2024.április.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Színes programok, augusztus 20. ünnepség és Kenyér Ünnep Pécsen

2 perc olvasás

kenyer.jpgAugusztus 20-án ünnepeljük a keresztény magyar állam megalapítását és az új kenyér ünnepét is. A nemzeti összetartozást és szolidaritást jelképező Magyarok Kenyere keretében koncertek,

 

2011-ben Pécsről indult az a civil kezdeményezés, mely napjainkra a Kárpát-medencei össz-magyarságot átfogó karitatív programmá nőtte ki magát. A Magyarok Kenyere mozgalom immáron hetedik éve több tízezer rászoruló magyar gyermek és felnőtt élelmezési gondjait enyhíti a teljes Kárpát-medence területén, a magyar földeken megtermett és összegyűjtött búza adományokkal.

 

A Széchenyi téren augusztus 20-án 10 órakor megnyitja kapuit a kézműves, 13 órakor pedig a gasztronómiai vásár. A legkisebbek gyermekfoglalkozásokon és gyerekkoncerten vehetnek részt. 17 órakor hivatalosan is megkezdődik a Kenyér Ünnep, amelynek keretében közös műsort ad a Misina Néptáncegyüttes és a Csurgó Zenekar. Beszédet mond és az ünnepi kenyeret megszegi dr. Udvardy György pécsi megyéspüspök és dr. Páva Zsolt polgármester. A nap során 14 és 21 óra között jótékonysági kenyérárusítást tart a Pécsi Jótékony Nőegylet.

 

18 órakor Ünnepi Szentmise kezdődik a Székesegyházban, majd a Széchenyi téren 20.30-tól a Hot Jazz Band koncertje hallható. Az együttes a hazai jazz-zenekarok közül elsőként részesült a legmagasabb állami kitüntetésben, a Kossuth-díjban. A harminc éves fennállását ünneplő zenekart leginkább a korai jazz és a két világháború közötti magyar könnyűzenei termés, Karády, Kabos, Jávor, Latabár filmek zenéinek korhű megszólaltatóiként ismeri és szereti a hazai hallgatóság.

 

A ZsÖK életében fontos szerepet játszik a jótékonyság, minden évben szervezünk olyan akciókat, amelyekkel a rászorulóknak segíthetünk. A Magyarok Kenyere Ünnepen a jótékonyság és a szórakoztató programok is fontos szerepet kapnak, így azt gondolom, hogy duplán megéri kilátogatni a rendezvényre – mondta el Vincze Balázs, az eseményt szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.  

 

2018. augusztus 20.

Ünnepség és Kenyér Ünnep

Pécs, Széchenyi tér

 

17.00 Kenyér Ünnep

Fellép a Csurgó zenekar valamint a Misina Néptáncegyüttes.

Beszédet mond: Udvardi György pécsi püspök és dr. Páva Zsolt, Pécs M. J. V. polgármestere.

14:00 – 21:00 Jótékonysági kenyérárusítás – Pécsi Jótékony Nőegylet

18.00 Ünnepi szentmise a Székesegyházban

20:30 Hot Jazz Band koncert

 

http://www.pecsprogram.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.