2023.június.08. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

„Szilveszterezzen a Széchenyi téren!”

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/97700"><img class="image image-preview" src="/files/images/zsolnay-N_0.preview.jpg" border="0" width="470" height="342" /></a></span>Pécsett a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdag programokat kínál a következő napokra és szilveszterre: különleges sétát tartanak a világörökségi helyszíneken, az idén tízéves Kiscsillag zenekar koncertezik vendégeivel, és az év utolsó napján mindenkit hív, hogy „Szilveszterezzen a Széchenyi téren!"  <p><strong>

zsolnay n 0.previewPécsett a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdag programokat kínál a következő napokra és szilveszterre: különleges sétát tartanak a világörökségi helyszíneken, az idén tízéves Kiscsillag zenekar koncertezik vendégeivel, és az év utolsó napján mindenkit hív, hogy „Szilveszterezzen a Széchenyi téren!" 

zsolnay n 0.previewPécsett a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdag programokat kínál a következő napokra és szilveszterre: különleges sétát tartanak a világörökségi helyszíneken, az idén tízéves Kiscsillag zenekar koncertezik vendégeivel, és az év utolsó napján mindenkit hív, hogy „Szilveszterezzen a Széchenyi téren!" 

December 27. 14.00

Örökség, Bor, Bejgli

Cella Septichora Látogatóközpont, Középkori Egyetem    

Rendhagyó karácsonyi ajándék Pécs történelmi belvárosában. Különleges kulturális sétát kínálunk a pécsi világörökségi helyszíneken, és az egykori Püspökvár középkori emlékei között. Programunkat történelmi ínyencségek mellett borral és bejglivel tesszük még emlékezetesebbé. A program 18 éven felülieknek ajánlott. A séta időtartama 120-150 perc, minimum öt fő jelentkezése esetén indul. A programon való részvétel regisztrációhoz kötött.

 

December 29. 19.00

Menetszél – A Kiscsillag és vendégei ünnepi akusztikus koncertje       

Kodály Központ

A Menetszél a Kiscsillag egyik emblematikus dala, az idén tízéves zenekar első szerzeményeinek egyike. Fontos kiindulópontja a zenekar legutóbbi, „Szeles" albumának is, de a jövőre elkészülő, Semmi konferencia című összefüggő zenei anyagának is ötletadó forrása. A „Menetszél" koncerten a zenekar megidéz részleteket a készülő lemezből is, de azért főként az elmúlt tíz év és az ezen idő alatt elkészült négy album dalai lesznek terítéken.

„Szinte csak akusztikus hangszereken, sokszor a klasszikus rock és- dobhangzás elhagyásával, sok vokállal újragondolt-újraöltöztetett klasszikus Kiscsillag slágerek, néhány eddig eltitkolt szerzemény, ráadásként vendégeink egy-egy saját dala alkotja a koncert gerincét ezen a már-már hagyományosnak mondható év végi Kiscsillag-ünnepen. Nekünk ünnep biztosan, reméljük vendégeinknek is az lesz."

 

December 31. 21.00

Szilveszterezzen a Széchenyi téren!

20.00-02.00Zenei válogatás DJ ATA-tól

21.00-23.00Dirty Nancy

A vagány és csintalan énekesnőt öt karakteres férfiarc veszi körül. A közönség a látványra garantáltan nem reagál földbe gyökerezett lábakkal, hiszen a rock'n'roll, rythm n' blues és soul világából játszott dalaikra egy reakció adható: TÁÁÁNC! Pörgesd fel az év utolsó napját!

23.00-01.00PASO (Pannonia Allstars Ska Orchestra)

Kevés zenekarnak adatott meg, hogy rövid idő alatt Magyarország egyik legfontosabb zenekarává váljon. A PASO az egyik, amelyet idehaza a zenei fesztiválok kihagyhatatlan kedvenceként, míg külföldön a ska zene magyar nagyköveteként méltatnak. A pécsiek pedig ezúttal velük együtt méltathatják és köszönthetik az újesztendőt. Az idén 12 éves Pannonia Allstars Ska Orchestra egész nyáron Európa-szerte turnéztatja Best of bakelit lemezét. Csehország, Németország, Szlovénia, Szerbia, Románia és Svájc mellett természetesen Magyarország sem marad ki a sorból, ráadásul idehaza már a hamarosan megjelenő ötödik PASO nagylemez dalaiból is ízelítőt kap a fesztiválok közönsége. Karib hangulat, lüktető ska, füstös reggae, hazai népi ízek, sodró balkán témák: ez a bombabiztos elegy minden körülmények között működik, nyáron, vízparton, egy hideg itallal pedig biztosan borítékolható az extázis. Igazi fesztivál kedvencek, kamaszkorukban is csúcsformában!

24.00 – Tűzijáték

 

http://www.zsokkft.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.