2024.április.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Színikritikusdíj-átadó a Nemzetiben

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64250"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/s%20(1)_1.thumbnail.jpg" border="0" width="71" height="100" /></a></span>Elegancia és oldottság - a 32. Színikritikusdíj-átadó ünnepséget a Nemzeti Színházban rendezik meg. A színházi szakma közös ünnepének, a 32. Színikritikusdíj-átadó gálának idén a Nemzeti Színház ad otthont. 2012. szeptember 16-án este 8-kor kiderül, hogy a színikritikusok szerint kik voltak az elmúlt évad legjobbjai a hazai színpadokon. </p> <p> 

s%20(1) 1.thumbnailElegancia és oldottság – a 32. Színikritikusdíj-átadó ünnepséget a Nemzeti Színházban rendezik meg. A színházi szakma közös ünnepének, a 32. Színikritikusdíj-átadó gálának idén a Nemzeti Színház ad otthont. 2012. szeptember 16-án este 8-kor kiderül, hogy a színikritikusok szerint kik voltak az elmúlt évad legjobbjai a hazai színpadokon.

 

s%20(1) 1.thumbnailElegancia és oldottság – a 32. Színikritikusdíj-átadó ünnepséget a Nemzeti Színházban rendezik meg. A színházi szakma közös ünnepének, a 32. Színikritikusdíj-átadó gálának idén a Nemzeti Színház ad otthont. 2012. szeptember 16-án este 8-kor kiderül, hogy a színikritikusok szerint kik voltak az elmúlt évad legjobbjai a hazai színpadokon.

 

A tavaly óta nyilvános díjátadóra az ünnepi gálát szervező Színházi Kritikusok Céhe várja a közönség tagjait is, akik a helyszínen drukkolhatnak kedvenceiknek. Akik egyelőre maguk sem tudják, hogy nyertek-e, hiszen a gálára jelölteket hívnak meg a szakírók: azokat a színészeket, tervezőket, rendezőket, akikhez a kritikusok titkos szavazatai alapján a legjelentősebb teljesítmények kötődnek a 2011-2012-es évadban.

 

Tizenöt kategóriában összesen negyvennyolc jelölt van versenyben a díjátadón. Egy kategóriában már nyilvános az eredmény: a színikritikusok második alkalommal adományoztak életműdíjat, idén Senkálszky Endrének, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művészének, Európa egyik legidősebb aktív színészének.

 

Az est rendezője Znamenák István, a Nemzeti Színház művésze. A zenés gála műsorvezetői: Molnár Piroska, a Nemzet Színésze és Kocsis Pál, a Miskolci Nemzeti Színház művésze. Természetesen idén is ott lesz velük és mellettük kíséretük, Éva és Győző, a mindenre és mindenkire piszkálódva reagáló bábfigurák. A fülbemászó dallamokról Kovács Márton zenei vezető irányításával alkalmi és állandó színészzenekarok gondoskodnak: a Szakértők Zenekar, a HOPPart Társulat, a Harmadik Figyelmeztetés, a Bánfalvi Eszter Kvartett valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötödéves zenés színész osztálya erre az estére sztárvendégekkel egészül ki, akik ismert slágereket adnak elő. Hogy kik énekelnek majd a zenekarokkal, legyen meglepetés, ám az biztos, hogy Kulka János is dallal készül. A finálé pedig igazi össz-művészeti örömzenét ígér.

 

A nézőtéren is jeles művészek ülnek majd. A jelöltek listáján szereplők közül idén szoríthatunk többek között Kerekes Évának, Kováts Adélnak vagy Stefanovics Angélának, de Fekete Ernőnek, Rába Rolandnak vagy Polgár Csabának is.

A díjért versengő rendezők sora nem kevésbé rangos: Alföldi Róbert és Mohácsi János, Zsótér Sándor és Pintér Béla, Gigor Attila és Máté Gábor is szerepel a listán.

Az idei színikritikusdíj jelöltjeinek listája itt olvasható: http://kritikusdij.hu/2012-jeloltek.html

 

Jegyek válthatók:

– a Nemzeti Színház jegyirodájában: VI., Andrássy út 28. H-P: 10.00-18.00, Sz-V: 11.00-19.00

– a Nemzeti Színház pénztárában: IX., Bajor Gizi park 1. H-P: 10.00-18.00, Sz-V: 14.00-18.00

– a Nemzeti Színház honlapján: www.nemzetiszinhaz.hu/jegyvasarlas

– az országos Jegypont hálózatban: www.jegy.hu/partners.php

– és az ismertebb jegyirodákban: Jegymester, Ticketportal

 

www.kritikusdij.hu

http://kritikusceh.wordpress.com/

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.