedelmi csatornák nézettségét": a filmet mintegy 600 ezer ember, a nézők 16,4 százaléka nézte meg. Emellett a Duna TV délutáni műsora is népszerű volt: a híres magyar film, a Meseautó a magyar közönség 7 százalékát, 300 ezer nézőt vonzotta, a kora esti Önök kérték című szórakoztató műsort pedig több mint 230 ezren nézték.
    Az év első napján az m1-es Híradónak 840 ezer fős nézettsége volt, a Magyarország, szeretlek! című vetélkedő idei első adását pedig több mint 660 ezer néző választotta – írta az MTVA az AGB Nielsen adatai alapján.

bkdi \ btz

MTI 2012. január 2., hétfő 18:57

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.